r
Nosalty Logó

Kekszes-pudingos szelet

Gréti
Kekszes-pudingos szelet
adag
Idő
perc
Költség
olcsó
Nehézség
közepes

Hozzávalók

A pudingkrémhez

A süti rétegzéshez és díszítéshez

399
Kalória
9.3g
Fehérje
62.4g
Szénhidrátok
10.1g
Zsír
9.3g
Víz
13.9g
Koleszterin
1.3g
Rost
24g
Cukor
  • 10% Fehérje
  • 69% Szénhidrát
  • 11% Zsír

A pudingkrémhez

A süti rétegzéshez és díszítéshez

Összesen 399 kcal
  • 10% Fehérje
  • 69% Szénhidrát
  • 11% Zsír

A pudingkrémhez

A süti rétegzéshez és díszítéshez

Összesen 3200 kcal
  • 10% Fehérje
  • 69% Szénhidrát
  • 11% Zsír

A pudingkrémhez

A süti rétegzéshez és díszítéshez

Összesen 152 kcal
  • 10% Fehérje
  • 69% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 10% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    9.3 g

Zsír

  • Összesen
    10.1 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    14 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    449.6 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    1 mg
  • Kálcium
    223 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    2 mg
  • Foszfor
    11 mg
  • Nátrium
    212 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    62.4 g
  • Cukor
    24 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    9.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    35 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    3 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    1 micro
  • Kolin:
    2 mg
  • Retinol - A vitamin:
    34 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    8 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    0 micro
Összesen 399 kcal
  • 10% Fehérje
  • 69% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 10% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    74.8 g

Zsír

  • Összesen
    80.5 g
  • Telített zsírsav
    44 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    10 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    111 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3597.1 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    5 mg
  • Kálcium
    1785 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    18 mg
  • Foszfor
    89 mg
  • Nátrium
    1698 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    499.2 g
  • Cukor
    192 mg
  • Élelmi rost
    11 mg

Víz

  • Összesen
    74.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    279 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    23 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    4 micro
  • Kolin:
    17 mg
  • Retinol - A vitamin:
    274 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    61 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    2 micro
Összesen 3200 kcal
  • 10% Fehérje
  • 69% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 10% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    3.5 g

Zsír

  • Összesen
    3.8 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    0 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    5 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    170.5 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    0 mg
  • Kálcium
    85 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    1 mg
  • Foszfor
    4 mg
  • Nátrium
    80 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    23.7 g
  • Cukor
    9 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    3.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    13 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    1 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    0 micro
  • Kolin:
    1 mg
  • Retinol - A vitamin:
    13 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    3 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    0 micro
Összesen 152 kcal

Elkészítés

A pudingkrémhez

  1. Egy kb 22x26 cm-es tálat előkészítünk. Vajas- vagy háztartási keksszel kirakjuk az alját. Először a csokis pudingot készítjük el, a tasakon leírt elkészítési útmutató alapján tejjel, esetleg cukorral felfőzzük, kicsi visszahűtjük, majd az első kekszsor tetejére öntjük, és elsimítjuk a tetejét. Ekkor mehet rá a második kekszsor. Jöhet a vaníliás puding, a tasakon leírt elkészítési útmutató alapján megfőzzük, vagy bekeverjük, majd kis hűtés után mehet a kekszre. Utána jön a harmadik kekszréteg. Aztán a puncsos pudingot is elkészítjük, beleöntjük a tálba, és erre is kekszfedés mehet. Így kerüljön a hűtőbe egy-két órára vagy egy estére. Tálalás előtt tejszínhabot nyomunk a keksz tetejére, amit étcsokireszelékkel szórunk meg. Késsel felvágjuk előre a kockákat, majd sütilapáttal desszertes tányérokon tálaljuk, jó étvágyat hozzá!
  2. Vajas- vagy háztartási keksszel kirakjuk az alját.
  3. Először a csokis pudingot készítjük el, a tasakon leírt elkészítési útmutató alapján tejjel, esetleg cukorral felfőzzük, kicsi visszahűtjük, majd az első kekszsor tetejére öntjük, és elsimítjuk a tetejét.
  4. Ekkor mehet rá a második kekszsor.
  5. Jöhet a vaníliás puding, a tasakon leírt elkészítési útmutató alapján megfőzzük, vagy bekeverjük, majd kis hűtés után mehet a kekszre.
  6. Utána jön a harmadik kekszréteg.
  7. Aztán a puncsos pudingot is elkészítjük, beleöntjük a tálba, és erre is kekszfedés mehet.

A süti rétegzéshez és díszítéshez

  1. Így kerüljön a hűtőbe egy-két órára vagy egy estére.
  2. Tálalás előtt tejszínhabot nyomunk a keksz tetejére, amit étcsokireszelékkel szórunk meg.
  3. Késsel felvágjuk előre a kockákat, majd sütilapáttal desszertes tányérokon tálaljuk, jó étvágyat hozzá!

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 30 perc

A tiramisu korszak előtt is létezett házi krémessüti-készítés. A szocializmus egyik élelmiszeripari sztárterméke a pudingpor volt. Ebből aztán készültek nyakra-főre a desszertek. Nagy üvegtálakba, babapiskótával vagy keksszel rétegezve, mindenki kedvence, a pudingos süti került a családi asztalra.

További receptek

A tökéletes piskóta

Rengeteg sütemény alapját adja, megannyiszor desszerthez szükséges, mégis sokaknak mumus a piskóta készítése. Az egyszerű hozzávalókból nem mindig sül meg az a légies, könnyed, ...

Lakos Benedek

Címlapról ajánljuk

Rácz Jenőt sokkolta, mennyit kér az éttermébe jelentkező szakács

Rácz Jenő neve időről időre felbukkan: televíziós szereplései, családi történések vagy éppen az éttermében járt hollywoodi színészek miatt. Most éppen azzal keltette fel a közérdeklődést, hogy Instagramján megosztott sztoriban botránkozott meg egy leendő szakácsmunkatárs üzenete miatt.

Top Receptek

Bodzaszörp tartósítószer nélkül

Imádom a bodzát, ezért minden tavasszal alig várom, hogy elkezdődjön a szezonja! Gyerekkorunkban a tesómmal is mindig szedtünk, és míg akkor anyukámnak kellett megcsinálni, addig ma már ...

Krumplis pogácsa

Nagyon gyorsan elkészíthetjük ezt a pogácsát, amit például bármilyen zöldségleves kísérőjeként kínálhatunk - és már kész is a könnyű ebéd.

Tradicionális gulyásleves

Az igazi Hungarikum, amire igazán büszkék lehetünk. Vendéglátós lévén tapasztaltam, hogy a külföldi turisták, amikor betérnek az étterembe, az volt az első kérdésük, hogy "Gulász " ...