Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Túrós mártogatós

Túrós mártogatós
Túrós mártogatós
10 perc / előkészület: 10 perc
receptkönyvben hozzászólások (1)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Tavaly fedeztük fel családilag, hogy nagy vendégségek előételeként vagy kis vendégségek fő arculataként remek dolog a mártogatós. Ilyenkor készül padlizsánkrém, sajtkrém, zellerkrém - és túrókrém is. Most egy kis maradék túróból csináltam egy aprócska adagot, a receptben szereplő hatalmas mennyiség! A kép is csalóka kicsit, ugyanis ez az angliai túró nem az igazi, így sokkal folyósabb lett az otthoninál, de végülis az íz a lényeg. A recept egyébként Lajos Mari előételes kötetéből származik.

hozzávalók / 12 adag

ajánlat

Több mártogatóssal együtt találjuk. Mellé hasábokra vágott karalábé, uborka, sárgarépa, paprika, alma, s különféle kenyérrudacskák illenek, de ennek csak a fantázia szab határt.

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Ha a túró darabos, szitán áttörjük, majd simára keverjük a tejföllel és a majonézzel.
  2. Chiliporral, sóval, borssal és finomra vágott (metélő)hagymával ízesítjük.
  3. Végül, ha teszünk bele, az apróra vágott paprikát is beleforgatjuk.

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 15 381
elküldve: 2
receptkönyvben: 163
elkészítve: 1/1
Facebookon megjelent: -

szakács

Durcsó

Mióta szakács: 2009.05.28.
161 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
elkészítési idő: 5-15 perc
kalória: alacsony
szezon: bármikor
konyhatechnológia: hidegkonyha
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kategória: szósz
mikor: ebéd, uzsonna, vacsora
adag: 12 főre

egyéb elnevezések

túrós dip, majonézes-tejfölös túrókrém, hagymás túrókrém

Hozzászólások (1)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

83
tehéntúró 20 dkg
tejföl 2 dl
majonéz 5 ek
chili 1 csipet
zöldpaprika 1 db
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint
snidling 0 ízlés szerint