Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Uborkasaláta, ahogy én készítem -Uborkasaláta 5.

Uborkasaláta, ahogy én készítem  -Uborkasaláta 5.
Uborkasaláta, ahogy én készítem  -Uborkasaláta 5.
10 perc / előkészület: 10 perc
receptkönyvben hozzászólások (19)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Az uborkasalátát sokan úgy készítik, hogy lesózzák, majd kinyomkodják, és ecetes, sós, cukros vízbe teszik. Én nem így készítem, mert akkor az összes vitamint kiöntöm a sós lével. Ráadásul a héját sem vágom le, mert abban van a legtöbb vitamin. Mindig az uborkasalátát készítem el először a menüsorból, és mire a tálalásra kerül a sor, az uborkánknak majdnem annyi leve lesz, mintha sós, ecetes vízben készítettük volna.

hozzávalók / 4 adag

ajánlat

Megjegyzés.
Néha keverjük át a tálalásig. A fűszereket ízlés szerint lehet adagolni. Én csak az alap mennyiséget adtam meg. Aki édesebben szereti vagy ecetesebben, az még tehet  hozzá vagy kevesebbet rakhat bele. Jó étvágyat hozzá!

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Az uborkát jól megmossuk, a végeit levágjuk, és legyaluljuk.
  2. Ráteszünk ízlés szerint sót, cukrot, ecetet, borsot, aprított petrezselyemzöldet és zúzott vagy reszelt fokhagymát.
  3. Jól összekeverjük és kész is.
  • költség: 300 Ft
  • elkészítettem: 100 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 37
össznézettség: 111 816
elküldve: 8
receptkönyvben: 576
elkészítve: 76/85
Facebookon megjelent: -

szakács

Edit

Mióta szakács: 2010.01.31.
149 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
költség egy főre: nagyon olcsó receptek
elkészítési idő: 5-15 perc
kalória: alacsony
nehézség: könnyű
diéta: laktózmentes, gluténmentes, tejmentes, tojásmentes
szezon: nyár
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
szakács elkészítette: család kedvence receptek
mikor: ebéd, vacsora
adag: 4 főre
fogás: köret

egyéb elnevezések

uborkasaláta saját levében

Hozzászólások (19)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

violazsuzsa
Miranda / violazsuzsa Wed, 2014-08-06 00:03

Kedves Edit! Nagyra értékelem ezt az egészséges receptet, ezentúl így csinálom. Idáig külön készítettem felöntőlevet, az uborkát ugyan én se nyomkodtam ki, szintén az értékes anyagok miatt, de ez egyszerűbb is, jobban is tetszik, és jobban is ízlik így. Köszönöm.

PEGS
PEGS Sat, 2014-04-19 14:00

2012.05.11 12:01-itt a lényeg,és kiváló ! /saját termésből ;)

nickyflower
nickyflower Sat, 2013-07-27 12:36

Nem mindig leszel attól savas,amit savasnak érzel.Jó ez a recept.Szeretem ,mert könnyebb,mint a tejfölös-paprikás változat.Az az én gyomromat is bántja az alap változat,ráadásul ez jobban is ízlik.Cukor helyett xilittel csináltam ,így a diétám ellenére is ehetem. :)

malna58
malna58 Thu, 2013-01-10 17:50

KEDVES ELŐTTEM SZÓLÓ ÉS EDIT! Én már ezer éve nem csinálok ecetes-cukros -sós vizet a salátára( egyikre se...) és direkt az utólsó pillanatban keverem össze h. ne eresszen levet... esetleg egy negyed órát adunk neki h. összeérjen... Hát ma mi kis családunk így imádja...... :))
A kis családok már csak ilyenek. néha örülnek az újnak néha nem annyira.....Aztán meg tőlünk is függ h. milyen nyitottak az újra!
Üdv Zsuzsa

balintmonika
balintmonika Fri, 2012-05-11 07:02

A kicsi család nem volt odáig.Érdekes-csak ennyi volt a megjegyzés, ami annyit jelent,hogy jólneveltségből megették,de inkább maradnak a jól megszokott tejfölös változatnál.

laraed
Edit / laraed Fri, 2012-05-11 12:01

Kedves bálintmonika !Erre is lehet tejfölt rakni:)) Én is szoktam a sajátomra , mert úgy szeretem:)))Üdv Edit

Sergio Ramos
Sergio Ramos Fri, 2011-05-27 13:33

Koszonom szepen ezt a receptet, eddig sosem talaltam el jol az aranyokat, vegre most sikerult a klasszikus magyaros ubisali iz! : )

laraed
Edit / laraed Fri, 2011-05-27 19:41

Kedves Sergió Ramos ! Ennek tiszta szívből örülök:)) Üdv Edit

marcipann
marcipann / marcipann Sun, 2011-05-08 13:52

Aki epés, ne csak a héját vágja éle, hanem a tejfölt és a fokhagymát is hagyja el!!! Én 20 éve vagyok epés. Szóval csaj óvatosan!

Törölt Felhasználó
Törölt Felhasználó Thu, 2010-08-12 21:43

Vitamin ide vagy oda, aki epés, az inkább vágja le a héját. Szerintem. :)
Én mondjuk magában szoktam enni vagy ha saláta, akkor iszonyatos mennyiségű tejföllel, jó fokhagymásan. Ja és savasodás ide vagy oda, az ecetes levéből képes lennék literszámra inni. :D:D:D

laraed
Edit / laraed Tue, 2010-08-03 21:02

Hirtelen nem értettem , hogy mit Írsz , de rájöttem , hogy az előző uborka receptet Te raktad fel.Tényleg csak a nyomáson van a különbség.:))))))))))))) Üdv Edit

gregoreva
Éva-Anyóca / gregoreva Tue, 2010-08-03 20:29

Edit! A te recepted is nagyon jó, majdnem olyan, mint az én édesem, csak az a különbség, hogy nyomunk vagy nem nyomunk.De ez mindegy.Ki hogy szereti.Szerintem a tied is jó és finom.Egyébként a lényeg, ha valaki megcsinálja, azt érezze, hogy finom.Nagyon jó recepteket töltöttem le a te alkotásaidból.További jó főzést! Éva

laraed
Edit / laraed Tue, 2010-08-03 20:36

Kedves Éva ! Ennek nagyon örülök! Majd ha megfőzted őket ird meg , hogy milyen lett és ízlett-e ??? Ja és kiváncsi lennék a Te édesedre :)) Üdv Edit

36
kígyóuborka 1 közepes db
1 tk
cukor 2 ek
bors 0 ízlés szerint
ecet 1 ek
petrezselyem 1 tk
fokhagyma 2 gerezd