Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Túrós nokedli zsemlemorzsával

Túrós nokedli zsemlemorzsával
Túrós nokedli zsemlemorzsával
23 perc / előkészület: 20 perc főzés: 3 perc
receptkönyvben hozzászólások (1)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Egy egyszerű desszert, amely egy laktató leves után második fogásnak is megfelel. Én most egyszerűen porcukorral megszórva tálaltam, de tálalhatjuk almapürével is.

hozzávalók / 4 adag

A nokedlihez:

A pirított zsemlemorzsához:

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A nokedlihez a hozzávalókból sima tésztát kavarunk. Kb. 10 percet hagyjuk állni.
  2. A tésztát nokedli szaggatóba tesszük, sós lobogó vízbe szaggatjuk, és főzzük, amíg feljönnek a víz tetejére.
  3. A vajban megpirítjuk a zsemlemorzsát.
  4. A nokedliket leszűrjük, majd megforgatjuk a pirított zsemlemorzsában. Porcukorral megszórva tálaljuk.
  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 1 550
elküldve: 0
receptkönyvben: 45
elkészítve: 2/2
Facebookon megjelent: -

szakács

Glaser

Mióta szakács: 2009.07.31.
1960 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
szakács elkészítette: párszor készített receptek
költség egy főre: olcsó receptek
szezon: bármikor
diéta: cukormentes
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kategória: tészta
elkészítési idő: 15-30 perc
mikor: ebéd, vacsora
kalória: magas
adag: 4 főre
fogás: főétel

egyéb elnevezések

nokedli, galuska

Hozzászólások (1)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

746
tehéntúró 250 g
tojás 4 db
finomliszt 300 g
0.5 kk
tej 100 ml
zsemlemorzsa 200 g
vaj 4 ek