r
Nosalty Logó

Üdítő(s) szelet

Csokoládé és rúzs
Üdítő(s) szelet
adag
Idő
p
Költség
olcsó
Nehézség
közepes

Hozzávalók

Piskóta

Krém

Bevonat

509
Kalória
11.6g
Fehérje
48.8g
Szénhidrát
29.7g
Zsír
115.8g
Víz
90g
Koleszterin
639.2mg
Élelmi rost
24.7g
Cukor
  • 6% Fehérje
  • 24% Szénhidrát
  • 14% Zsír

Piskóta

Krém

Bevonat

Összesen 509 kcal
  • 6% Fehérje
  • 24% Szénhidrát
  • 14% Zsír

Piskóta

Krém

Bevonat

Összesen 6093 kcal
  • 6% Fehérje
  • 24% Szénhidrát
  • 14% Zsír

Piskóta

Krém

Bevonat

Összesen 221 kcal
  • 6% Fehérje
  • 24% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 56% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Cink
  • Vas

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    11.6 g

Zsír

  • Összesen
    29.7 g
  • Telített zsírsav
    7 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    12 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    8 g
  • Koleszterin
    90 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    763.7 g
  • Cink
    109 mg
  • Szelén
    11 mg
  • Kálcium
    152 mg
  • Vas
    84 mg
  • Magnézium
    13 mg
  • Foszfor
    246 mg
  • Nátrium
    141 mg
  • Réz
    4 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    48.8 g
  • Cukor
    25 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    115.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    209 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    20 micro
  • K vitamin:
    20 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    10 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    50 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    14 micro
  • Kolin:
    75 mg
  • Retinol - A vitamin:
    199 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    127 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    124 micro
Összesen 509 kcal
  • 6% Fehérje
  • 24% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 56% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Cink
  • Vas

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    138.7 g

Zsír

  • Összesen
    356.7 g
  • Telített zsírsav
    81 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    148 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    98 g
  • Koleszterin
    1080 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    9164.9 g
  • Cink
    1306 mg
  • Szelén
    135 mg
  • Kálcium
    1822 mg
  • Vas
    1010 mg
  • Magnézium
    155 mg
  • Foszfor
    2947 mg
  • Nátrium
    1697 mg
  • Réz
    51 mg
  • Mangán
    41 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    585.5 g
  • Cukor
    296 mg
  • Élelmi rost
    8 mg

Víz

  • Összesen
    1389.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2512 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    61 mg
  • C vitamin:
    8 mg
  • D vitamin:
    238 micro
  • K vitamin:
    239 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    125 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    602 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    174 micro
  • Kolin:
    904 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2385 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    1525 micro
  • β-crypt
    29 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1486 micro
Összesen 6093 kcal
  • 6% Fehérje
  • 24% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 56% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Cink
  • Vas

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    5 g

Zsír

  • Összesen
    12.9 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    39 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    330.7 g
  • Cink
    47 mg
  • Szelén
    5 mg
  • Kálcium
    66 mg
  • Vas
    36 mg
  • Magnézium
    6 mg
  • Foszfor
    106 mg
  • Nátrium
    61 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    21.1 g
  • Cukor
    11 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

Víz

  • Összesen
    50.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    91 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    9 micro
  • K vitamin:
    9 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    5 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    22 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    6 micro
  • Kolin:
    33 mg
  • Retinol - A vitamin:
    86 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    55 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    54 micro
Összesen 221 kcal

Elkészítés

Piskóta

  1. A sütőt előmelegítjük 180 fokra. A margarint/vajat kivesszük a hűtőből. A tojások sárgáját habosra keverjük a cukorral, majd hozzákeverjük a sütőporos-kakaós lisztet és az olajat. A tojások fehérjéből egy csipet sóval kemény habot verünk, és összeforgatjuk. Legegyszerűbb a szokott módon: a hab egyharmadát durván elkeverjük a lisztes keverékben, így fellazítjuk, és könnyebb hozzákeverni finom mozdulatokkal a maradék fehérjét!
  2. Egy négyzet alakú tepsit kivajazunk/kizsírozunk, vékonyan meghintjük liszttel, és abban megsütjük a piskótánkat. Ha nagyon erős a sütőnk, mérsékeljük 160-170 fokra a hőmérsékletet. Nekem a kerek formában 35-40 percig sült, téglalapban pedig 30. Tűpróbával ellenőrizzük! Míg sül, elkészítjük a krémet.

Krém

  1. Egy lábasban elkeverjük a tejben a lisztet és a cukrot, majd mérsékelt tűzön felfőzzük, míg be nem sűrűsödik! A lisztet NE a forró tejbe tegyük, mert akkor sokkal könnyebben összecsomósodik! Egyszerűbb, ha habverővel elkeverjük, és közben gyújtjuk meg a lángot.
  2. Ha ez kész hagyjuk, hogy langyosra hűljön. A túrót villával összetörjük, és elkeverjük a kellően átmosott citrom lereszelt héjával.
  3. Amint langyos a lisztes-cukros krémünk, az apróra vágott margarint hozzáadjuk, és jól elkeverjük egy kézi habverő vagy robotgép segítségével. Majd mehet bele a citromos túró. Keverjük jól össze.

Bevonat

  1. Az üdítővel a szokott módon megfőzzük a 2 csomag pudingot 2 evőkanál cukor hozzáadásával.
  2. Az összeállítása nagyon egyszerű: a kihűlt piskótára kenjük a túrós krémet, majd a még meleg/langyos üdítős pudingot. A hűtőben hagyjuk megdermedni/összeérni az ízeket, és már készen is van. Én előző este szoktam elkészíteni, de 4 óra hűtés után is ugyanúgy elpusztítják az emberek.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 25 p
  • Főzés ideje: 10 p
  • Sütés ideje: 40 p
  • Sütés hőfoka: 175 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés

Köszönet a barátnőmnek a recept elnevezéséért:)! Nem csak üdítőből van a teteje, hanem maga a krém is üdítően hat arra, aki eszi! Ez most tortaformában készült a megadott mennyiségből, de elfeleztem a kész piskótát és a krémeket is, hogy ne legyen olyan magas. (az egyiket otthon hagytam, a másik ment ajándékba ;)). Ez Mirindával készült, de a következő Meggy Márkából fog! A tetejét olyan habkártyával csináltam, aminek recés a vége. Nem mertem jobban rányomni, ezért főleg a fényben látszott csak a rece... A krém nem a megszokott, azért is van benne ez a főzött krém, mert mi családilag nem szeretjük, ha vajdarabkákkal találkozunk, így sokkal selymesebb lesz az állaga, és több is! A többi receptemet megtalálod  blogomon. www.chocolateandrouge.blogspot.com 

Nosalty stories

További receptek

Címlapról ajánljuk

Top Receptek