r
Nosalty Logó

Túróstáska

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Il-di.
Túróstáska
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 11% Fehérje
  • 47% Szénhidrát
  • 7% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

A tészta megkenéséhez

Összesen 574 kcal
  • 11% Fehérje
  • 47% Szénhidrát
  • 7% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

A tészta megkenéséhez

Összesen 5736 kcal
  • 11% Fehérje
  • 47% Szénhidrát
  • 7% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

A tészta megkenéséhez

Összesen 247 kcal
  • 11% Fehérje
  • 47% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 35% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Cink
  • Kálcium
  • Vas

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    21 g

Zsír

  • Összesen
    13.1 g
  • Telített zsírsav
    7 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    105 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1120.8 g
  • Cink
    131 mg
  • Szelén
    33 mg
  • Kálcium
    114 mg
  • Vas
    102 mg
  • Magnézium
    28 mg
  • Foszfor
    248 mg
  • Nátrium
    454 mg
  • Réz
    5 mg
  • Mangán
    5 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    90.6 g
  • Cukor
    29 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    67.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    87 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    20 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    13 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    60 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    58 micro
  • Kolin:
    82 mg
  • Retinol - A vitamin:
    86 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    11 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    135 micro
Összesen 574 kcal
  • 11% Fehérje
  • 47% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 35% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Cink
  • Kálcium
  • Vas

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    210.2 g

Zsír

  • Összesen
    130.9 g
  • Telített zsírsav
    68 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    26 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    10 g
  • Koleszterin
    1051 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    11207.7 g
  • Cink
    1312 mg
  • Szelén
    333 mg
  • Kálcium
    1142 mg
  • Vas
    1016 mg
  • Magnézium
    279 mg
  • Foszfor
    2484 mg
  • Nátrium
    4544 mg
  • Réz
    52 mg
  • Mangán
    46 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    905.6 g
  • Cukor
    285 mg
  • Élelmi rost
    27 mg

VÍZ

  • Összesen
    674.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    866 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    198 micro
  • K vitamin:
    10 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    127 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    602 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    15 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    585 micro
  • Kolin:
    817 mg
  • Retinol - A vitamin:
    857 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    111 micro
  • β-crypt
    22 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1352 micro
Összesen 5736 kcal
  • 11% Fehérje
  • 47% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 35% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Cink
  • Kálcium
  • Vas

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    9 g

Zsír

  • Összesen
    5.6 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    45 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    481 g
  • Cink
    56 mg
  • Szelén
    14 mg
  • Kálcium
    49 mg
  • Vas
    44 mg
  • Magnézium
    12 mg
  • Foszfor
    107 mg
  • Nátrium
    195 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    38.9 g
  • Cukor
    12 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    29 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    37 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    9 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    5 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    26 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    25 micro
  • Kolin:
    35 mg
  • Retinol - A vitamin:
    37 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    5 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    58 micro
Összesen 247 kcal

Hozzávalók

A tésztához

A töltelékhez

A tészta megkenéséhez

Elkészítés

A tésztához

  1. Kenyérsütőgépbe ebben a sorrendben beletesszük az: élesztőt, langyos tejet, lisztet, porcukrot, langyos olvasztott vajat, tojásokat, sót, és elindítjuk a dagasztó programot. Amikor a dagasztás befejeződött, kikapcsoljuk a gépet, de a tésztát hagyjuk még addig benne, míg kétszeresére kel.
  2. Közben elkészítjük a túrótölteléket, ami csak annyiból áll, hogy a hozzávalókat összekeverjük.
  3. Lisztezett deszkán kinyújtjuk a megkelt tésztát (lehetőleg szép szögletesre, hogy könnyű legyen felosztani), majd 15x15 cm-es lapokat vágunk, aminek az oldalait tojással lekenjük.
  4. Most mehet a túrótöltelék minden lapocska közepére. Majd minden szemközti sarkot egymásra hajtunk, és kissé benyomjuk a közepét, hogy sütés közben ne nyíljon szét.
  5. Fél órai utókelesztés után, felvert egész tojással minden túrós táskát lekenünk, és gázsütőben, 5-ös fokozaton pirosra sütjük.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 30 perc
  • Receptkönyvben: 296
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 17
  • Össznézettség: 32916
  • Feltöltés dátuma: 2010. február 08.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Hideg, téli napokon olyan jó érzés, amikor finom, sült kelt tészta illata lengi be a lakást, és ráadásul jó meleg van... Ezért én leginkább ebben az időszakban készítem. Így két legyet ütök egy csapásra: Meleget és finomat :)

Hozzávalók

A tésztához

A töltelékhez

A tészta megkenéséhez

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...