Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Tzatziki másképp

Tzatziki másképp
Tzatziki másképp
15 perc / előkészület: 15 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Valami gyors, üde uzsonnának valót szerettem volna ebben a nagy hőségben. Kapor nem volt itthon, így a tzatziki „alapreceptet” kicsit átmódosítottam. Ez lett belőle.

hozzávalók / 2 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Az uborkát nagy lyukú reszelőn lereszeljük, és lesózzuk, hogy nedvet engedjen (sok időt nem hagytam neki, csak míg a többit összeállítottam).
  2. A megtört fokhagymához hozzákeverjük az apróra vágott petrezselymet, belefacsarjuk a citromot, és adunk hozzá kis borsot is.
  3. A kicsavart uborkát is hozzáadjuk, majd az egészet felturbózzuk a tejföllel.
  4. Szánk íze szerint még sózhatjuk-borsozhatjuk.
  5. Pirítós kenyérrel az igazi, de egy sós chipset is igazán feldob!
  • elkészítettem: 8 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 1 540
elküldve: 1
receptkönyvben: 16
elkészítve: 2/2
Facebookon megjelent: -

szakács

onyxka

Mióta szakács: 2016.03.03.
37 recept

receptjellemzők

fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
konyha: görög
mikor: reggeli, uzsonna, vacsora
elkészítési idő: 5-15 perc
kalória: alacsony
szezon: bármikor
alkalom: buli receptek, szilveszter
diéta: cukormentes, gluténmentes, tojásmentes
konyhatechnológia: hidegkonyha
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kategória: saláta
szakács elkészítette: sokszor készített receptek
adag: 2 főre
fogás: hideg előétel

egyéb elnevezések

petrezselymes-fokhagymás mártogató, petrezselymes tzatziki, fokhagymás-uborkás mártogató

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

116
kígyóuborka 0.5 db
fokhagyma 1 gerezd
citromlé 1 ek
petrezselyem 1 ek
0.5 kávéskanál
bors 0 ízlés szerint
tejföl 5 ek