Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Uborkasaláta 4.

Uborkasaláta 4.
Uborkasaláta 4.
10 perc / előkészület: 10 perc
receptkönyvben hozzászólások (17)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Nagymamámtól tanultam, aki nem rajongott a tejfeles változatért, viszont szeretett volna enni uborkasalátát. A fejes salátát is teljesen másként csinálta, mint anyum, és ahogy az általában megszokott. Azóta két variációra megy az uborkasaláta nálunk.

hozzávalók / 4 adag

ajánlat

Sült húsokhoz, csirkepörkölthöz mennyei.

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Az uborkát ha ilyen kicsik, vékonyan egy tálba belekarikázzuk (nem pucoljuk meg, héját rajta hagyjuk) sózzuk,  zúzunk rá 2 gerezd fokhagymát, elkeverjük, hagyjuk állni.
  2. Kis tálba öntjük a vizet, a cukrot és az ecetet, addig tesszük, amíg fincsi lesz (ahogy a filmben is van, ebből is egy kicsit, meg abból is egy kicsit), egyformán legyen édes, de ugyanakkor savanyú is.
  3. Kicsavarjuk az uborkát, beletesszük a cukros-ecetes vízbe, elkeverjük, és megszórjuk a pirospaprikával és az őrölt borssal.
  4. Lefedve a hűtőben hagyjuk állni kb. 10-15 percet  tálalás előtt.

  • elkészítettem: 45 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 4
össznézettség: 24 046
elküldve: 2
receptkönyvben: 222
elkészítve: 9/13
Facebookon megjelent: -

szakács

Éva-Anyóca

Mióta szakács: 2010.07.13.
350 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
költség egy főre: nagyon olcsó receptek
elkészítési idő: 5-15 perc
kalória: alacsony
konyhatechnológia: hidegkonyha
nehézség: könnyű
diéta: laktózmentes, gluténmentes, tejmentes, tojásmentes
szezon: nyár
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
szakács elkészítette: család kedvence receptek
mikor: ebéd, vacsora
adag: 4 főre
fogás: köret

egyéb elnevezések

édes uborkasaláta, fűszeres uborkasaláta, színes uborkasaláta, uborkasaláta tejföl nélkül

Hozzászólások (17)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Iminkooo
Iminkooo / Iminkooo Sun, 2012-07-01 10:36

ahogy látom itt igazi ínyencek vannak, mivel az édesanyám is kicsavarta, de a többi folyamat ugyan ilyen, én nem csavarom ki, s imádom még a levét is..., ez a legjobb ubisali recept a világon, az tuti!!!

gregoreva
Éva-Anyóca / gregoreva Sun, 2012-07-01 11:31

Kedves Iminkooo!

Nagyon szépen köszönöm, örülök hogy tetszik.:-) Nem tudom, miért csavarom ki, én ezt láttam nagyszüleimtől, anyukámtól, lány unokatesóimtól. Ezért készítem így. Kinyomás ellenére finom, bár próbáltam a nélkül is, és úgy is jó.:-)
Ízlések és pofonok......, na meg amit tanult az ember, és berögzült, -de változni mindig lehet..:-D

Szép vasárnapot kívánok!
Éva-Anyóca

ntakacsolga
Németi Olga / ntakacsolga Tue, 2012-08-28 17:48

Kedves Éva-Anyóca!

Azt hallottam, hogy állítólag vannak, akiknek a nyers uborka emésztési gondokat okoz. Ellenben azt mondják, hogy a sózással kieresztett lével az az anyag, ami problémát (felfúvódás) okoz, távozik az ubiból. Aztán, hogy ez igaz e vagy sem, nem tudom. Nekem anyósom mondta ezt. Én mindkét féle képpen készítem, így is, ahogy Te itt leírtad, de úgy is, hogy nem csavarom ki az uborkát, és nem adok hozzá pluszban levet, csak cukrot, ecetet, meg ha úgy gondolom fokhagymát.:))
Üdv.
Olga

gregoreva
Éva-Anyóca / gregoreva Sun, 2013-07-21 18:34

Kedves Olga!

Az utóbbi időben, elég rég ezt be kell vallani, leszoktam a főzésről,sütésről,.........mások csodáit készítem.:)
Szégyen, de most vettem észre, hogy írtál nekem, elnézést, amiért most válaszolok.

