Nosalty Logó

Tüskés virsli paradicsommártással

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
"Inom"
Tüskés virsli paradicsommártással
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 9% Fehérje
  • 25% Szénhidrát
  • 10% Zsír
Összesen 908 Kcal
  • 9% Fehérje
  • 25% Szénhidrát
  • 10% Zsír
Összesen 3629 Kcal
  • 9% Fehérje
  • 25% Szénhidrát
  • 10% Zsír
Összesen 225 Kcal
  • 9% Fehérje
  • 25% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 56% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    36.6 g

Zsír

  • Összesen
    39.3 g
  • Telített zsírsav
    14 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    17 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    98 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2322.7 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    116 mg
  • Kálcium
    458 mg
  • Vas
    9 mg
  • Magnézium
    103 mg
  • Foszfor
    529 mg
  • Nátrium
    1101 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    99.9 g
  • Cukor
    7 mg
  • Élelmi rost
    6 mg

VÍZ

  • Összesen
    221.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    191 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    21 mg
  • D vitamin:
    3 micro
  • K vitamin:
    11 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    13 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    323 micro
  • Kolin:
    30 mg
  • Retinol - A vitamin:
    138 micro
  • α-karotin
    126 micro
  • β-karotin
    565 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    3216 micro
  • Lut-zea
    177 micro
Összesen 908 Kcal
  • 9% Fehérje
  • 25% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 56% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    146.2 g

Zsír

  • Összesen
    157.1 g
  • Telített zsírsav
    56 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    68 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    21 g
  • Koleszterin
    392 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    9291 g
  • Cink
    20 mg
  • Szelén
    463 mg
  • Kálcium
    1830 mg
  • Vas
    37 mg
  • Magnézium
    412 mg
  • Foszfor
    2117 mg
  • Nátrium
    4404 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    5 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    399.6 g
  • Cukor
    29 mg
  • Élelmi rost
    23 mg

VÍZ

  • Összesen
    886.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    763 micro
  • B6 vitamin:
    3 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    10 mg
  • C vitamin:
    83 mg
  • D vitamin:
    11 micro
  • K vitamin:
    42 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    8 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    53 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    1293 micro
  • Kolin:
    120 mg
  • Retinol - A vitamin:
    552 micro
  • α-karotin
    505 micro
  • β-karotin
    2260 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    12865 micro
  • Lut-zea
    707 micro
Összesen 3629 Kcal
  • 9% Fehérje
  • 25% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 56% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    9 g

Zsír

  • Összesen
    9.7 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    24 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    573.9 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    29 mg
  • Kálcium
    113 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    25 mg
  • Foszfor
    131 mg
  • Nátrium
    272 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    24.7 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    54.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    47 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    5 mg
  • D vitamin:
    1 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    80 micro
  • Kolin:
    7 mg
  • Retinol - A vitamin:
    34 micro
  • α-karotin
    31 micro
  • β-karotin
    140 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    795 micro
  • Lut-zea
    44 micro
Összesen 225 Kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A virsliket egy cm vastagságú karikákra vágjuk. A spagettit pedig három darabra tördeljük, majd a virslikarikákba szúrjuk viszonylag sűrűre.
  2. Enyhén sós, olajos vízben megfőzzük, leszűrjük, és melegen tartjuk.
  3. A mártáshoz a hagymákat apró kockára vágjuk, kevés olívaolajon megdinszteljük, majd rátesszük a fokhagymát és a meghámozott, apróra kockázott paradicsomot.
  4. Addig pároljuk, amíg az egész krémes állagú lesz.
  5. Fűszerezzük sóval, borssal, bazsalikommal és egy kicsi oregánóval. (Ilyenkor télen én a hámozott paradicsomkonzervet szoktam hozzá használni.)
  • Elkészítettem: 10 alkalommal
  • Receptkönyvben: 0
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 1
  • Össznézettség: 3329
  • Feltöltés dátuma: 2013. január 15.

Ajánló

Talán hosszadalmas az előkészület, de szerintem ez tipikusan olyan recept, amelyhez a szorgos kis kezek szükségesek. Biztos vagyok benne, hogy még örömmel is segítenek a "döfködésben". Fontos, hogy a virsli jó minőségű legyen, mert a tésztának azért több időre van szüksége a fővéshez!

Receptjellemzők

Receptkategóriák

Egy kedves ismerősömnél láttam először, tetszett, elkészítettem, és a gyerkőceim kedvence lett.

Hozzászólások

Éva-Anyóca

Látványos és finom, már készült, és sikerem volt vele mindig, pedig már kamasz nagy gyerekeim vannak, de ilyenkor ovisok lesznek, és nem csak azért esznek, mert éhesek, hanem még élvezik is. :) :D Köszönöm. Éva-Anyóca

"Inom"

:) Köszönöm!

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

Még egy nagyon jó okunk van rá, miért ne egyél...

A gyorsételek jórészt egészségtelenek, ezért mindenki tudja, hogy fogyasztani őket csak mérsékelten érdemes. Egy friss kutatás azonban most még egy okot tett hozzá az eddigiekhez, ami ismét alátámasztja, miért ne egyél sok gyorskaját: az állati termékekben, alkoholban és cukorban gazdag étrend elpusztítja a jó baktériumokat a gyomrodban, és gyulladást okoz.

Stuth-Nagy Niki

További cikkek

Egy mítosz dőlt meg – nem a stressz okozza a...

Ha éppen rossz időszakon mész keresztül, vagy valamiért nagyon stresszes vagy, te is a nasik után nyúlsz? Ha eddig úgy érezted, hogy ilyenkor lehet, hiszen mindenki így csinálja, van egy rossz hírünk: egy friss kutatás szerint sem a nassolásért, sem a túlevésért nem a stressz hatására a szervezetünkben lejátszódó folyamatok a felelősek.