Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Ünnepi tekercs

Ünnepi tekercs
Ünnepi tekercs
35 perc / előkészület: 20 perc sütés: 15 perc
receptkönyvben hozzászólások (4)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Névnapomra készítettem a családnak! Gyorsan elfogyott.

hozzávalók / 6 adag

A piskótához

A krémhez

A díszítéshez

ajánlat

Aki gyorsan szeretne valami finomat.

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Szokásos módon piskótalapot sütünk. Még forrón feltekerjük. Hűlni hagyjuk, amíg elkészítjük a belevalót.
  2. A krémhez a tejszínt keményre verjük, és hozzákeverjük a gőz felett megolvasztott csokit.
  3. A piskótát kiterítjük, megtöltjük és feltekerjük.
  4. A másik 2 dl tejszínt is felverjük, ezt a tetejére kenjük, megcifrázzuk.
  5. Amíg megtöltjük és feltekerjük a tésztát, addig kb 5 dkg cukrot a tűzre teszünk karamellizálódni. Ha kész, ezzel díszítjük a tekercset.
  • sütési hőfok: 180°C
  • tepsi mérete: 35×40 cm

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 10 593
elküldve: 9
receptkönyvben: 204
elkészítve: 4/6
Facebookon megjelent: -

szakács

Ikó

Mióta szakács: 2010.10.06.
44 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
receptverseny: 2. Haas Receptverseny
mikor: mindig
alkalom: Anyák napja, buli receptek, karácsonyi édességek, vasárnapi ebéd
szezon: bármikor
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kalória: átlagos
elkészítési idő: 30-60 perc
adag: 6 főre
fogás: desszert

egyéb elnevezések

csokis piskóta, piskótatekercs tejszínnel és csokival, tejszínes krémes piskóta

Hozzászólások (4)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

417
tojás 5 db
cukor 5 ek
tönkölybúza liszt 4 evőkanál
cukrozatlan kakaópor 1 ek
1 csipet
szódabikarbóna 0.5 kk
növényi habtejszín 2 dl
étcsokoládé 10 dkg
növényi habtejszín 2 dl
cukor 5 dkg