Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Rózsaszirup

Rózsaszirup
Rózsaszirup
30 perc / előkészület: 10 perc főzés: 20 perc
receptkönyvben hozzászólások (19)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Tavaly karácsony előtt csináltam szaloncukrokat, és az egyik receptbe volt írva rózsaszirup, és miután nekem még akkor eszembe se volt, hogy ilyet is tegyek el, elhatároztam, hogy az idén mindenből csinálok mindent. :) Fogok még csinálni rózsalekvárt is, és ami a kertben van és ehető, mindent feldolgozok. Még a szomszédét is. :)) Na persze csak elkérem a rózsáit és virágait. :)

hozzávalók / 2 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. 1 napig áztatjuk a rózsaszirmokat a vízben.
  2. Majd leszűrjük, és beletesszük a cukrot, felkarikázott citromot, citrompótlót vagy -savat, és jól átforraljuk.
  3. Majd visszarakjuk a rózsaszirmokat, és így is átforraljuk. Kb. 2 percig.
  4. Aztán leszűrjük, és mehetnek üvegbe. Természetesen tartósítószer a kupak és celofán közé mehet.
  • költség: 400 Ft
  • elkészítettem: 2 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 9
össznézettség: 14 357
elküldve: 4
receptkönyvben: 252
elkészítve: 3/11
Facebookon megjelent: -

szakács

erikaeger

Mióta szakács: 2012.05.24.
12 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
mikor: mindig
szakács elkészítette: párszor készített receptek
költség egy főre: olcsó receptek
kategória: italok
alkalom: karácsonyi receptek, vasárnapi ebéd
nehézség: könnyű
diéta: laktózmentes, tejmentes
szezon: nyár
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
elkészítési idő: 15-30 perc
adag: 2 főre
kalória: magas
fogás: ital

receptkategóriák

egyéb elnevezések

szirup rózsasziromból, rózsás szirup, házi készítésű rózsaszirup

Hozzászólások (19)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Elkepestö Schütötök
Kaddu-Laḍḍu / Elkepestö Schütötök Thu, 2015-12-03 19:49

Idén tavasszal és nyáron mindvégig komoly munkában voltam: készült ibolya-, pitypang-, fehér orgona- és vadrózsaszörp. Jövőre ezt is kipróbálom - már ha eljutok valami rózsaszüretre.

mendy_28
mendy_28 Mon, 2014-06-16 22:53

tartositoszert elhagyhatom? es miert eppen a celofan meg a kupak koze tetted, ugy is tartosit?

Farkas Ani
FarkasAni / Farkas Ani Thu, 2013-01-17 18:33

Nagyon finom, több litert tettem el a nyáron. Házi joghurtba keverve szeretem a legjobban. Egy kis keleti varázslat a mindennapokba:)

Ani

Tmea
Tmea / Tmea Mon, 2012-06-04 14:54

Itt is ugyanaz a kérdésem,mint a fenyőnél. Bármilyen rózsából lehet? Mert olvastam azt is itt az oldalon, hogy a lekvárhoz is csak egy bizonyos fajta jó.
Köszi előre is!

erikaeger
erikaeger / erikaeger Mon, 2012-06-04 15:24

igen olvastam én is hogy futo rozsa nemjo én összeszedtem mindenféle rozsalevelet ,tehát hogy más mit szed nemtudom de én mindent ami a szomszédoknál volt :)) sárga- piros- rozsaszin -futo- nemfuto mindent :)

Tmea
Tmea / Tmea Tue, 2012-06-05 10:42

Köszi szépen! Lehet, hogy kunyizok én is a szomszédtól meg innen onnan, ha nekik már nem kell, megszabadítom őket szívesen a lehulló rózsaszirmok összesepregetésének fáradtságától! :-))

erikaeger
erikaeger / erikaeger Tue, 2012-06-05 11:08

ugy ugy én is... és nembaj ha egy hét alatt gyülik össze rozsaszirom :) kinn hagyom a konyhában tálcán és mindig rakosgatom hozzá.. az a jo hogy szinte oktoberig folyamatosan lehet rozsázni
tehát ha sikerül és izlik akkor lehet utánpotlásokat csinálni :)

Tmea
Tmea / Tmea Thu, 2012-06-14 13:21

Na elkészült. Annyira nekem nem jött be, (idén eddig az akác volt a csúcs, a fenyőről meg lecsúsztam sajnos...) lehet azért, mert egyébként sem vagyok egy nagy rózsa rajongó, de azért még a lekvárt is kipróbálom.

erikaeger
erikaeger / erikaeger Thu, 2012-06-14 16:02

én se mindennapi ivásra csináltam :)) hanem csak kuriózumként :) meg a füszeres.olajos polcra disznek :))

FMarcsi91
FMarcsi91 Mon, 2012-06-04 11:43

szia nagyon csábitó a recepted! légyszi, ha a lekvár recepted is megvan tedd fel,légyszives köszi

erikaeger
erikaeger / erikaeger Mon, 2012-06-04 13:48

köszönöm :) a blogomban már fenn van a lekvár nézzétek meg!! itt sajnos még pár napot várni kell a megjelenésre. :) puszi

erikaeger
erikaeger / erikaeger Mon, 2012-06-04 13:50

a szirupot simán isszuk szörpnek de természetesen nem annyit csináltam hogy mindennap ezt igyuk :) a lekvár már a blogomon fenn van :)

szeag
Sz. Ági / szeag Sun, 2012-06-03 20:08

Ha vízbe teszem a rózsaszirmokat az szerintem a víz színén fog úszni. Úgy kell? Vagy hogy éred el, hogy belemerüljön?

1948
cukor 1 kg
víz 1 l
rózsa 10 db
citrom 1 db
citrompótló 20 db