Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Üde meggyes-mazsolás créme olé

Üde meggyes-mazsolás créme olé
Üde meggyes-mazsolás créme olé
60 perc / előkészület: 20 perc sütés: 40 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Családom egyik kedvenc süteménye, amit gyakran sütök.

hozzávalók / 8 adag

Piskóta

Krém

Díszítés

Szólj hozzá!

elkészítés

Piskóta

  1. A meggyet és a mazsolát a rummal, 1 evőkanál cukorral és kevés vízzel egy órát áztatjuk.
  2. A tojásokat szétválasztjuk, a sárgájába kavarjuk a sütőport, a fehérjéből kemény habot verünk a maradék cukorral.
  3. A tojássárgáját lassú keverés mellett hozzáadjuk a fehérjéből vert habhoz, majd a mazsolát és a meggyet, amit leszűrtünk a levétől.
  4. A legvégén a lisztet kavarjuk bele kanalanként, vigyázva, hogy ne maradjon csomós.
  5. Sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük, és megsütjük.

Krém

  1. A tejet, a tejszínt és a vaníliás Créme olé port mixer segítségével összekavarjuk, először lassú forgással, majd maximális sebességen kemény habot verünk.
  2. A már kihűlt piskótán elegyengetjük.

Díszítés

  1. A csokidarát a krém tetejére szórjuk.
  2. Legalább két órát hűtőbe tesszük, hogy jól megdermedjen.
  • sütési hőfok: 180°C
  • sütési mód: hőlégkeveréses
  • tepsi mérete: 35 x 25 cm
  • elkészítettem: 20 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 641
elküldve: 0
receptkönyvben: 11
elkészítve: -
Facebookon megjelent: -

szakács

nagy gabriella

Mióta szakács: 2019.03.31.
2 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
mikor: mindig, ebéd, uzsonna
alkalom: húsvét, karácsonyi édességek, vasárnapi ebéd
szezon: bármikor
kategória: édes süti
nehézség: közepes
költség egy főre: megfizethető receptek
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
szakács elkészítette: család kedvence receptek
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
fogás: desszert
adag: 8 főre

egyéb elnevezések

pudingos szelet

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

602
tojás 9 db
cukor 10 ek
finomliszt 10 ek
sütőpor 1 csomag
víz 1 dl
meggy 500 g
mazsola 200 g
rum 2 ek
növényi tejszín 400 ml
tej 400 ml
vaníliás pudingpor 2 tasak
csokoládédara 150 g