r
Nosalty Logó

Uborkasaláta, ahogy én készítem -Uborkasaláta 5.

cukrot taratalmaz laktózmentes gluténmentes tejmentes tojásmentes
Edit
Uborkasaláta, ahogy én készítem  -Uborkasaláta 5.
adag
Előkészítés
perc
  • 1% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 0% Zsír
Összesen 36 Kcal
  • 1% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 0% Zsír
Összesen 144 Kcal
  • 1% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 0% Zsír
Összesen 33 Kcal
  • 1% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 0% Zsír
  • 90% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    0.7 g

Zsír

  • Összesen
    0.1 g
  • Telített zsírsav
    0 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    0 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    739.3 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    1 mg
  • Kálcium
    19 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    13 mg
  • Foszfor
    26 mg
  • Nátrium
    681 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    9 g
  • Cukor
    7 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    94.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    6 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    20 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    7 micro
  • Kolin:
    6 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    11 micro
  • β-karotin
    56 micro
  • β-crypt
    25 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    36 micro
Összesen 36 Kcal
  • 1% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 0% Zsír
  • 90% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    2.9 g

Zsír

  • Összesen
    0.5 g
  • Telített zsírsav
    0 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    0 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2957.4 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    2 mg
  • Kálcium
    75 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    52 mg
  • Foszfor
    102 mg
  • Nátrium
    2723 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    35.9 g
  • Cukor
    27 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    378.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    24 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    14 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    80 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    29 micro
  • Kolin:
    25 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    43 micro
  • β-karotin
    225 micro
  • β-crypt
    101 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    146 micro
Összesen 144 Kcal
  • 1% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 0% Zsír
  • 90% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    0.7 g

Zsír

  • Összesen
    0.1 g
  • Telített zsírsav
    0 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    0 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    673.7 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    0 mg
  • Kálcium
    17 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    12 mg
  • Foszfor
    23 mg
  • Nátrium
    620 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    8.2 g
  • Cukor
    6 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    86.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    5 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    18 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    7 micro
  • Kolin:
    6 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    10 micro
  • β-karotin
    51 micro
  • β-crypt
    23 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    33 micro
Összesen 33 Kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Az uborkát jól megmossuk, a végeit levágjuk, és legyaluljuk.
  2. Ráteszünk ízlés szerint sót, cukrot, ecetet, borsot, aprított petrezselyemzöldet és zúzott vagy reszelt fokhagymát.
  3. Jól összekeverjük és kész is.
  • Elkészítettem: 100 alkalommal
  • Receptkönyvben: 0
  • Tegnapi nézettség: 16
  • 7 napos nézettség: 87
  • Össznézettség: 160418
  • Feltöltés dátuma: 2010. augusztus 03.

Ajánló

Megjegyzés. Néha keverjük át a tálalásig. A fűszereket ízlés szerint lehet adagolni. Én csak az alap mennyiséget adtam meg. Aki édesebben szereti vagy ecetesebben, az még tehet  hozzá vagy kevesebbet rakhat bele. Jó étvágyat hozzá!

Receptjellemzők

Receptkategóriák

Az uborkasalátát sokan úgy készítik, hogy lesózzák, majd kinyomkodják, és ecetes, sós, cukros vízbe teszik. Én nem így készítem, mert akkor az összes vitamint kiöntöm a sós lével. Ráadásul a héját sem vágom le, mert abban van a legtöbb vitamin. Mindig az uborkasalátát készítem el először a menüsorból, és mire a tálalásra kerül a sor, az uborkánknak majdnem annyi leve lesz, mintha sós, ecetes vízben készítettük volna.

Hozzászólások

Éva-Anyóca

Edit! A te recepted is nagyon jó, majdnem olyan, mint az én édesem, csak az a különbség, hogy nyomunk vagy nem nyomunk.De ez mindegy.Ki hogy szereti.Szerintem a tied is jó és finom.Egyébként a lényeg, ha valaki megcsinálja, azt érezze, hogy finom.Nagyon jó recepteket töltöttem le a te alkotásaidból.További jó f?zést! Éva

Edit

Kedves Éva ! Ennek nagyon örülök! Majd ha megf?zted ?ket ird meg , hogy milyen lett és ízlett-e ??? Ja és kiváncsi lennék a Te édesedre :)) Üdv Edit

Éva-Anyóca

Megírom!Az uborka szerintünk finom, de hogy szerinted ez milyen, hát, kipróbálni kell.Éva

Edit

Hirtelen nem értettem , hogy mit Írsz , de rájöttem , hogy az el?z? uborka receptet Te raktad fel.Tényleg csak a nyomáson van a különbség.:))))))))))))) Üdv Edit

Éva-Anyóca

Igen, csak a nyomi,nyomi.Amúgy isteniek!!Éva

Törölt felhasználó

Vitamin ide vagy oda, aki epés, az inkább vágja le a héját. Szerintem. :) Én mondjuk magában szoktam enni vagy ha saláta, akkor iszonyatos mennyiség? tejföllel, jó fokhagymásan. Ja és savasodás ide vagy oda, az ecetes levéb?l képes lennék literszámra inni. :D:D:D

marcipann

Aki epés, ne csak a héját vágja éle, hanem a tejfölt és a fokhagymát is hagyja el!!! Én 20 éve vagyok epés. Szóval csaj óvatosan!

Sergio Ramos

Koszonom szepen ezt a receptet, eddig sosem talaltam el jol az aranyokat, vegre most sikerult a klasszikus magyaros ubisali iz! : )

Edit

Kedves Sergió Ramos ! Ennek tiszta szívb?l örülök:)) Üdv Edit

katyoka

Nálunk is bevált a recepted, nagyon finom!!!

Edit

Kedves Katyoka ! Nagyon örülök:)) Üdv Edit

Törölt felhasználó

A kicsi család nem volt odáig.Érdekes-csak ennyi volt a megjegyzés, ami annyit jelent,hogy jólneveltségb?l megették,de inkább maradnak a jól megszokott tejfölös változatnál.

Edit

Kedves bálintmonika !Erre is lehet tejfölt rakni:)) Én is szoktam a sajátomra , mert úgy szeretem:)))Üdv Edit

Törölt felhasználó

KEDVES EL?TTEM SZÓLÓ ÉS EDIT! Én már ezer éve nem csinálok ecetes-cukros -sós vizet a salátára( egyikre se...) és direkt az utólsó pillanatban keverem össze h. ne eresszen levet... esetleg egy negyed órát adunk neki h. összeérjen... Hát ma mi kis családunk így imádja...... :)) A kis családok már csak ilyenek. néha örülnek az újnak néha nem annyira.....Aztán meg t?lünk is függ h. milyen nyitottak az újra! Üdv Zsuzsa

nickyflower

Nem mindig leszel attól savas,amit savasnak érzel.Jó ez a recept.Szeretem ,mert könnyebb,mint a tejfölös-paprikás változat.Az az én gyomromat is bántja az alap változat,ráadásul ez jobban is ízlik.Cukor helyett xilittel csináltam ,így a diétám ellenére is ehetem. :)

PEGS

2012.05.11 12:01-itt a lényeg,és kiváló ! /saját termésb?l ;)

Edit

:)

Miranda

Kedves Edit! Nagyra értékelem ezt az egészséges receptet, ezentúl így csinálom. Idáig külön készítettem felönt?levet, az uborkát ugyan én se nyomkodtam ki, szintén az értékes anyagok miatt, de ez egyszer?bb is, jobban is tetszik, és jobban is ízlik így. Köszönöm.

rekat

Elkészítettem,nagyon finom lett. Szuper recept!

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek