r
Nosalty Logó

Urbánus disznótoros

NS
Urbánus disznótoros
adag
Idő
p
Költség
költséges
Nehézség
közepes

Hozzávalók

935
Kalória
38.8g
Fehérje
23.4g
Szénhidrát
75.3g
Zsír
236.4g
Víz
228.6g
Koleszterin
2.6g
Élelmi rost
2.6g
Cukor
  • 10% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 20% Zsír
Összesen 935 kcal
  • 10% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 20% Zsír
Összesen 5610 kcal
  • 10% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 20% Zsír
Összesen 199 kcal
  • 10% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 20% Zsír
  • 63% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    38.8 g

Zsír

  • Összesen
    75.3 g
  • Telített zsírsav
    27 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    31 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    10 g
  • Koleszterin
    229 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1578.9 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    48 mg
  • Kálcium
    43 mg
  • Vas
    8 mg
  • Magnézium
    60 mg
  • Foszfor
    333 mg
  • Nátrium
    1082 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    23.4 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

Víz

  • Összesen
    236.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    0 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    25 mg
  • D vitamin:
    176 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    9 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    23 micro
  • Kolin:
    178 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    1 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    11 micro
Összesen 935 kcal
  • 10% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 20% Zsír
  • 63% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    232.6 g

Zsír

  • Összesen
    451.7 g
  • Telített zsírsav
    160 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    186 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    60 g
  • Koleszterin
    1372 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    9473.3 g
  • Cink
    30 mg
  • Szelén
    289 mg
  • Kálcium
    258 mg
  • Vas
    46 mg
  • Magnézium
    358 mg
  • Foszfor
    1996 mg
  • Nátrium
    6493 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    140.4 g
  • Cukor
    15 mg
  • Élelmi rost
    16 mg

Víz

  • Összesen
    1418.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    0 micro
  • B6 vitamin:
    7 mg
  • B12 Vitamin:
    10 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    148 mg
  • D vitamin:
    1057 micro
  • K vitamin:
    15 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    4 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    55 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    141 micro
  • Kolin:
    1071 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    8 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    68 micro
Összesen 5610 kcal
  • 10% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 20% Zsír
  • 63% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    8.2 g

Zsír

  • Összesen
    16 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    48 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    334.7 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    10 mg
  • Kálcium
    9 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    13 mg
  • Foszfor
    71 mg
  • Nátrium
    229 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    5 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    50.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    0 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    5 mg
  • D vitamin:
    37 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    5 micro
  • Kolin:
    38 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    0 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    2 micro
Összesen 199 kcal

Elkészítés

  1. Az oldalast a csontok mentén egyforma darabokra vágjuk, és pár órával előbb sózzuk, borsozzuk.
  2. Az oldalast akkora tepsibe rakjuk, hogy majd a hurkák és a kolbász is elférjen mellette. 2 ek zsírt tegyünk alá, 2 dl vizet öntünk hozzá, alufóliával letakarjuk, és előmelegített sütőben kb. ½ órát pároljuk.
  3. Ezután hozzátesszük a kolbászt, amit hústűvel megszurkálunk, és fólia nélkül sütjük, mérsékelt tűzön.
  4. Újabb ½ óra elmúltával a hurkák is belekerülnek, szintén megszurkálva, hogy ne pukkadjanak szét. Készre sütjük (még újabb 1/2 óra).
  5. A burgonyákat alaposan megmossuk, és villával sűrűn megszurkáljuk. Egy mikrózható, lapos tányérra egymás mellé rendezzük, és a legnagyobb fokozaton 12-17 percig sütjük (szúrópróba).

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 10 p
  • Sütés ideje: 120 p
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 35x24x6

Azért városi disznótoros, mert nem saját készítésű, hanem vásárolt az alapanyag. Érdemes kipróbáni!

További receptek

Yakitori

Ha Japán ételeire gondolunk, legtöbben a sushit, a rament vagy a tempurát említjük. Pedig a mindennapok igazi hőse egy sokkal egyszerűbb fogás: a yakitori, vagyis a parázson sült ...

Hering András

Souvlaki

A souvlaki a görögök saslikja, azzal a lényegi különbséggel, hogy náluk csak hús kerül a nyársakra, azt viszont előtte illatos pácban érlelik. Hagyományosan sertésből készült ez a ...

Rosanics Petra

Címlapról ajánljuk

Ezért sárgulhatnak a bukszusaid télen

Télen sok kertbarát meglepődve tapasztalja, hogy a korábban egészséges, zöld bukszusok hirtelen sárgulni kezdenek. A jelenség gyakori, és többnyire ártalmatlan, de fontos érteni, milyen környezeti hatások állhatnak mögötte, hogy tavasszal ismét egészségesek legyenek a növényeid.

Top Receptek

Lusta asszony somlói galuskája

Nem szükséges hozzá három külön piskóta, rétegezni és éjszakákat pihentetni sem kell: ez a hamis somlói pikk-pakk elkészül, de ugyanúgy hozza azt az élvezeti élményt, mint a ...