Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Kétszínű sütemény szilvalekvárral és dióval

Kétszínű sütemény szilvalekvárral és dióval
Kétszínű sütemény szilvalekvárral és dióval
50 perc / előkészület: 20 perc sütés: 30 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Anyósomnál ettem ilyent, ez volt a nagy kedvencem, mindenképpen ki akartam próbálni. Ez volt az első kíséreltem, ezért csak a felére tettem lekvárt és diót, nem tudtam, nem süllyednek-e le, de fent maradtak, így legközelebb bátrabb leszek.

hozzávalók / 6 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. 4 tojássárgáját kikeverünk 250 g porcukorral. Felváltva belekeverünk 1 dl olajat és 1 dl vizet, majd 250 g lisztet és 1/2 csomag sütőport.
  2. Ezután óvatosan hozzáadjuk a kemény habbá felvert 4 tojásfehérjét.
  3. Végül a masszát kettéosztjuk, és az egyik felét elkeverjük 1 ek. kakaóporral. Sütőpapírral kibélelt tepsibe öntjük a fehér masszát, majd arra ráöntjük a kakaósat, kicsit összekeverjük a kettőt.
  4. A tetejét megszórjuk durvára darabolt dióval, erre kiskanállal rárakjuk a lekvárt. Tűpróbáig sütjük.
  • sütési hőfok: 180°C

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 1
össznézettség: 5 197
elküldve: 1
receptkönyvben: 26
elkészítve: -
Facebookon megjelent: -

szakács

Tóth Bernadett

Mióta szakács: 2013.05.30.
46 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
alkalom: húsvét, buli receptek, karácsonyi édességek, vasárnapi ebéd
szezon: bármikor
kategória: édes süti
nehézség: könnyű
diéta: laktózmentes, tejmentes
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kalória: átlagos
mikor: ebéd, uzsonna
elkészítési idő: 30-60 perc
adag: 6 főre
fogás: desszert

egyéb elnevezések

márványsüti

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

594
tojás 4 db
porcukor 250 g
napraforgó olaj 1 dl
víz 1 dl
finomliszt 250 g
sütőpor 0.5 csomag
cukrozatlan kakaópor 1 csapott ek
dió 50 g
szilvalekvár 10 ek