r
Nosalty Logó

Vaníliás krémtúró házilag

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Gy.Zsuzsi
Vaníliás krémtúró házilag
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 14% Fehérje
  • 23% Szénhidrát
  • 9% Zsír
Összesen 218 Kcal
  • 14% Fehérje
  • 23% Szénhidrát
  • 9% Zsír
Összesen 1746 Kcal
  • 14% Fehérje
  • 23% Szénhidrát
  • 9% Zsír
Összesen 156 Kcal
  • 14% Fehérje
  • 23% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 54% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Cink
  • Foszfor
  • Vas
  • Kálcium
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    13.2 g

Zsír

  • Összesen
    8 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    109 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    636.4 g
  • Cink
    163 mg
  • Szelén
    6 mg
  • Kálcium
    122 mg
  • Vas
    125 mg
  • Magnézium
    5 mg
  • Foszfor
    162 mg
  • Nátrium
    42 mg
  • Réz
    6 mg
  • Mangán
    5 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    21.2 g
  • Cukor
    18 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    50.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    38 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    22 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    16 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    75 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    15 micro
  • Kolin:
    82 mg
  • Retinol - A vitamin:
    37 micro
  • α-karotin
    4 micro
  • β-karotin
    9 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    109 micro
Összesen 218 Kcal
  • 14% Fehérje
  • 23% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 54% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Cink
  • Foszfor
  • Vas
  • Kálcium
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    105.5 g

Zsír

  • Összesen
    64.3 g
  • Telített zsírsav
    32 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    9 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    868 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    5090.9 g
  • Cink
    1302 mg
  • Szelén
    46 mg
  • Kálcium
    974 mg
  • Vas
    1003 mg
  • Magnézium
    43 mg
  • Foszfor
    1296 mg
  • Nátrium
    337 mg
  • Réz
    50 mg
  • Mangán
    40 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    169.6 g
  • Cukor
    146 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    401.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    305 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    174 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    125 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    600 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    118 micro
  • Kolin:
    659 mg
  • Retinol - A vitamin:
    297 micro
  • α-karotin
    30 micro
  • β-karotin
    70 micro
  • β-crypt
    26 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    875 micro
Összesen 1746 Kcal
  • 14% Fehérje
  • 23% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 54% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Cink
  • Foszfor
  • Vas
  • Kálcium
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    9.4 g

Zsír

  • Összesen
    5.7 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    77 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    453.7 g
  • Cink
    116 mg
  • Szelén
    4 mg
  • Kálcium
    87 mg
  • Vas
    89 mg
  • Magnézium
    4 mg
  • Foszfor
    116 mg
  • Nátrium
    30 mg
  • Réz
    4 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    15.1 g
  • Cukor
    13 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    35.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    27 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    16 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    11 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    54 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    11 micro
  • Kolin:
    59 mg
  • Retinol - A vitamin:
    26 micro
  • α-karotin
    3 micro
  • β-karotin
    6 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    78 micro
Összesen 156 Kcal
  • Legnézettebb receptje

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A tojássárgákat a cukorral keverjük habosra.
  2. Keverjük hozzá a pudingport, majd egy kevés tejjel lazítsuk fel.
  3. A maradék tejet a sóval forraljuk fel, majd a tojásos keveréket öntsük bele, és főzzük sűrűre. Kb. 2-3 perc. Hagyjuk teljesen kihűlni.
  4. A túrót villával törjük össze, adjuk hozzá a kihűlt pudingos alapot, majd bormixerrel mixeljük simára. Vagy teljesen simára, vagy kicsit darabosra, úgy rusztikusabb.
  5. 8 kis tálkát készítsünk elő. 4-be tegyünk simán a vaníliás krémtúróból, majd a maradékba keverjünk bele ízlés szerint mazsolát, és osszuk el a másik 4 kis tálkába.
  6. Díszítsük mazsolával és/vagy mentalevéllel a tetejét, tegyük a hűtőbe, és hagyjuk hűlni 2-3 órát. Fogyasszuk jóízűen, jókedvvel. Jó étvágyat!
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 0
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 12
  • Össznézettség: 25382
  • Feltöltés dátuma: 2016. március 09.

Receptjellemzők

Receptkategóriák

Vaníliás krémtúró házilag
Gy.Zsuzsi 31 recept

Kerestem, kutattam egy finom recept után, mivel imádom. A bolti tele van ízfokozóval, ezért az otthoni nem lesz pont olyan, de nagyon finom!

Hozzászólások

stuncsi

Tökéletes alaprecept! Igazi krémtúró lett bel?le! A variációk száma ezzel a recepttel végtelen. Kakakós pudingporral, csokis lesz, kekszet beletörve, kekszes krémtúró. Köszönöm ezt a remek receptet! :) Egy apró megjegyzés: a tojásokat rögtön a f?z?edénybe keverem ki a pudingporral, fokozatosan adagolva az összes tejet a pici sóval. Attól tartok, hogy a forró tej összerántja a tojássárgát.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Heti menü: melengető és sűrű ragulevesek hete

A ragulevesekben az a jó, hogy készülhet csirkével, borjúval, sertéssel, de akár a zöldségeknél is maradhatsz. Kerüljön bele tárkony, petrezselyem vagy kapor, esetleg mustár, tejföl, és persze a levesbetéttel is variálhatsz! Minden raguleves mellé ajánlunk egy-egy pompás főfogást, és a desszert sem marad el.