Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Narancsos túrókrém

Narancsos túrókrém
Narancsos túrókrém
40 perc / előkészület: 40 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Még egy finom desszert.

hozzávalók / 4 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A zselatint 10 percre hideg vízbe áztatjuk.

  2. A narancsokat vízszintesen elfelezzük, és kipréseljük. 150 ml narancslevet kimérünk. A fél narancsokat egy kanálal belülről kikaparjuk.

  3. A narancslevet a citromlével egy kis lábasba felmelegítjük (de nem főzzük). A kicsavart zselatint felolvasztjuk a meleg narancslében, majd hozzákeverjük a cukrot, és hagyjuk egy kicsit hűlni.

  4. A zselatinos narancslét a túróhoz keverjük. Hidegre tesszük, míg elkezd zselésedni, közben átkeverjük.

  5. A tejszínt kemény habbá verjük, majd óvatosan a zselésedő krémhez keverjük. A krémet habzsákba töltjük, és a narancshéjakba nyomjuk. Legalább 1 órára hidegre tesszük.

  6. Tálalás előtt mentával díszítjük.


 


  • elkészítettem: 3 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 1
össznézettség: 6 441
elküldve: 0
receptkönyvben: 83
elkészítve: -
Facebookon megjelent: -

szakács

Glaser

Mióta szakács: 2009.07.31.
1910 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
mikor: mindig
költség egy főre: olcsó receptek
szakács elkészítette: ritkán készített receptek
szezon: bármikor
nehézség: könnyű
kalória: átlagos
diéta: gluténmentes
elkészítési idő: 30-60 perc
adag: 4 főre
fogás: desszert

egyéb elnevezések

narancsos-túrós pohárkrém, narancsos túródesszert

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

442
narancs 2 közepes db
lapzselatin 4 db
narancslé 150 ml
citromlé 2 ek
cukor 100 g
tehéntúró 150 g
habtejszín 300 ml
menta 3 db