r
Nosalty Logó

Szezámmagos karamell-lapocskák

cukrot taratalmaz laktózmentes gluténmentes tejmentes tojásmentes
NS
Szezámmagos karamell-lapocskák
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 5% Fehérje
  • 72% Szénhidrát
  • 13% Zsír
Összesen 771 Kcal
  • 5% Fehérje
  • 72% Szénhidrát
  • 13% Zsír
Összesen 3081 Kcal
  • 5% Fehérje
  • 72% Szénhidrát
  • 13% Zsír
Összesen 403 Kcal
  • 5% Fehérje
  • 72% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 10% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • B6 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    8.9 g

Zsír

  • Összesen
    24.8 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    9 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    11 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1019.2 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    18 mg
  • Kálcium
    489 mg
  • Vas
    7 mg
  • Magnézium
    176 mg
  • Foszfor
    315 mg
  • Nátrium
    7 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    136.7 g
  • Cukor
    125 mg
  • Élelmi rost
    6 mg

VÍZ

  • Összesen
    18.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    0 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    49 micro
  • Kolin:
    13 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    3 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    0 micro
Összesen 771 Kcal
  • 5% Fehérje
  • 72% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 10% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • B6 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    35.5 g

Zsír

  • Összesen
    99.3 g
  • Telített zsírsav
    14 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    38 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    44 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4077 g
  • Cink
    16 mg
  • Szelén
    72 mg
  • Kálcium
    1957 mg
  • Vas
    29 mg
  • Magnézium
    703 mg
  • Foszfor
    1258 mg
  • Nátrium
    30 mg
  • Réz
    8 mg
  • Mangán
    5 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    546.8 g
  • Cukor
    500 mg
  • Élelmi rost
    24 mg

VÍZ

  • Összesen
    73.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    0 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    9 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    194 micro
  • Kolin:
    51 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    10 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    0 micro
Összesen 3081 Kcal
  • 5% Fehérje
  • 72% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 10% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • B6 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    4.6 g

Zsír

  • Összesen
    13 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    533.6 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    9 mg
  • Kálcium
    256 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    92 mg
  • Foszfor
    165 mg
  • Nátrium
    4 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    71.6 g
  • Cukor
    65 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    9.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    0 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    25 micro
  • Kolin:
    7 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    1 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    0 micro
Összesen 403 Kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Serpenyőben a cukrot a vízzel közepes lángon halvány barnára főzzük. (Amikor már azt hisszük,hogy soha nem kezd el olvadni, sőt egyre szárazabb lesz, akkor már nincs sok hátra.)
  2. A szezámmagothozzáadjuk és folyamatosan kevergetve sötét aranyszínűre főzzük.
  3. Egy olajjal megkent tálcára vagy alufóliára tesszük és villám gyorsan szétterítjük, kb. fél centi vastagra,vagy még vékonyabbra. Gyorsan kell dolgozni, mert hamar megszilárdul.
  4. Érdemes egy kicsit bevagdosni, így könnyebb lesz majd összetörni.
  5. Kb. 15 percig hűlni hagyjuk. Utána darabokra törjük.
  • Receptkönyvben: 118
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 8
  • Össznézettség: 20414
  • Feltöltés dátuma: 2009. február 03.

Ajánló

Szezámmag helyett használhatunk diót vagy mandulát.

Receptkategóriák

Amikor gyerekeimnek meséltem, hogy gyerekkoromban ez volt a cukorka, kiröhögtek. Nekik nem ízlett, én viszont  jót nosztalgiáztam.   Nem állítom, hogy fogbarát, de finom. Lehet dióval, vagy mandulával is készíteni. Az ötletet Jamie Oliver szakácskönyve adta.

Hozzászólások (5)

hapici

Kedves Kiki! úgy tudom, ha egy kis ecetet vagy citromlét teszünk a karamellbe, ropogósabb, törékenyebb lesz, nem olyan kemény. Így van?

Törölt felhasználó

Szia! Nem vagyok nagy karamell szakért?. Ki fogom próbálni. Ártani biztos nem árt egyik sem. Üdv kiki

Törölt felhasználó

Sajnos nekem összecsomósodott, és lett benne egy pár felolvaszthatatlan nagy göb, de ez csakis ez én hibám szerintem. A recept tényleg olyan egyszer?, mint amilyennek le van írva. Tettem bele pár csepp ecetet is. A férjem oda lesz érte! Nagyon szereti a szezámos szeletet. már várom, hogy este hazaérjen, és meglássa az asztalon a nasiját! :o)

Törölt felhasználó

A görögök úgy is készítik ezt a finomságot, hogy egy rész cukrot kiváltanak mézzel. Ez már extra, és régen esküv?kre tartogatták. Csak érdekességként mondom, mert én is nagyon szeretem!:) Üdv: Mrs Smith

Törölt felhasználó

Én is így csináltam, fele cukor, fele méz, a fent leírt munkamenettel és hát... Az íze nagyon finom, érezni a méz ízét, de hiába lehet törni, rágni már csak a fogtömések áldozatával lehet... :D Szóval nagyon ragacs. Máshogy kellett volna, így mézzel megcsinálni??

modosa

Én is a görög módszer szerint szoktam csinálni: egy rész méz, egy rész cukor, illetve a szezámmagot is megpirítom egy kicsit ( épp csak hogy egy kis színe legyen). üdv, Anikó

Törölt felhasználó

Szia Kiki!Elkészítettem a szezámmagos karamellt és nagyon fini lett!Tesóm oda lesz érte,ugyanis nagy kedvence ez az édesség,meg az enyém is.Teljesen olyan az íze,mint a boltinak.Legalább ezentúl nem kell a boltból megvenni.Köszi a receptet!

Törölt felhasználó

Nagyon szívesen! Kiki

Törölt felhasználó

Nagyon szívesen! kiki

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek