Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Túrós-tejszínes eper

Túrós-tejszínes eper
Túrós-tejszínes eper
60 perc / előkészület: 30 perc főzés: 30 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Szeretem, mert nyáron hűsít, és nagyon finom. 

hozzávalók / 6 adag

ajánlat

Mindenkinek!

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A túrót 10 dkg porcukorral összetörjük villával. A tejszínhez adjuk a maradék porcukrot, kemény habbá verjük, és a felét a túróhoz adjuk, jól elkeverjük.
  2. Az epret jól megmossuk, feldaraboljuk, és a kristálycukorral egy edényben felrakjuk főzni. Addig főzzük, amíg az eper puha nem lesz. Hozzáadjuk a dzsemfix extrát, és 1 percig folyamatos kevergetés mellett forraljuk, majd félretesszük hűlni.
  3. Poharakat veszünk elő, és mindegyik aljába 1 ek tejszínes túrót rakunk, majd erre kanalazunk az eperzseléből. Erre megint tejszínes túró jön és a maradék tejszínhab.
  4. A legtetejét a megmaradt eperzselével díszítjük.
  • elkészítettem: 30 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 1
össznézettség: 2 255
elküldve: 0
receptkönyvben: 40
elkészítve: 1/3
Facebookon megjelent: -

szakács

Klarixa

Mióta szakács: 2012.04.29.
22 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
mikor: mindig
költség egy főre: olcsó receptek
alkalom: buli receptek, vasárnapi ebéd
kategória: édes krém
nehézség: könnyű
szezon: nyár
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kalória: átlagos
szakács elkészítette: család kedvence receptek
diéta: gluténmentes
elkészítési idő: 30-60 perc
adag: 6 főre
fogás: desszert

receptkategóriák

egyéb elnevezések

tejszínes-epres túró, túrókrém eperrel, tejszínes túrókrém eperrel

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

593
tehéntúró 25 dkg
habtejszín 500 ml
porcukor 25 dkg
cukor 15 dkg
eper 50 dkg
dzsemfix 0.5 csomag