Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Meggyes-mákos kölessüti

Meggyes-mákos kölessüti
Meggyes-mákos kölessüti
90 perc / előkészület: 15 perc főzés: 35 perc sütés: 40 perc
receptkönyvben hozzászólások (4)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Apu hozott kóstolónak az új meggyes-mákos túrórudiból, ez adta az ihletet ehhez az egészségesebb megoldáshoz.

hozzávalók / 8 adag

ajánlat

Ha a kölest 4 bögre vízben főzzük, tejérzékenyek is fogyaszthatják.
Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A kölest puhára főzzük a 2 bögre vízben és a 2 bögre tejben. Ennyi idő alatt nagyjából magába szívja az összes folyadékot. Utána 10 percre letakarjuk, hogy biztosan puha legyen, majd hagyjuk kihűlni.
  2. Összekeverjük a többi hozzávalóval, sütőpapírral bélelt tepsiben megsütjük.
  3. Ha kihűlt, szépen szeletelhető, kb. 8 adag jön ki belőle.

  • sütési hőfok: 180°C
  • tepsi mérete: 30×20×6 cm

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 2
össznézettség: 23 350
elküldve: 14
receptkönyvben: 400
elkészítve: 14/19
Facebookon megjelent: -

szakács

nepusza

Mióta szakács: 2010.08.22.
2 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
mikor: mindig
szezon: bármikor
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kalória: átlagos
diéta: gluténmentes, tojásmentes
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: desszert
adag: 8 főre

egyéb elnevezések

meggyes-mákos sütemény kölesből, kölesből készült édesség meggyel és mákkal

Hozzászólások (4)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

346
köles 1.5 bögre
víz 5 dl
tej 5 dl
méz 3 ek
meggybefőtt 25 dkg
mák 10 dkg
mazsola 10 dkg
fahéj 0 ízlés szerint