Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Üdítő(s) szelet

Üdítő(s) szelet
Üdítő(s) szelet
75 perc / előkészület: 25 perc főzés: 10 perc sütés: 40 perc
receptkönyvben hozzászólások (2)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Köszönet a barátnőmnek a recept elnevezéséért:)! Nem csak üdítőből van a teteje, hanem maga a krém is üdítően hat arra, aki eszi! Ez most tortaformában készült a megadott mennyiségből, de elfeleztem a kész piskótát és a krémeket is, hogy ne legyen olyan magas. (az egyiket otthon hagytam, a másik ment ajándékba ;)). Ez Mirindával készült, de a következő Meggy Márkából fog!

A tetejét olyan habkártyával csináltam, aminek recés a vége. Nem mertem jobban rányomni, ezért főleg a fényben látszott csak a rece...

A krém nem a megszokott, azért is van benne ez a főzött krém, mert mi családilag nem szeretjük, ha vajdarabkákkal találkozunk, így sokkal selymesebb lesz az állaga, és több is!
A többi receptemet megtalálod  blogomon.

www.chocolateandrouge.blogspot.com 

hozzávalók / 12 adag

Piskóta

Krém

Bevonat

Szólj hozzá!

elkészítés

Piskóta

  1. A sütőt előmelegítjük 180 fokra. A margarint/vajat kivesszük a hűtőből. A tojások sárgáját habosra keverjük a cukorral, majd hozzákeverjük a sütőporos-kakaós lisztet és az olajat. A tojások fehérjéből egy csipet sóval kemény habot verünk, és összeforgatjuk. Legegyszerűbb a szokott módon: a hab egyharmadát durván elkeverjük a lisztes keverékben, így fellazítjuk, és könnyebb hozzákeverni finom mozdulatokkal a maradék fehérjét!
  2. Egy négyzet alakú tepsit kivajazunk/kizsírozunk, vékonyan meghintjük liszttel, és abban megsütjük a piskótánkat. Ha nagyon erős a sütőnk, mérsékeljük 160-170 fokra a hőmérsékletet. Nekem a kerek formában 35-40 percig sült, téglalapban pedig 30. Tűpróbával ellenőrizzük! Míg sül, elkészítjük a krémet.

Krém

  1. Egy lábasban elkeverjük a tejben a lisztet és a cukrot, majd mérsékelt tűzön felfőzzük, míg be nem sűrűsödik! A lisztet NE a forró tejbe tegyük, mert akkor sokkal könnyebben összecsomósodik! Egyszerűbb, ha habverővel elkeverjük, és közben gyújtjuk meg a lángot.
  2. Ha ez kész hagyjuk, hogy langyosra hűljön. A túrót villával összetörjük, és elkeverjük a kellően átmosott citrom lereszelt héjával.
  3. Amint langyos a lisztes-cukros krémünk, az apróra vágott margarint hozzáadjuk, és jól elkeverjük egy kézi habverő vagy robotgép segítségével. Majd mehet bele a citromos túró. Keverjük jól össze.

Bevonat

  1. Az üdítővel a szokott módon megfőzzük a 2 csomag pudingot 2 evőkanál cukor hozzáadásával.
  2. Az összeállítása nagyon egyszerű: a kihűlt piskótára kenjük a túrós krémet, majd a még meleg/langyos üdítős pudingot. A hűtőben hagyjuk megdermedni/összeérni az ízeket, és már készen is van. Én előző este szoktam elkészíteni, de 4 óra hűtés után is ugyanúgy elpusztítják az emberek.
  • sütési hőfok: 175°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • elkészítettem: 3 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 5 039
elküldve: 2
receptkönyvben: 43
elkészítve: 4/4
Facebookon megjelent: -

szakács

Csokoládé és rúzs

Mióta szakács: 2014.05.21.
5 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
alkalom: születésnap, buli receptek
mikor: mindig, ebéd, uzsonna
költség egy főre: nagyon olcsó receptek
szakács elkészítette: ritkán készített receptek
szezon: bármikor
kategória: édes süti
nehézség: közepes
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kalória: átlagos
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: desszert
adag: 12 főre

egyéb elnevezések

üdítő szelet, fanta szelet, mirinda szelet

Hozzászólások (2)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

509
tojás 6 db
finomliszt 4 evőkanál
cukor 5 csapott ek
cukrozatlan kakaópor 2 csapott ek
sütőpor 1 csomag
napraforgó olaj 1 dl
tej 2.5 dl
finomliszt 3 púpozott ek
cukor 20 dkg
margarin 25 dkg
tehéntúró 50 dkg
citromhéj 1 citromból nyert
vaníliás pudingpor 2 tasak
cukor 2 csapott ek
szénsavas narancsos üdítőital 8.5 dl