Nosalty Logó

Tejkaramella ahogy hls készíti

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojásmentes
NS
Tejkaramella ahogy hls készíti
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 5% Fehérje
  • 80% Szénhidrát
  • 13% Zsír
Összesen 384 Kcal
  • 5% Fehérje
  • 80% Szénhidrát
  • 13% Zsír
Összesen 1535 Kcal
  • 5% Fehérje
  • 80% Szénhidrát
  • 13% Zsír
Összesen 193 Kcal
  • 5% Fehérje
  • 80% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 2% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Nátrium
  • Foszfor
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    3.8 g

Zsír

  • Összesen
    10.6 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    22 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    212.9 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    0 mg
  • Kálcium
    146 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    0 mg
  • Foszfor
    2 mg
  • Nátrium
    64 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    67.5 g
  • Cukor
    67 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    1.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    68 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    0 micro
  • Kolin:
    2 mg
  • Retinol - A vitamin:
    67 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    16 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    0 micro
Összesen 384 Kcal
  • 5% Fehérje
  • 80% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 2% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Nátrium
  • Foszfor
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    15.3 g

Zsír

  • Összesen
    42.4 g
  • Telített zsírsav
    25 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    9 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    86 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    851.5 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    2 mg
  • Kálcium
    582 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    1 mg
  • Foszfor
    10 mg
  • Nátrium
    257 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    270 g
  • Cukor
    270 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    6.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    274 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    1 micro
  • Kolin:
    8 mg
  • Retinol - A vitamin:
    268 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    63 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    0 micro
Összesen 1535 Kcal
  • 5% Fehérje
  • 80% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 2% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Nátrium
  • Foszfor
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    1.9 g

Zsír

  • Összesen
    5.4 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    11 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    107.8 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    0 mg
  • Kálcium
    74 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    0 mg
  • Foszfor
    1 mg
  • Nátrium
    33 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    34.2 g
  • Cukor
    34 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    0.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    35 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    0 micro
  • Kolin:
    1 mg
  • Retinol - A vitamin:
    34 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    8 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    0 micro
Összesen 193 Kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A tejet és a kristálycukrot összekeverjük, és lassú tűzön kb. 50-60 percig forraljuk.
  2. Amikor már sűrű, szép karamell színe van, és látni az edény alját, levesszük a tűzről.
  3. Hozzákeverjük a vajat.
  4. Olajos fóliával kibélelt kisebb, négyszögletes edénybe öntjük.
  5. Félig megszilárdult állapotban felszeleteljük.
  • Tepsi mérete: 20x20
  • Elkészítettem: 2 alkalommal
  • Receptkönyvben: 0
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 8
  • Össznézettség: 26181
  • Feltöltés dátuma: 2013. szeptember 09.

Ajánló

Igaz, hogy időigényes, de lassú tűzön főzve kavargatást sem igényel, csak amikor már elég sűrű, addig készülhet más, egyéb sütni-főzni való. Ha teljesen kihűlt, talán egy kissé törik szeleteléskor! Nagyobb szeletekre vágva, szépen becsomagolva ajándéknak is mutatós.

Receptjellemzők

Receptkategóriák

Finom tejkaramella, ami nem nyúlik, hanem elolvad a számban.

Hozzászólások

Emy88

Szia! Nekem nem sikerült sajnos mert nem szilárdult meg de egyébként nagyon finom én kikanalaztam a tepsib?l :-)

Törölt felhasználó

Szia! Nem értem, hogy miért nem szilárdult meg? Ha kell? ideig f?zted, és már láttad a lábas alját, akkor annak már elég s?r?nek kellett lennie. Nem az volt a baj, hogy hamar "kanalaztad"? :) Azért ne add fel, próbálkozz vele, mert nagyon finom.

Emy88

Lehet hogy akkor tovább kellet volna f?znöm,majd máskor jobban sikerül

rozsa1958

Elkészítettem mindent úgy csináltam ahogy le van írva de nekem se szilárdult meg pedig addig kevertem míg a lábas alját láttam.És nem zsíroztam be a süt?papírt így ráragadt az egész.Igy jártam.Na valahogy majd csak kikanalazzuk.

Törölt felhasználó

Nagyon sajnálom, nekem eddig még mindig megszilárdult! Volt úgy is, hogy már kiönteni alig tudtam a lábasból! Mindig vajjal csináltam, sosem helyettesítettem margarinnal! Ha nem f?ztem eléggé s?r?re, másnapra akkor is megszilárdult. Sajnos nem tudom, hogy mi történhetett.

rozsa1958

Na végül is lekapartam a süt?papirról a masszát ujra fölf?ztem s?r?bre és olajos süt?papirra boritottam ki és igy már tökéletes lett.Megkeményedett és le is jött a papirról.

Törölt felhasználó

Még nem próbáltam süt?papírra, olajos fóliával szoktam kibélelni egy kisebb edényt.

Törölt felhasználó

Szia! Nekem is pontosan ez a recept van meg és sikerülni szokott. Finom omlós. Én úgy tudom a vajnak hidegnek kell lennie mikor beletesszük a karamellába.

cicc23

Szia! Milyen vajat használsz hozzá? Vagy margarin is jó?

Törölt felhasználó

Szia! Én eddig csak vajjal csináltam, margarinnal nem! Én a legolcsóbb vajat szoktam megvenni, nem tudok Neked márkát írni.

Törölt felhasználó

Szia! Nekem els?re nem sikerült, nem szilárdult meg rendesen, ragadt a késhez szeleteléskor, pedig teljesen hideg volt már. Most újra nekifutottam, mindent úgy csinálok, ahogy leírtad, a fóliára öntés után mennyi id? kell neki kb, amíg "omlós" lesz?

Törölt felhasználó

Én csak másnap szoktam szeletelni, de nekem eddig még mindig sikerült. Elég s?r? volt már amikor levetted a t?zr?l? Próbál kitapasztalni, mennyi id? kell neki, amíg bes?r?södik. Ne add fel, nagyon finom!

Törölt felhasználó

Másodszorra is nyúlt, ragadt vágáskor, pedig most több, mint egy nappal kés?bb vágtam fel. Elég s?r? volt, ráadásul nagyon gyorsan elkezdett már barnulni, nem is mertem tovább hagyni a t?zön. Valóban nagyon finom, csak így nem túl szalonképes a kivitelezés. :) De biztos valamit rosszul csinálok.. :/

Törölt felhasználó

Nem értem mivel van a gond! Milyen vajat használsz? A kristálycukor milyen? Vagy eleve barna cukrot használsz? Nekem ilyen ilyen problémám még nem volt. Vagy a tejjel lenne gond?

Törölt felhasználó

Nem tudom a márkáját, de elég jó min?ség? a vaj, a cukor meg cukor, gondolom az is jó. A tej 1,5 százalékos zsírtartalmú, ez lehet a gond?

Törölt felhasználó

Bocsáss meg, már végképp nem értem! Én még nem jártam így. Ne add fel, gyakorlat teszi a mestert!

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek