r
Nosalty Logó

Túrós-barackos rétes réteslapból

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Túrós-barackos rétes réteslapból
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
  • 8% Fehérje
  • 19% Szénhidrát
  • 13% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

A kenéshez

Összesen 828 kcal
  • 8% Fehérje
  • 19% Szénhidrát
  • 13% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

A kenéshez

Összesen 4966 kcal
  • 8% Fehérje
  • 19% Szénhidrát
  • 13% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

A kenéshez

Összesen 213 kcal
  • 8% Fehérje
  • 19% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 60% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Cink
  • Foszfor
  • Vas
  • Kálcium
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Kolin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    30 g

Zsír

  • Összesen
    46.7 g
  • Telített zsírsav
    15 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    15 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    10 g
  • Koleszterin
    117 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1178 g
  • Cink
    326 mg
  • Szelén
    9 mg
  • Kálcium
    131 mg
  • Vas
    251 mg
  • Magnézium
    20 mg
  • Foszfor
    316 mg
  • Nátrium
    103 mg
  • Réz
    13 mg
  • Mangán
    10 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    70.7 g
  • Cukor
    33 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    220.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    167 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    12 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    20 micro
  • K vitamin:
    6 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    31 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    150 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    30 micro
  • Kolin:
    79 mg
  • Retinol - A vitamin:
    123 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    475 micro
  • β-crypt
    119 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    167 micro
Összesen 828 kcal
  • 8% Fehérje
  • 19% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 60% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Cink
  • Foszfor
  • Vas
  • Kálcium
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Kolin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    180.2 g

Zsír

  • Összesen
    280.2 g
  • Telített zsírsav
    92 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    93 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    61 g
  • Koleszterin
    701 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    7068 g
  • Cink
    1953 mg
  • Szelén
    53 mg
  • Kálcium
    787 mg
  • Vas
    1506 mg
  • Magnézium
    119 mg
  • Foszfor
    1894 mg
  • Nátrium
    619 mg
  • Réz
    76 mg
  • Mangán
    60 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    424.3 g
  • Cukor
    195 mg
  • Élelmi rost
    12 mg

VÍZ

  • Összesen
    1323.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1000 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    75 mg
  • C vitamin:
    13 mg
  • D vitamin:
    119 micro
  • K vitamin:
    35 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    188 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    901 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    7 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    177 micro
  • Kolin:
    477 mg
  • Retinol - A vitamin:
    736 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    2850 micro
  • β-crypt
    713 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1002 micro
Összesen 4966 kcal
  • 8% Fehérje
  • 19% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 60% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Cink
  • Foszfor
  • Vas
  • Kálcium
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Kolin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    7.7 g

Zsír

  • Összesen
    11.9 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    30 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    301.3 g
  • Cink
    83 mg
  • Szelén
    2 mg
  • Kálcium
    34 mg
  • Vas
    64 mg
  • Magnézium
    5 mg
  • Foszfor
    81 mg
  • Nátrium
    26 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    18.1 g
  • Cukor
    8 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    56.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    43 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    5 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    8 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    38 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    8 micro
  • Kolin:
    20 mg
  • Retinol - A vitamin:
    31 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    121 micro
  • β-crypt
    30 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    43 micro
Összesen 213 kcal

Hozzávalók

A tésztához

A töltelékhez

A kenéshez

Elkészítés

A tésztához

  1. Először a túróhoz hozzáütjük a tojásokat, a cukrokat, a citromhéjat, sót, és jól kikeverjük.
  2. A vajat felolvasztjuk, és hozzáöntjük az olajat.
  3. Az első tésztalapot nedves konyharuhára tesszük, az olvasztott vajjal-olajjal megkenjük. (Én 2 lapot szoktam egymásra tenni, 90 fokkal elforgatva, de aki "tésztásabban" szereti, csinálhatja 3 lappal is.)
  4. A zsemlemorzsát szórunk a tészta felénk eső szélére vékonyan, de ez függ a töltelék nedvesség tartalmától.
  5. A morzsára tesszük a túró harmadát, majd a csíkokra vágott barackot egyenletesen elrakjuk rajta, majd még morzsát szórunk rá.
  6. A tészta széleit először behajtuk (kb. 1,5 cm), ide nem került a töltelékből, majd a konyharuha segítségével feltekerjük. Nem kell szorosan, mert a töltelék meg fog dagadni és akkor kireped.
  7. Sütőpapíros tepsire rakjuk, és megkenjük a tetejét, oldalát vajas olajjal.
  8. Előmelegített sütőben aranybarnára sütjük.
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 20 perc
  • Elkészítettem: 10 alkalommal
  • Receptkönyvben: 185
  • Tegnapi nézettség: 5
  • 7 napos nézettség: 73
  • Össznézettség: 53722
  • Feltöltés dátuma: 2012. december 13.

Ajánló

Meggyel is nagyon finom, akár fagyasztottból is, csak előtte ki kell olvasztani és jól lecsöpögtetni.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Egyszerűen isteni, pillanatok alatt elfogy, és a férjem szerint ha rétes, akkor csakis túrós. :) Én rögtön dupla adagot szoktam csinálni. Ez a mennyiség, amit megadtam, ez már a dupla, ebből 4-6 rúd lesz, attól függően hány lapot teszünk össze.

Hozzávalók

A tésztához

A töltelékhez

A kenéshez

Címlapról ajánljuk

3 meggymagozási módszer, ha macera nélkül úsznád meg a folyamatot

Eljött a nyárnak az az időszaka, amikor kilószám kell megtisztítanunk a meggy és a cseresznye bordó szemeit. A magozás ugyan nem egy bonyolult folyamat, de mivel gyakran akár órákig is eltarthat, jobb, ha néhány trükkel és aprósággal megkönnyítjük a saját dolgunkat. A meggymagozásra több lehetséges módszer is adott: nézzük, kézzel, késsel vagy evőpálcikával járunk a legjobban!

Lakos Benedek

További cikkek