r
Nosalty Logó

Ünnepi Pina Colada torta

Nagy Kriszta
Ünnepi Pina Colada torta
adag
Idő
p
Költség
megfizethető
Nehézség
nehéz

Hozzávalók

Piskóta

Krém

Hógömb

Vajkrém - fondantburkolat alá

893
Kalória
13.5g
Fehérje
137.6g
Szénhidrát
31.9g
Zsír
60.2g
Víz
174.3g
Koleszterin
1.4g
Élelmi rost
115.4g
Cukor
  • 5% Fehérje
  • 57% Szénhidrát
  • 13% Zsír

Piskóta

Krém

Hógömb

Vajkrém - fondantburkolat alá

Összesen 893 kcal
  • 5% Fehérje
  • 57% Szénhidrát
  • 13% Zsír

Piskóta

Krém

Hógömb

Vajkrém - fondantburkolat alá

Összesen 10699 kcal
  • 5% Fehérje
  • 57% Szénhidrát
  • 13% Zsír

Piskóta

Krém

Hógömb

Vajkrém - fondantburkolat alá

Összesen 297 kcal
  • 5% Fehérje
  • 57% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 25% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    13.5 g

Zsír

  • Összesen
    31.9 g
  • Telített zsírsav
    21 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    174 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    378.1 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    16 mg
  • Kálcium
    61 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    16 mg
  • Foszfor
    95 mg
  • Nátrium
    188 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    137.6 g
  • Cukor
    115 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    60.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    224 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    26 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    21 micro
  • Kolin:
    103 mg
  • Retinol - A vitamin:
    219 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    50 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    165 micro
Összesen 893 kcal
  • 5% Fehérje
  • 57% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 25% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    161.4 g

Zsír

  • Összesen
    383 g
  • Telített zsírsav
    256 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    86 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    18 g
  • Koleszterin
    2091 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4537.4 g
  • Cink
    8 mg
  • Szelén
    192 mg
  • Kálcium
    737 mg
  • Vas
    12 mg
  • Magnézium
    188 mg
  • Foszfor
    1139 mg
  • Nátrium
    2258 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    1651.3 g
  • Cukor
    1385 mg
  • Élelmi rost
    17 mg

Víz

  • Összesen
    721.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2684 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    4 micro
  • E vitamin:
    11 mg
  • C vitamin:
    38 mg
  • D vitamin:
    318 micro
  • K vitamin:
    26 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    256 micro
  • Kolin:
    1242 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2633 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    594 micro
  • β-crypt
    35 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1976 micro
Összesen 10699 kcal
  • 5% Fehérje
  • 57% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 25% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    4.5 g

Zsír

  • Összesen
    10.6 g
  • Telített zsírsav
    7 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    58 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    125.8 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    5 mg
  • Kálcium
    20 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    5 mg
  • Foszfor
    32 mg
  • Nátrium
    63 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    45.8 g
  • Cukor
    38 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

Víz

  • Összesen
    20 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    74 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    9 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    7 micro
  • Kolin:
    34 mg
  • Retinol - A vitamin:
    73 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    16 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    55 micro
Összesen 297 kcal

Elkészítés

Piskóta

  1. Tojásfehérjét a cukorral kemény habbá verjük.
  2. Nem állítjuk le a robotgépet, és így lassan belecsurgatjuk a tojások sárgáját.
  3. A lisztet több részletben hozzáadjuk, és a géppel pulzálva elkeverjük. A liszt egy részét helyettesíthetjük kókuszos pudingporral, ekkor az arány 160 g liszt, egy csomag pudingpor, a kettőt alaposan elkeverjük, mielőtt a tojáshoz adjuk.
  4. A tésztát 26 cm-es tortakarikába tesszük.
  5. 160 fokon 50 percig sütjük.

Krém

  1. A kókuszos pudingot 3 dl tejjel és a cukorral felfőzzük, tetejére zacskót nyomkodunk, hogy ne bőrösödjön meg, kihűtjük.
  2. Az ananászkonzerv levét 4 dekagramm étkezési keményítővel (vagy ha sikerül vásárolnunk, egy cs. ananász ízű pudingporral) felfőzzük, hozzáadjuk a rumot vagy szilvórium aromát (ez adja vissza azt az ízt, amit várunk), kihűtjük.
  3. A növényi habot felverjük, hozzáadjuk a kihűlt, kókuszos pudingot és a kókuszreszeléket.
  4. Kétféle krémet, egy ananászos zselét és egy kókuszos, habos krémet kapunk.

Hógömb

  1. Fondantból egy tetszőleges magasságú kör alapot formázunk, akkora átmérőjűt, amekkora a hógömb lesz. Én kb. 10 cm átmérőjűt és 4 cm magasat készítettem.
  2. Elkészítjük rá fondantból a képzeletünk szerinti kis jelenetet, figurákat. Porcukorral meghintjük.
  3. 6 db lapzselatint hideg vízbe áztatunk 10 percre. Ezután kinyomkodjuk, egy magas falú lábosban 1 ek. vízzel felmelegítjük. Épp langyos, folyós legyen. Egy felfújt lufit belemártunk, fejen állva tartjuk, míg lecsöpög, majd megfordítjuk, egy pohárra helyezzük, és 24 órán át szárítjuk. A lufit kidurrantjuk, a zselatingömb alját levágjuk, és a fondantból készült kompozíciónkra helyezzük.
  4. Egy csíkot vágunk ki fondantból, az alapunk magasságánál kicsit szélesebbet, az alap köré tekerjük (a képen a bordós sáv), ez elegánsan eltakarja a gömb aljának esetleges egyenetlenségeit.

Vajkrém - fondantburkolat alá

  1. A kihűlt piskótalapot 3 részre vágjuk.
  2. Az első részt megkenjük az ananászos zselé felével, és rászórjuk az ananászdarabkákat, majd rásimítjuk a kókuszhab felét. Rátesszük a középső tésztalapot.
  3. Ugyanígy járunk el a következő réteggel is.
  4. A tortát vajkrémmel bekenjük, pár órát hűtjük.
  5. A fondant-nal burkoljuk, díszítjük.
  6. A tetejére helyezzük a hógömböt.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 50 p
  • Főzés ideje: 15 p
  • Sütés ideje: 50 p

A pina colada a kedvenc koktélom. Amikor elkezdtem tortákat készíteni, rögtön tudtam, hogy ezt az ízt ki kell kísérleteznem. Szerintem sikerült! Ez a karácsonyi torta a hógömb és az egzotikus íz miatt méltán lehet az ünnepi asztal fénypontja! Két napot dolgozunk a tortával, első nap elkészítjük a zselégömböt, a pudingokat, megsütjük a piskótát, másnap összeállítjuk a hógömböt és a tortát.

További receptek

Lúdlábtorta rumos meggyel

Ez a nagyszerű és egyedi megjelenésű torta Gerbaud Emil munkáját dicséri. Eredetileg egy cukrászati alapkrémmel, párizsi krémmel, más néven ganache-zsal (ganázzsal) készítette el, ...

Gréti

Címlapról ajánljuk

Ezért sárgulhatnak a bukszusaid télen

Télen sok kertbarát meglepődve tapasztalja, hogy a korábban egészséges, zöld bukszusok hirtelen sárgulni kezdenek. A jelenség gyakori, és többnyire ártalmatlan, de fontos érteni, milyen környezeti hatások állhatnak mögötte, hogy tavasszal ismét egészségesek legyenek a növényeid.

Top Receptek