Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Bodzaszörp Gonoszka konyhájából

Bodzaszörp Gonoszka konyhájából
Bodzaszörp Gonoszka konyhájából
20 perc / előkészület: 10 perc főzés: 10 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Itt van a bodzaszezon, így a határba elmentünk a Férjemmel bodzát szedni. Tavaly 30 litert csináltam, persze egy részét szétosztottam a családban. Mindenkinek nagyon ízlett. A Sógornőm is készített bodzaszörpöt, de ő nem ezzel a módszerrel, és azt mondta, hogy az enyém finomabb, így elkérte a receptet. Mivel én elég sokféle szörpöt gyártottam, így a Férjem ivott ebből is, abból is, és innen tudom, hogy a hűtőben sokáig eláll, amit nem iszunk meg 1-2 hónap alatt. Az adatokat 1 liter szörphöz adtam meg, ezért ennek arányában kell a mennyiségeket is növelni, ha valaki többet készít belőle.

hozzávalók / 4 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Az üvegeket alaposan kimossuk.
  2. A bodzavirágokat lerázzuk, a citromokat megmossuk, és karikára vágjuk.
  3. Az üvegekbe elosztjuk a bodzavirágokat (minél több van benne, annál jobb, ha leforrázzuk, úgyis összemegy). Az üvegekbe beletesszük a citromkarikákat.
  4. A vizet feltesszük forralni egy rozsdamentes lábasba. Ha felforrt, akkor minden literhez 1 kg cukrot hozzáöntünk. Időnként megkeverve felolvasztjuk a cukrot, és ha újra felforrt, hozzáadjuk a citromsavat. Vigyázzunk, mert a citromsav felfut! Kb 1 percig még főzzük, majd az üvegekbe töltjük a virágokra.
  5. Folpackot teszünk a tetejére, és ha van, rácsavarjuk a tetejét, vagy befőttes gumit teszünk rá.
  6. 3 napig érleljük, majd leszűrjük üvegekbe. 1-2 hónapig hűtés nélkül eláll a kamrában, de hűtőben akár 6-8 hónapig is.
  7. Buborékos vagy mentes vízzel nagyon finom frissítő ital, főleg a meleg, nyári napokon.
  • elkészítettem: 3 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 10 110
elküldve: 4
receptkönyvben: 57
elkészítve: 4/6
Facebookon megjelent: -

szakács

Gonoszka1

Mióta szakács: 2012.07.08.
428 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
mikor: mindig
költség egy főre: nagyon olcsó receptek
szakács elkészítette: ritkán készített receptek
alkalom: buli receptek
kategória: italok
nehézség: könnyű
szezon: tavasz
vegetáriánus: vegán
elkészítési idő: 15-30 perc
kalória: magas
adag: 4 főre
fogás: ital

receptkategóriák

egyéb elnevezések

házi bodzaszörp, citromos bodzaszörp, bodzaszörp házilag

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

975
víz 10 dl
cukor 1 kg
citromsav 20 g
citrom 1 db
bodzavirág 25 db