r
Nosalty Logó

Túrós szív pogácsa

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Iluska
Túrós szív pogácsa
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
  • 12% Fehérje
  • 37% Szénhidrát
  • 18% Zsír
Összesen 611 kcal
  • 12% Fehérje
  • 37% Szénhidrát
  • 18% Zsír
Összesen 2442 kcal
  • 12% Fehérje
  • 37% Szénhidrát
  • 18% Zsír
Összesen 308 kcal
  • 12% Fehérje
  • 37% Szénhidrát
  • 18% Zsír
  • 33% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Cink
  • Vas

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    19.6 g

Zsír

  • Összesen
    30.7 g
  • Telített zsírsav
    9 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    13 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    7 g
  • Koleszterin
    121 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2129 g
  • Cink
    67 mg
  • Szelén
    35 mg
  • Kálcium
    190 mg
  • Vas
    52 mg
  • Magnézium
    28 mg
  • Foszfor
    262 mg
  • Nátrium
    1491 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    62.1 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    55.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    298 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    24 micro
  • K vitamin:
    24 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    6 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    30 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    95 micro
  • Kolin:
    93 mg
  • Retinol - A vitamin:
    285 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    162 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    129 micro
Összesen 611 kcal
  • 12% Fehérje
  • 37% Szénhidrát
  • 18% Zsír
  • 33% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Cink
  • Vas

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    78.6 g

Zsír

  • Összesen
    122.9 g
  • Telített zsírsav
    36 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    50 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    28 g
  • Koleszterin
    483 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    8516.1 g
  • Cink
    268 mg
  • Szelén
    140 mg
  • Kálcium
    759 mg
  • Vas
    206 mg
  • Magnézium
    111 mg
  • Foszfor
    1048 mg
  • Nátrium
    5963 mg
  • Réz
    11 mg
  • Mangán
    10 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    248.5 g
  • Cukor
    13 mg
  • Élelmi rost
    11 mg

VÍZ

  • Összesen
    223.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1193 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    10 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    98 micro
  • K vitamin:
    96 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    26 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    121 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    8 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    379 micro
  • Kolin:
    370 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1139 micro
  • α-karotin
    8 micro
  • β-karotin
    648 micro
  • β-crypt
    11 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    516 micro
Összesen 2442 kcal
  • 12% Fehérje
  • 37% Szénhidrát
  • 18% Zsír
  • 33% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Cink
  • Vas

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    9.9 g

Zsír

  • Összesen
    15.5 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    61 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1072.6 g
  • Cink
    34 mg
  • Szelén
    18 mg
  • Kálcium
    96 mg
  • Vas
    26 mg
  • Magnézium
    14 mg
  • Foszfor
    132 mg
  • Nátrium
    751 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    31.3 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    28.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    150 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    12 micro
  • K vitamin:
    12 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    3 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    15 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    48 micro
  • Kolin:
    47 mg
  • Retinol - A vitamin:
    143 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    82 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    65 micro
Összesen 308 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A langyos tejbe keverjük a cukrot, és az élesztőt belemorzsoljuk. Megvárjuk, míg felfut.
  2. A lisztet egy tálba öntjük, hozzáadjuk a sót , túrót, tojássárgáját, puha margarint.
  3. Összegyúrjuk, a felfutott élesztővel. Utána kb. 15 percig pihentetjük letakarva.
  4. Ezután 3x hajtogatjuk. (balról jobbra közepéig, majd jobbról balra a másik behajtott tésztáig. Aztán felülről lefelé, közepéig, és alulról felfelé, középig) Minden nyújtás és hajtogatás után 15 percig pihentetjük.
  5. Utolsó pihentetés után kinyújtjuk, kb. 2 cm vastagra késsel berácsozzuk, és szív formával kiszaggatjuk.
  6. Tepsire pakoljuk, az egész tojással átkenjük, reszelt sajttal megszórjuk.
  7. A sütőt előmelegítjük, és 200 c-fokon megsütjük. Jó étvágyat!!
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 25 perc
  • Receptkönyvben: 15
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 1
  • Össznézettség: 840
  • Feltöltés dátuma: 2024. április 05.

Ajánló

Szaggatásnál a leeső részeket gyúrjuk össze ismét, és nyújtsuk, szaggassuk, kenjük át tojással....stb..

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Ez csak úgy hirtelen ötlet volt tőlem, hogy szív alakúra szaggatom. Kicsit el akartam rugaszkodni a megszokottól.....imádjuk a pogácsákat, és ezt is, hisz annyira finom.... :-)))

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...