Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Túrós-tejszínes gabonapelyhes szelet

Túrós-tejszínes gabonapelyhes szelet
Túrós-tejszínes gabonapelyhes szelet
22 perc / előkészület: 20 perc főzés: 2 perc
receptkönyvben hozzászólások (17)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Egy könnyű, hűs desszertre vágytunk. Nagyon hamar elfogyott.:-)

hozzávalók / 10 adag

A tésztához

A krémhez

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A csokoládét a margarinnal együtt megolvasztjuk, és hozzákeverjük a kukoricapelyhet.
  2. Kiveszünk néhány kanálnyit a díszítéshez, a többit pedig sütőpapírral bélelt tortaformába öntjük, jól összedöngöljük, és hűtőbe rakjuk.
  3. 1 dl vízben a zselatint feloldjuk, 1-2 percig forraljuk.
  4. Az összetört túróhoz adjuk a feloldott  zselatint, a tojássárgákat, a cukrot és a vanília aromát.
  5. A tejszínbe beletesszük a 2 cs vaníliás cukrot, és kemény habbá verjük.
  6. A felvert habot hozzáadjuk a túrós keverékhez, és óvatosan összedolgozzuk.
  7. A kukoricapelyhes alapot megkenjük a túrós krémmel kb. 1 cm vastagon, majd rásorakoztatjuk a feldarabolt őszibarackot, majd rákenjük a túrókrém másik felét.
  8. A tetejét az elején félretett csokis kukoricapehellyel, és pár darab barackkal díszítjük.
  9. 3-4 órára hűtőbe rakjuk.
  • tepsi mérete: 26 cm
  • elkészítettem: 2 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 11 306
elküldve: 15
receptkönyvben: 341
elkészítve: 3/14
Facebookon megjelent: -

szakács

Alkonyat

Mióta szakács: 2012.03.26.
83 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
alkalom: születésnap, vasárnapi ebéd
mikor: mindig
szakács elkészítette: párszor készített receptek
szezon: bármikor
nehézség: könnyű
konyhatechnológia: süti sütés nélkül
kategória: torta
elkészítési idő: 15-30 perc
kalória: átlagos
diéta: gluténmentes
fogás: desszert
adag: 10 főre

receptkategóriák

egyéb elnevezések

tejszínes túrótorta sütés nélkül, barackos torta túrókrémmel, túrós torta kukoricapehellyel

Hozzászólások (17)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Alkonyat
Alkonyat / Alkonyat Sat, 2015-11-07 22:55

Kedves Bnicc!
Szívesen.Nagyon örülök, hogy ízlett.
Köszönöm a visszajelzést!
Üdv: Alkonyat

Evi1224
Evi1224 Thu, 2013-07-25 15:26

Kedves Alkonyat!
Nekem 2 kérdésem is lenne, révén hogy én még kezdő süti készítő vagyok! Így elnézést ha butaságot kérdeznék! :)
Szóval, írod hogy 1 dl vízben a zselatint feloldjuk, 1-2 percig forraljuk. Meg kell várni míg újra lehűl a további hozzávaló összedolgozásával? Illetve nem helyettesíthető zseléfix-el? Mert azt olvastam, azt nem kell felfőzni, egyszerűen csak a masszához kell adagolni...
Aztán, szükséges a papírral való kibélelés? Más különben a formához tapadna a massza?
Köszönöm előre is!
Üdv:Évi

Alkonyat
Alkonyat / Alkonyat Thu, 2013-07-25 16:30

Kedves Evi!
Semmi baj a kérdések miatt, valahol el kezdeni és nem kérdezel butaságot.
Szóval, egy picit várni kell míg hűl a zselatin, 1-2 percet vársz és már dolgozhatod is össze a krémmel.Én úgy szoktam, hogy 1-2 perc után először rakok a krémből 2-3 kanállal a zselatinba a hőkiegyenlítés miatt majd összedolgozom a többi krémmel. Ne félj tőle, könnyen lehet vele dolgozni.
Ne helyettesítsd zseléfix-el, nagyon jó és megbízható a porzselatin a legjobb a Horváth Rozi féle zselatin.
Sütőpapírt én minden süti alá teszek, mert így könnyebben mozdítható és nem ragad a tepsire.
Remélem tudtam segíteni.Ha van még kérdésed, nyugodtan kérdezz.
Szép napot.
Üdv: Alkonyat

