r
Nosalty Logó

Túrós pogácsa 5.

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Túrós pogácsa 5.
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
  • 10% Fehérje
  • 25% Szénhidrát
  • 28% Zsír

A tésztához

A nyújtáskor

A sütés előtti lekenéshez

Összesen 1597 kcal
  • 10% Fehérje
  • 25% Szénhidrát
  • 28% Zsír

A tésztához

A nyújtáskor

A sütés előtti lekenéshez

Összesen 6391 kcal
  • 10% Fehérje
  • 25% Szénhidrát
  • 28% Zsír

A tésztához

A nyújtáskor

A sütés előtti lekenéshez

Összesen 383 kcal
  • 10% Fehérje
  • 25% Szénhidrát
  • 28% Zsír
  • 37% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Cink
  • Vas
  • Kálcium
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    38.8 g

Zsír

  • Összesen
    115.3 g
  • Telített zsírsav
    70 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    31 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    422 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1446.9 g
  • Cink
    327 mg
  • Szelén
    56 mg
  • Kálcium
    171 mg
  • Vas
    252 mg
  • Magnézium
    44 mg
  • Foszfor
    495 mg
  • Nátrium
    80 mg
  • Réz
    13 mg
  • Mangán
    11 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    101.1 g
  • Cukor
    4 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    152.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    912 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    32 micro
  • K vitamin:
    9 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    32 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    150 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    116 micro
  • Kolin:
    157 mg
  • Retinol - A vitamin:
    895 micro
  • α-karotin
    4 micro
  • β-karotin
    206 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    193 micro
Összesen 1597 kcal
  • 10% Fehérje
  • 25% Szénhidrát
  • 28% Zsír
  • 37% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Cink
  • Vas
  • Kálcium
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    155.2 g

Zsír

  • Összesen
    461.3 g
  • Telített zsírsav
    279 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    124 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    20 g
  • Koleszterin
    1689 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    5787.4 g
  • Cink
    1308 mg
  • Szelén
    222 mg
  • Kálcium
    682 mg
  • Vas
    1009 mg
  • Magnézium
    174 mg
  • Foszfor
    1979 mg
  • Nátrium
    318 mg
  • Réz
    51 mg
  • Mangán
    44 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    404.4 g
  • Cukor
    17 mg
  • Élelmi rost
    16 mg

VÍZ

  • Összesen
    609 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    3650 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    13 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    127 micro
  • K vitamin:
    37 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    126 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    601 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    10 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    463 micro
  • Kolin:
    626 mg
  • Retinol - A vitamin:
    3581 micro
  • α-karotin
    15 micro
  • β-karotin
    825 micro
  • β-crypt
    18 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    771 micro
Összesen 6391 kcal
  • 10% Fehérje
  • 25% Szénhidrát
  • 28% Zsír
  • 37% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Cink
  • Vas
  • Kálcium
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    9.3 g

Zsír

  • Összesen
    27.7 g
  • Telített zsírsav
    17 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    101 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    347.6 g
  • Cink
    79 mg
  • Szelén
    13 mg
  • Kálcium
    41 mg
  • Vas
    61 mg
  • Magnézium
    10 mg
  • Foszfor
    119 mg
  • Nátrium
    19 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    24.3 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    36.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    219 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    8 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    8 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    36 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    28 micro
  • Kolin:
    38 mg
  • Retinol - A vitamin:
    215 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    50 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    46 micro
Összesen 383 kcal

Hozzávalók

A tésztához

A nyújtáskor

A sütés előtti lekenéshez

Elkészítés

A tésztához

  1. Az összes hozzávalót összegyúrjuk.
  2. 20 percig pihentetjük a hűtőben. (Az sem baj, ha egész éjszaka ottmarad, gyakran készítem el reggelinek is a gyerekeknek.)
  3. Nagyon vékonyra kinyújtjuk. A tojásfehérjével lekenjük az egész tésztát, majd félbehajtjuk.
  4. 90 fokban elforgatjuk, újra lekenjük a tésztát és ismét félbehajtjuk.
  5. Most kell ujjnyi vastagra kinyújtani.
  6. A legkisebb pogácsaszaggatóval (nekem ilyen nincs :), ezért a habrolótekerentyű szélesebb részét használom.) kiszaggatjuk, sütőpapíros tepsire rakosgatjuk őket és a felvert egész tojással lekenjük a tetejüket.
  7. Előmelegített sütőben 20-30 percig sütjük, vagy amíg aranysárga színűvé válnak.
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 30 perc
  • Receptkönyvben: 70
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 1
  • Össznézettség: 15278
  • Feltöltés dátuma: 2010. június 17.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Soha nem tudom kiszámolni, hogy éppen mennyi tej fogy el, ezért bizony néha kénytelen vagyok házi túrót készíteni. A vargabéles, a túrógombóc és társai mellé már nagyon régóta szerettem volna valami sós túrós ételt is a repertoáromban tudni. Ez egy tökéletes recept. Kezdőknek is bátran ajánlom!

Hozzávalók

A tésztához

A nyújtáskor

A sütés előtti lekenéshez

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...