Igen, anyukámat kérdeztem azóta, és ő is ezt a felfújódásos dolgot említette, hogy a mama ezért csavarta ki..:)

Én azóta, amióta a párom betöltötte a 40-ret, és már én is, csak így csinálom, eléggé érzékeny lesz egy idő után az ember fiának-lányának a gyomra.:( A párom egy ültő helyében kikanalazott anno egy 7 dl-es sárgabaracklekvárt,...ma már két kanál után ég a gyomra..:(
Ez a helyzet a paradicsomos ételekkel, ( van még néhány alapanyag...:( ), ugyanakkor mind finomságok, és kellenek a szervezetnek, csak hát,...ésszel, odafigyeléssel kell készíteni.

Köszönöm támogató hozzászólásodat.:)

Remélem, szépen, és ahogy észre veszem, a nyári napok gyorsan is telnek.:)
Jó sütést és főzést kívánok, remélem, nem sokára én is tudok feltenni receptet..:)
Jusson időd pihenésre, a családdal való kikapcsolódásra is.
Éva-Anyóca

gregoreva
Éva-Anyóca / gregoreva Wed, 2011-06-22 10:37

Kedves szuszi!
Igazad van, van benne valami, mert azóta én is úgy készítem, hogy nem nyomom ki, de anno még így készült, mert ezen mód tanultam.Azóta már változott :-)))
Szép napot kívánok!
Éva-Anyóca

gregoreva
Éva-Anyóca / gregoreva Wed, 2011-06-22 10:30

Kedves csabimarika!
Köszönöm a hozzászólást, azóta már én is változtattam, de akkor úgy tudtam.:-))
Szép napot!
Éva-Anyóca

gregoreva
Éva-Anyóca / gregoreva Wed, 2011-06-22 10:28

Kedves dolacsek53!

Így tanultam, ezért írtam le, így készítettem.Azóta, amióta laraeddel, azaz Edittel beszéltem erről még tavaly nyáron, már nem csavarom ki annyira, de a sok levét én is lecsepegtetem, de a receptem, az így került fel. :-)) Akkor így tudtam és szerettem.
Köszönöm szépen, már változott azóta az elkészítési mód.
Szép napot kívánok:-)))
Éva-Anyóca

dolacsek53
dolacsek53 Wed, 2011-06-22 09:48

Én sem csavarom ki hanem lecsepegtetem egy szűrőkanálban.Így nem lesz sós,de a vitamin benne marad.

szuszi
Jolán / szuszi Wed, 2011-06-22 08:49

Szerintem nem szabad kicsavarni az uborkát. Annyi sót kell hozzá tenni, amennyi valójában kell a salátánkhoz. Víz sem kell hozzá, hiszen az uborka enged annyi folyadékot ami szükséges. Ha kicsavarjuk, azt az egyébként is kevés ásványi anyagot, vitamint dobjuk ki, ami szervezetünknek kell.

csabimarika
csabimarika Tue, 2011-06-21 22:28

Szia Vanesi!
Én is ugyan úgy csinálom ahogy te, a felszelt uborkára teszem a sót, cukrot,ecetet ,pirospaprikát és borsot. Ez így enged annyi levet , hogy bőven elég rá , és a végén meg is lehet inni.És a vitaminok benne maradnak. Nem szabad vízzel elrontani.!!

gregoreva
Éva-Anyóca / gregoreva Sun, 2010-08-01 21:35

Ilyenkor, mivel friss, nem is igazán lehet ,szabad nagyon nyomorgatni, de azért egy kis feles vizet, én nyomok ki belőle.Attól még marad benne lé, meg só, meg fokhagyma és vitamin.Minél idősebb az uborka, annál több vizet enged a sózás után.Biztos, úgy is finom, és igazad van.Éva-Anyóca

Törölt Felhasználó
Törölt Felhasználó Sun, 2010-08-01 18:44

Én sosem szoktam kicsavarni az ubit. Felesleges. A sózástól enged elegendő levet, amihez cukrot és ecetet (vagy citromlét) teszek. Szerintem így több vitamin is marad a saliban.

gregoreva
Éva-Anyóca / gregoreva Wed, 2012-08-29 01:43

Így is jó, meg úgy is, én elsőnek így tanultam, de készül csavarás nélkül is.:-O
Ahány ház, annyi szokás, köszönöm szépen a véleményed.

34
uborka 60 dkg
fokhagyma 2 gerezd
0 ízlés szerint
fűszerpaprika 3 teáskanál
bors 0 ízlés szerint
víz 4 dl
cukor 1 ek
ecet 1 ek