r
Nosalty Logó

Vajkaramella

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojásmentes
Petra
Vajkaramella
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 3% Fehérje
  • 76% Szénhidrát
  • 11% Zsír
Összesen 251 kcal
  • 3% Fehérje
  • 76% Szénhidrát
  • 11% Zsír
Összesen 3006 kcal
  • 3% Fehérje
  • 76% Szénhidrát
  • 11% Zsír
Összesen 343 kcal
  • 3% Fehérje
  • 76% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 10% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    1.7 g

Zsír

  • Összesen
    6.8 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    19 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    143 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    3 mg
  • Kálcium
    63 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    4 mg
  • Foszfor
    44 mg
  • Nátrium
    28 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    47.1 g
  • Cukor
    47 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    5.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    55 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    1 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    2 micro
  • Kolin:
    16 mg
  • Retinol - A vitamin:
    54 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    12 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    0 micro
Összesen 251 kcal
  • 3% Fehérje
  • 76% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 10% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    21 g

Zsír

  • Összesen
    81.2 g
  • Telített zsírsav
    50 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    22 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    229 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1716.5 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    33 mg
  • Kálcium
    762 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    54 mg
  • Foszfor
    524 mg
  • Nátrium
    342 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    564.8 g
  • Cukor
    564 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    66.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    661 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    5 mg
  • D vitamin:
    12 micro
  • K vitamin:
    6 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    24 micro
  • Kolin:
    192 mg
  • Retinol - A vitamin:
    649 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    147 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    0 micro
Összesen 3006 kcal
  • 3% Fehérje
  • 76% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 10% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    2.4 g

Zsír

  • Összesen
    9.3 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    26 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    196.2 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    4 mg
  • Kálcium
    87 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    6 mg
  • Foszfor
    60 mg
  • Nátrium
    39 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    64.5 g
  • Cukor
    64 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    7.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    76 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    1 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    3 micro
  • Kolin:
    22 mg
  • Retinol - A vitamin:
    74 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    17 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    0 micro
Összesen 343 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A hozzávalókat egy vastag falú edényben felforraljuk, közben néha megkeverjük, segítve a cukor olvadását.
  2. Lassú tűz felett addig főzzük, míg szép színt nem kap, besűrűsödik és jeges vízbe cseppentve a forró karamellből kemény kis golyót nem formál.
  3. Sütőpapírral bélelt, kisebb tepsibe öntjük.
  4. Miután megdermedt, vizes késsel tetszőleges alakúra, méretűre daraboljuk.
  • Receptkönyvben: 425
  • Tegnapi nézettség: 7
  • 7 napos nézettség: 62
  • Össznézettség: 66773
  • Feltöltés dátuma: 2008. december 11.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Otthon is könnyűszerrel készíthetünk vajkaramellát. Karamellaimádóknak kötelező.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

A retró sajtos tallér titkai: így lesz a legropogósabb és...

A sajtos tallér a magyar konyha egyik kedvelt ropogtatnivalója, amely generációkon át örökített hagyományokon alapul. Ez az egyszerű, mégis rendkívül ízletes snack szinte minden alkalomra illik: legyen szó családi összejövetelről, baráti találkozóról vagy egy egyszerű esti filmezésről. De hogyan vált ez a finomság a magyar háztartások alapvető elemévé, és miért olyan népszerű ma is?

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...