Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Túrós pite 8. - habos

Túrós pite 8. - habos
Túrós pite 8. - habos
65 perc / előkészület: 20 perc sütés: 45 perc
receptkönyvben hozzászólások (3)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Ismét egy recept a Blikk Nőkből, amit párom anyukája hozott, majd én megsütöttem. Igazából egy kicsit felturbózott sima túrós pitéról van szó.

hozzávalók / 6 adag

A tésztához

A töltelékhez

A tetejére

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A lisztet és a margarint elmorzsoljuk egymással, majd hozzáadjuk a többi hozzávalót is, összegyúrjuk, lefóliázzuk, és 30 percre a hűtőbe tesszük.
  2. Előmelegítjük a sütőt. A tésztát kettészedjük, az egyik felét kinyújtjuk. (Én kb egy 20x30-as tepsiben sütöttem.) Belefektetjük a tepsibe a tésztát, villával megszurkáljuk, és kb. 15 perc alatt elősütjük.
  3. A töltelékhez a tojásfehérjét a cukor 1/3-ával kemény habbá verjük, a pudingport óvatosan beleforgatjuk. A többi hozzávalót is összedolgozzuk, és a habot beleforgatjuk.
  4. Kinyújtjuk a másik lapot is.
  5. A tölteléket rásimítjuk az elősütött lapra, majd a másik lapot rátesszük, megszurkáljuk villával, és készre sütjük kb. 30 perc alatt.
  6. Ha kihűlt, a habot felverjük a cukorral, de nem teljesen. A zselatint vízbe áztatjuk, megmelegítjük mikróban, és hozzáöntjük a habhoz, majd készre verjük.
  7. Nyomózsákból a süti tetejére nyomjuk.

  • sütési hőfok: 180°C
  • sütési mód: hőlégkeveréses
  • tepsi mérete: 20x30 cm
  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 5 007
elküldve: 0
receptkönyvben: 76
elkészítve: -
Facebookon megjelent: -

szakács

Anna 2.

Mióta szakács: 2010.09.30.
20 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
mikor: mindig, tízórai, uzsonna
szakács elkészítette: párszor készített receptek
költség egy főre: olcsó receptek
szezon: bármikor
nehézség: könnyű
kategória: pite
kalória: magas
elkészítési idő: 60-120 perc
adag: 6 főre
fogás: desszert

receptkategóriák

egyéb elnevezések

túrós szelet, túrós pite habbal, habos túrós

Hozzászólások (3)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Meganyul
Meganyul Fri, 2011-12-09 09:18

Nagyon guszta ez a süti, és biztosan finom is. A tetejére a habba kell a zselatin vagy elhagyható? Anélkül összeesne hamar a hab? Én nem szívesen használom a zselatint. Lehet,hogy csak nekem nem egyértelmű,de a töltelékbe a többi hozzávaló összekeveréséhez a tojássárgája is kell? Még egy kérdés, hogy a pudingpor az főzős vagy a nem főzős?
Köszi a választ Kriszta

s.anna
Anna 2. / s.anna Fri, 2011-12-09 23:34

Szia Kriszta!
Kell bele a sárgája is és a puding főzős. A zselatin azért kell, mert különben összeesik hamar a hab. Miért nem használod szívesen? Ennél természetesebb dolgot nehezen tudok elképzelni:)

Meganyul
Meganyul Sat, 2011-12-10 09:13

Igazából még sose használtam, kicsit tartok tőle :). Bár az élesztős tésztákkal is így voltam,de összeszedtem a bátorságom,és bele vágtam. Lehet,hogy ezzel is így leszek :)

1048
finomliszt 200 g
rétesliszt 200 g
margarin 250 g
porcukor 150 g
sütőpor 1 csomag
tojássárgája 1 db
tehéntúró 500 g
porcukor 150 g
citromhéj 1 citromból nyert
vaníliás cukor 2 csomag
tojás 2 db
vaníliás pudingpor 0.5 tasak
habtejszín 250 ml
porcukor 1 ek
zselatin 1 teáskanál
víz 50 ml