r
Nosalty Logó

Túrós-kakaós kocka

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Fahéj
Túrós-kakaós kocka
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 9% Fehérje
  • 39% Szénhidrát
  • 14% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

Összesen 1242 Kcal
  • 9% Fehérje
  • 39% Szénhidrát
  • 14% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

Összesen 4964 Kcal
  • 9% Fehérje
  • 39% Szénhidrát
  • 14% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

Összesen 304 Kcal
  • 9% Fehérje
  • 39% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 38% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Cink
  • Kálcium
  • Vas
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    36 g

Zsír

  • Összesen
    56.5 g
  • Telített zsírsav
    15 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    22 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    13 g
  • Koleszterin
    183 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1835.8 g
  • Cink
    327 mg
  • Szelén
    44 mg
  • Kálcium
    269 mg
  • Vas
    253 mg
  • Magnézium
    71 mg
  • Foszfor
    633 mg
  • Nátrium
    216 mg
  • Réz
    13 mg
  • Mangán
    11 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    150.7 g
  • Cukor
    84 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

VÍZ

  • Összesen
    148.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    493 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    40 micro
  • K vitamin:
    47 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    31 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    150 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    47 micro
  • Kolin:
    159 mg
  • Retinol - A vitamin:
    467 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    306 micro
  • β-crypt
    5 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    261 micro
Összesen 1242 Kcal
  • 9% Fehérje
  • 39% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 38% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Cink
  • Kálcium
  • Vas
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    144.2 g

Zsír

  • Összesen
    226 g
  • Telített zsírsav
    61 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    87 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    54 g
  • Koleszterin
    732 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    7343 g
  • Cink
    1307 mg
  • Szelén
    175 mg
  • Kálcium
    1074 mg
  • Vas
    1012 mg
  • Magnézium
    285 mg
  • Foszfor
    2530 mg
  • Nátrium
    865 mg
  • Réz
    52 mg
  • Mangán
    43 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    602.6 g
  • Cukor
    337 mg
  • Élelmi rost
    20 mg

VÍZ

  • Összesen
    594.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1973 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    20 mg
  • C vitamin:
    8 mg
  • D vitamin:
    159 micro
  • K vitamin:
    189 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    126 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    601 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    5 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    188 micro
  • Kolin:
    635 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1870 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    1225 micro
  • β-crypt
    20 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1045 micro
Összesen 4964 Kcal
  • 9% Fehérje
  • 39% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 38% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Cink
  • Kálcium
  • Vas
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    8.9 g

Zsír

  • Összesen
    13.9 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    45 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    452.7 g
  • Cink
    81 mg
  • Szelén
    11 mg
  • Kálcium
    66 mg
  • Vas
    62 mg
  • Magnézium
    18 mg
  • Foszfor
    156 mg
  • Nátrium
    53 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    37.2 g
  • Cukor
    21 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    36.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    122 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    10 micro
  • K vitamin:
    12 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    8 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    37 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    12 micro
  • Kolin:
    39 mg
  • Retinol - A vitamin:
    115 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    76 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    64 micro
Összesen 304 Kcal

Hozzávalók

A tésztához

A töltelékhez

Elkészítés

A tésztához

  1. A tésztához a száraz anyagokat összekeverjük, majd mindezt elmorzsoljuk a margarinnal. Hozzáadjuk a tojást meg a tejfölt, és gyorsan tésztát gyúrunk. Ha sokat vesződünk vele, elolvad a margarin, és lágy lesz a tészta.
  2. A tésztát két egyenlő részre osztjuk. Egyik darabot mélyhűtőbe rakjuk, a másikat kinyújtjuk, és egy kivajazott, kilisztezett tepsibe tesszük.
  3. A töltelékhez a túrót villával összetörjük, hozzákeverjük a többi hozzávalót a tojásfehérjéken kívül. A tojásfehérjéket habbá verjük, és lazán a túróhoz forgatjuk.
  4. Ezt a tölteléket a tészta tetejére kenjük.
  5. A másik tésztát egyenletesen, hogy mindenhova jusson, nagylyukú reszelővel a túrós töltelékre reszeljük.
  6. Előmelegített sütőben megsütjük.
  7. Langyosan már szeletelhetjük is. Tetejét porcukorral megszórjuk.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Tepsi mérete: 24x24x6
  • Sütés ideje: 35 perc
  • Elkészítettem: 2 alkalommal
  • Receptkönyvben: 0
  • Tegnapi nézettség: 20
  • 7 napos nézettség: 274
  • Össznézettség: 131842
  • Feltöltés dátuma: 2012. január 22.

