Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Ünnepi tojáslikőr torta

Ünnepi tojáslikőr torta
Ünnepi tojáslikőr torta
80 perc / előkészület: 60 perc sütés: 20 perc
receptkönyvben hozzászólások (2)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Keresztanyukám születésnapjára készítettem ezt a tortát, s nagy örömet szereztem vele. Elkészítése egyszerű, és a végeredmény nagyon látványos! Egy régebbi sütős magazinból való a recept! :) Ott az oldalát apróra zúzott pisztáciával díszítették, és nagyon mutatós volt, de nekem sajnos nem volt időm pisztáciát pucolni! Majd legközelebb!

hozzávalók / 8 adag

A tésztához

A krémhez

A díszítéshez

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A sütőt előmelegítjük. Egy tortaformát sütőpapírral kibélelünk.
  2. Elkészítjük a tésztát, azaz a tojásokat felverjük két evőkanál langyos vízzel, majd hozzádolgozzuk a cukrot. A lisztet összekeverjük a sütőporral és a pisztáciával. Végül a tészta két részét összedolgozzuk.
  3. A masszát beleöntjük a kibélelt tortaformába, és az előmelegített sütőben kb. 25 percig sütjük. A tortát hagyjuk a formában kihűlni.
  4. A zselatint hideg vízbe áztatjuk.
  5. A krémhez egy nagy tálban összekeverjük a mascarponét, a joghurtot, a porcukrot és a tojáslikőrt. Ezt követően a krémhez hozzáadjuk a zselatint
  6. A tortát vízszintesen három lapra vágjuk.
  7. Az első lapot tortagyűrűbe tesszük (ha van), és rákenjük a krém felét, majd ráhelyezzük a második lapot. Erre kerül a krém másik része, és végül a tetejére a harmadik tortalap.
  8.  A tortát hűtőbe tesszük kb. 4 órára.
  9. A tejszínből kemény habot verünk. Vaníliás cukorral ízesítjük.
  10. Pihentetés, hűtés után eltávolítjuk a tortakarikát, és a tejszínnel bevonjuk a tortát.
  11. Habzsákból nyomott csillagokkal, marcipánvirággal, kandírozott virággal díszítjük egyéni ízlés szerint.
  • sütési hőfok: 180°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • tepsi mérete: 20 cm
  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 2 344
elküldve: 0
receptkönyvben: 38
elkészítve: 0/4
Facebookon megjelent: -

szakács

Yolika

Mióta szakács: 2012.05.06.
7 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
alkalom: születésnap, Valentin-nap, vasárnapi ebéd
mikor: mindig
szakács elkészítette: párszor készített receptek
költség egy főre: olcsó receptek
szezon: bármikor
nehézség: közepes
kategória: torta
kalória: átlagos
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: desszert
adag: 8 főre

egyéb elnevezések

primavera mascarponés torta, húsvéti krémes torta, joghurtos krémes torta tojáslikőrrel

Hozzászólások (2)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

yolika
Yolika / yolika Sun, 2012-06-24 10:29

Kedves Boribon!

Köszönöm kedvességet, és remélem hamarosan elkészíted és örömet szerzel vele! :-)
Üdv
Yolika

Boribon
Boribon / Boribon Sun, 2012-06-24 04:16

Sose band a pisztaciat, nagyon jol nez ki igy is! Kar, hogy nem lattam ezt par oraval elobb, mert pont most sutottem egy baratnomnek szulinapi tortat. Ez sokkal jobb lett volna, de sebaj, majd legkozelebb...

473
finomliszt 100 g
sütőpor 0.5 kk
pisztácia 4 dkg
cukor 100 g
tojás 3 db
víz 2 ek
lapzselatin 4 db
joghurt 150 g
porcukor 50 g
mascarpone 250 g
tojáslikőr 200 ml
habtejszín 200 ml
vaníliás cukor 1 csomag