Evi1224
Evi1224 Thu, 2013-07-25 16:32

Köszönöm szépen gyors válaszod kedves Alkonyat! Sokat segítettél! Meg fogom csinálni ez a finomságot, remélem sikerül.. :) Szép napot neked is!
Üdv: Évi

pbogic
pbogic Fri, 2012-09-28 15:30

Kedves Alkonyat!
Nagyon finom lehet ez a torta, uh ezt fogom elkészíteni édesapám születésnapjára.
A tetejét a barack mellett a csokiba forgatott kukoricapehellyel díszíteném.
Mivel egy formát/ábrát szeretnék kirakni a torta a tetejére, az a kérdésem, hogy ezek a kukoricapehely-darabok összeragadnak-e a csokitól, vagy egyenként rá tudom-e tenni a tortára, és így ábrát készíteni belőle???
Köszönöm
Bogi

Alkonyat
Alkonyat / Alkonyat Fri, 2012-09-28 18:20

Kedves Bogi!
Én szív alakú tortaformába csináltam nagyon jól nézett ki, csak nem jutott rá idő, hogy úgy lefotózzam :)
Nesquik duo gabonapehelyből készítettem,azzal jól lehet díszíteni is. Ahogy hűl kifele a csoki úgy keményedik össze, de tudsz vele szemenkét dolgozni, mivel a díszítésre félrerakott adagot nem kell hűtőbe rakni mint az alapot.Ha véletlenül mégis nagyon összeragadnának a szemek mire az "ábrára" kerülne a sor egy pár másodpercre rakd be a mikróba és akkor újra visszaolvad kicsit és szétszedhető lesz.
Biztos sikered lesz vele!
Ha van még kérdésed nyugodtan írj, válaszolok.
Boldog születésnapot édesapádnak!
Üdv: Alkonyat

pbogic
pbogic Fri, 2012-09-28 19:03

Köszönöm szépen a segítséget:))
Csak október közepén lesz a szülinapja, de előre szoktam tervezni.
Köszönöm apu nevében is:))
A terv az, hogy a kukoricapelyhekből kirakok a torta közepére egy kajakozó embert, ugyanis édesapám nagy kajakos, és a szabadon maradó részt gazdagon borítom barackkal, így kontrasztos lesz, majd nyakonöntöm tortazselével.

pbogic
pbogic Wed, 2012-10-24 12:48

Köszi a receptet, nagyon finom :))))))
Végül nem a kukoricapelyhekből csináltam kajakos formát, mert rájöttem, hogy volt otthon Dr. Oetker cukormázdíszítő.
Az aljára én csak 15 dkg k.pelyhet tettem, a közepét és a tetejét jó sok barackkal fedtem, így 2 konzerv ment rá.
Csak ajánlani tudom ezt a receptet:)))

Alkonyat
Alkonyat / Alkonyat Wed, 2012-10-24 13:15

Örülök, hogy ízlett.
Biztos szépen elkészítetted.
Köszönöm, a visszajelzést. :)
Szép napot.
Üdv: Alkonyat

kelemen erzsebet
kelemen erzsebet Thu, 2012-09-27 21:15

Nagyon, nagyon guszta, csak az a nyers tojássárgája ne lenne benne! De lehet, hogy kipróbálom úgy, hogy kihagyom belőle. Szerintem nem fog hiányozni.

Alkonyat
Alkonyat / Alkonyat Fri, 2012-09-28 11:49

Kedves kelemen erzsebet!
Nem tudom, hogy milyen tojás nélkül, de ha nem szereted akkor próbált ki anélkül.Az biztos, hogy nagyon finom süti, nem fog csalódást okozni. :)
Üdv: Alkonyat

588
étcsokoládé 15 dkg
kukoricapehely 35 dkg
margarin 10 dkg
tehéntúró 50 dkg
zselatin 3 ek
tojássárgája 2 db
cukor 16 dkg
vaníliás cukor 2 csomag
habtejszín 4 dl
vaníliaaroma 2 teáskanál
őszibarack konzerv 420 g