r
Nosalty Logó

Túrós pogácsa Era konyhájából

Era1980
Túrós pogácsa Era konyhájából
adag
Idő
p
Költség
megfizethető
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

340
Kalória
14.1g
Fehérje
34.7g
Szénhidrát
15.6g
Zsír
13.3g
Víz
57.5g
Koleszterin
3.3g
Élelmi rost
1.9g
Cukor
  • 18% Fehérje
  • 45% Szénhidrát
  • 21% Zsír
Összesen 340 kcal
  • 18% Fehérje
  • 45% Szénhidrát
  • 21% Zsír
Összesen 3386 kcal
  • 18% Fehérje
  • 45% Szénhidrát
  • 21% Zsír
Összesen 277 kcal
  • 18% Fehérje
  • 45% Szénhidrát
  • 21% Zsír
  • 17% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    14.1 g

Zsír

  • Összesen
    15.6 g
  • Telített zsírsav
    7 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    58 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    729.5 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    20 mg
  • Kálcium
    124 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    74 mg
  • Foszfor
    367 mg
  • Nátrium
    139 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    34.7 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

Víz

  • Összesen
    13.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    84 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    8 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    21 micro
  • Kolin:
    45 mg
  • Retinol - A vitamin:
    83 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    16 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    139 micro
Összesen 340 kcal
  • 18% Fehérje
  • 45% Szénhidrát
  • 21% Zsír
  • 17% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    141.3 g

Zsír

  • Összesen
    155.9 g
  • Telített zsírsav
    72 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    41 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    22 g
  • Koleszterin
    575 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    7295.2 g
  • Cink
    17 mg
  • Szelén
    201 mg
  • Kálcium
    1237 mg
  • Vas
    23 mg
  • Magnézium
    738 mg
  • Foszfor
    3666 mg
  • Nátrium
    1391 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    20 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    347.1 g
  • Cukor
    19 mg
  • Élelmi rost
    33 mg

Víz

  • Összesen
    133.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    839 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    7 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    79 micro
  • K vitamin:
    23 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    4 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    7 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    208 micro
  • Kolin:
    453 mg
  • Retinol - A vitamin:
    826 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    158 micro
  • β-crypt
    9 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1387 micro
Összesen 3386 kcal
  • 18% Fehérje
  • 45% Szénhidrát
  • 21% Zsír
  • 17% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    11.6 g

Zsír

  • Összesen
    12.8 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    47 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    597 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    16 mg
  • Kálcium
    101 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    60 mg
  • Foszfor
    300 mg
  • Nátrium
    114 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    28.4 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

Víz

  • Összesen
    10.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    69 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    6 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    17 micro
  • Kolin:
    37 mg
  • Retinol - A vitamin:
    68 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    13 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    113 micro
Összesen 277 kcal

Elkészítés

  1. A vajat lágyítjuk egy kissé, hogy könnyebben lehessen vele dolgozni. Én a mikrohullámú sütő Defrost funkcióján 1 percig melegítettem.
  2. Kimérjük a lisztet. Hozzákeverjük a sütőport.
  3. Hozzátesszük a túrót, a vajat, a tojást és a fűszereket. Alaposan átgyúrjuk.
  4. Előmelegítjük a sütőt 175 Celsius fokra. Két tepsit kibélelünk sütőpapírral.
  5. Lisztezett, sima felületen kinyújtjuk a tésztát, két részletben, 4-5 milliméter vastagságúra. Kiszaggatjuk a pogácsákat.
  6. A tepsikbe tesszük a pogácsákat. Nekem összesen 92 darab jött ki a fenti mennyiségből.
  7. A sütőben, légkeveréses üzemmódban, 175 Celsius fokon, 15 percig sütjük a pogácsákat, két részletben.
  8. A sütőlapon pihentetjük 5 percig még, utána tálalhatjuk. Gulyásleves mellé kitűnő választás.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 30 p
  • Sütés ideje: 30 p
  • Sütés hőfoka: 175 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses

A gulyásleves mellé mindig készítek pogácsát. Most a többször készített, gluténmentes-laktózmentes túrós pogácsámban váltottam fel a rizslisztet zabpehelylisztre. Ja, és rögtön dupla adagot sütöttem. Állagra, ízre remek lett. Ízletes párosítás a gulyáslevessel.

További receptek

Cheddar scones

A klasszikusan édesen fogyasztott brit klasszikuson csavartunk most egyet, és sós verzióban, jó sok cheddarral megturbózva készítettük el. Egy-egy sajtos scone remek tízórai vagy uzsonna ...

Rosanics Petra

Címlapról ajánljuk

Ezért sárgulhatnak a bukszusaid télen

Télen sok kertbarát meglepődve tapasztalja, hogy a korábban egészséges, zöld bukszusok hirtelen sárgulni kezdenek. A jelenség gyakori, és többnyire ártalmatlan, de fontos érteni, milyen környezeti hatások állhatnak mögötte, hogy tavasszal ismét egészségesek legyenek a növényeid.

Top Receptek

Lusta asszony somlói galuskája

Nem szükséges hozzá három külön piskóta, rétegezni és éjszakákat pihentetni sem kell: ez a hamis somlói pikk-pakk elkészül, de ugyanúgy hozza azt az élvezeti élményt, mint a ...