r
Nosalty Logó

Elronthatatlan kapros-túrós lepény

Dacota
Elronthatatlan kapros-túrós lepény
adag
Idő
p
Költség
megfizethető
Nehézség
közepes

Hozzávalók

578
Kalória
35.6g
Fehérje
51.5g
Szénhidrát
23.7g
Zsír
183.8g
Víz
142.1g
Koleszterin
2.6g
Élelmi rost
7.9g
Cukor
  • 12% Fehérje
  • 18% Szénhidrát
  • 8% Zsír
Összesen 578 kcal
  • 12% Fehérje
  • 18% Szénhidrát
  • 8% Zsír
Összesen 3457 kcal
  • 12% Fehérje
  • 18% Szénhidrát
  • 8% Zsír
Összesen 177 kcal
  • 12% Fehérje
  • 18% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 62% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Cink
  • Vas
  • Kálcium
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Kolin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    35.6 g

Zsír

  • Összesen
    23.7 g
  • Telített zsírsav
    11 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    142 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1654.5 g
  • Cink
    370 mg
  • Szelén
    27 mg
  • Kálcium
    276 mg
  • Vas
    287 mg
  • Magnézium
    48 mg
  • Foszfor
    456 mg
  • Nátrium
    163 mg
  • Réz
    14 mg
  • Mangán
    12 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    51.5 g
  • Cukor
    8 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

Víz

  • Összesen
    183.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    209 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    26 mg
  • D vitamin:
    29 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    36 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    170 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    111 micro
  • Kolin:
    109 mg
  • Retinol - A vitamin:
    92 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    8 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    171 micro
Összesen 578 kcal
  • 12% Fehérje
  • 18% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 62% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Cink
  • Vas
  • Kálcium
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Kolin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    213.3 g

Zsír

  • Összesen
    142 g
  • Telített zsírsav
    69 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    25 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    9 g
  • Koleszterin
    852 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    9926.9 g
  • Cink
    2220 mg
  • Szelén
    163 mg
  • Kálcium
    1656 mg
  • Vas
    1721 mg
  • Magnézium
    290 mg
  • Foszfor
    2738 mg
  • Nátrium
    979 mg
  • Réz
    86 mg
  • Mangán
    73 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    309.2 g
  • Cukor
    47 mg
  • Élelmi rost
    15 mg

Víz

  • Összesen
    1102.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1253 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    155 mg
  • D vitamin:
    174 micro
  • K vitamin:
    7 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    214 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1022 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    13 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    664 micro
  • Kolin:
    653 mg
  • Retinol - A vitamin:
    552 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    50 micro
  • β-crypt
    19 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1027 micro
Összesen 3457 kcal
  • 12% Fehérje
  • 18% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 62% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Cink
  • Vas
  • Kálcium
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Kolin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    10.9 g

Zsír

  • Összesen
    7.2 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    43 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    504.9 g
  • Cink
    113 mg
  • Szelén
    8 mg
  • Kálcium
    84 mg
  • Vas
    88 mg
  • Magnézium
    15 mg
  • Foszfor
    139 mg
  • Nátrium
    50 mg
  • Réz
    4 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    15.7 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    56.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    64 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    8 mg
  • D vitamin:
    9 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    11 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    52 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    34 micro
  • Kolin:
    33 mg
  • Retinol - A vitamin:
    28 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    3 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    52 micro
Összesen 177 kcal

Elkészítés

  1. A lisztet egy tálba szitáljuk.
  2. Az élesztőt a cukorral együtt elmorzsoljuk a langyos tejben, és felfuttatjuk.
  3. A liszthez hozzáadjuk a zsírt, elmorzsoljuk vele. Hozzáadjuk az enyhén felvert tojásokat, és a felfuttatott élesztőt. Sózzuk, majd jól összedolgozzuk, és letakarva fél órát kelesztjük.
  4. Közben elkészítjük a tölteléket: a túrót villával áttörjük, hozzáadjuk a 3 tojást, a finomra vágott kaprot, sózzuk. A lágyságától függően hozzáadunk 2-4 ek búzadarát.
  5. Egy közepes tepsit kizsírozunk, lisztezünk, belesimítjuk a tésztát (elég kézzel beleigazítani, huzigálni). Megszórjuk a zsemlemorzsával. Az utolsó tojást elkeverjük a tejföllel, és a túrós töltelék tetejére simítjuk. 200 fokra előmelegített sütőbe toljuk, 10 percig sütjük, majd levesszük a hőfokot 180 fokra.
  6. Kb. 45-50 percig sütjük, majd kivesszük, és megvárjuk míg langyosra hűl, mielőtt szeleteljük.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 20 p
  • Sütés ideje: 50 p

Nagyon egyszerű, gyors, igazi békebeli recept. Elrontani lehetetlen, cserébe abbahagyni is! A magas hőfok nem elírás, tényleg ennyi kell neki.

További receptek

Paradicsomos pite

Ropogósra sült leveles tésztán krémes ricotta és lédús paradicsom, mindez megkoronázva a kapribogyó sósságával a bazsalikom frissességével és az olívaolaj lágyságával. Bármilyen ...

Fekete Melinda

Címlapról ajánljuk

Ezért sárgulhatnak a bukszusaid télen

Télen sok kertbarát meglepődve tapasztalja, hogy a korábban egészséges, zöld bukszusok hirtelen sárgulni kezdenek. A jelenség gyakori, és többnyire ártalmatlan, de fontos érteni, milyen környezeti hatások állhatnak mögötte, hogy tavasszal ismét egészségesek legyenek a növényeid.

Top Receptek