Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Fánksüti

Fánksüti
Fánksüti
35 perc / előkészület: 10 perc sütés: 25 perc
receptkönyvben hozzászólások (3)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Ez a cukros fánksüti a kedvenc receptkönyvemből való, ami pillanatok alatt bekeverhető, és a végeredmény pedig egy fánkízű, cukros vajas finomság. :) A sütéshez 2,5 decis bögrét használok.

hozzávalók / 6 adag

Süti

Tetejére

  • 3 ek vaj
  • 0.5 bögre cukor (a szóráshoz)
Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Melegítsük elő a sütőt 190-200 fokra.
  2. A hozzávalókat keverjük össze. A tejet adjuk hozzá utoljára, kisebb adagokban.
  3. Körülbelül 20-25 perc alatt süssük aranyszínűre. Végezzünk tűpróbát.
  4. Olvasszuk meg a vajat, és még a forró süti tetejét alaposan kenjük meg. Be fogja szívni. Majd hagyjuk langyosra hűlni, és végül szórjuk meg a tetejét cukorral. (Én szóráshoz eritriolt használtam, hogy spóroljak a kalóriával.)
  5. Kínálható forrón és hűlve is. Forrón is könnyen szeletelhető.
  • sütési hőfok: 200°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • tepsi mérete: 40×36 cm
  • elkészítettem: 3 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 1
össznézettség: 9 385
elküldve: 2
receptkönyvben: 156
elkészítve: 8/8
Facebookon megjelent: 1

szakács

Kenvelo

Mióta szakács: 2012.02.18.
17 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
mikor: mindig
szakács elkészítette: ritkán készített receptek
szezon: bármikor
alkalom: buli receptek
kategória: édes süti
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
adag: 6 főre
fogás: desszert

egyéb elnevezések

cukros fánksüti, fánkízű cukros-vajas finomság, kevert édes süti

Hozzászólások (3)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

863
cukor 1.5 bögre
tojás 2 db
finomliszt 3 bögre
sütőpor 1 csomag
1 csipet
napraforgó olaj 125 ml
tej 375 ml
vaj 3 ek
cukor 0.5 bögre