Ajánló

Ha a tészta tejföl nélkül is összeáll, akkor ne tegyünk bele. Ne legyen túl lágy, mert nehéz lesz reszelni. Ha ez mégis bekövetkezik, hagyjuk még a mélyhűtőben kicsit, vagy legyünk türelmesek, nem lehetetlen feladat.

Receptkategóriák

Egy helyi újság receptkönyvében találtam egy nagyon hasonló receptre, amit ígéretesnek éreztem. Először a névnapomra sütöttem meg, és vittem a munkahelyemre a kollégáimnak. Nálunk ugyanis az a szokás, hogy névnapján megköszöntik az embert, és az ünnepelt meg sütikkel kedveskedik a többieknek. Tudtam én a szent szabályt, hogy "kipróbálatlan ételt vendégeknek sose készíts", de gondoltam, ez nem olyan bonyolult, baj nem lehet. Pedig lett! :) Egy az, hogy betegen sütöttem, és nem igazán tudtam beleélni magam a helyzet komolyságába. Kettő meg, hogy késő este sütöttem, így még fáradt is voltam. Három meg, hogy nem volt pontosan leírva a recept, vagy nem is tudom, de olyan sűrű, száraz és lapos lett a süti, töltelék benne alig, hogy erősen gondolkoztam, be merjem-e vinni a munkatársaknak. Ízre jó volt azért, s mivel újat sütni nem volt időm és energiám, így aztán bevittem, és felszeleteltem, feltálaltam és szabadkoztam, mert már nem volt mit tenni. A süti azért elfogyott, sőt, még a receptjét is kérték páran, de én rettentő elégedetlen voltam. Az vígasztalt csak, hogy emellett azért rendesen sikerült süteményeim is voltak, tehát senki sem volt kényszerítve, hogy ezt egye. Eltelt egy hét, és alig vártam, hogy nekiállhassak mégegyszer. Tapasztalataim szerint változtatva  a recepten, megszületett második nekiveselkedésem eredménye, éspedig tökéletesre. Puha, könnyű, magas. Ezt az egészet két dolog miatt írtam le: 1. Ne adjuk fel, ha elsőre nem megy! 2. Kipróbálatlan ételt vendégeknek sose készítsünk! :)

Hozzászólások (16)

huzsi

jajj nagyon guszta, máris megkívántam...

Fahéj

Tényleg nagyon finom... :)

Csiki Piroska

Kedves Fahéj! Nagyon szépek a kockáid. Másik f? tulajdonsága, a sült túrókrém. Nyersen ugyanis nem szeretem a túrókrémet. Biztosan elkészítem. Köszi a receptet. Piroska

Fahéj

Kedves Piroska! Köszönöm a dicséretet. Remélem, ízleni fog, ha elkészíted! Üdv: Fahéj

Törölt felhasználó

Drága Éva! Ez felháborító, már megint izgatod az ízlel?bimbóimat, pedig csak a képet látom!!! Hogy folytassam így a fogyókúrát? :-DDD Viccet félretéve, megint szépet alkottál, ráadásul az imádott túró felhasználásával. A piros-kék-fehér háttér miatt kicsit olyan, mintha elnökválasztásra készítetted volna a sütiket. :-DDD Elmentettem ezt is! Puszi: Gabi

Fahéj

:DDD Jaj, drága Gabi, ezen most olyan jót nevettem! :DDD Elnökválasztásra... Isten óvja Amerikát (meg a túrós kockát)! :DDD Azt hiszem, felül kell vizsgálnom a stílusomat... :))) Ez most tényleg tiszta retro lett. :)) Nem fogod elhinni, de annyit vesz?döm még a fotógépemmel, valahogy nehezebben készülnek a képek, mint a jól megszokott telefonommal. Érzem én is, hogy valahogy nem olyanok még, mint kéne. Viszont az vigasztal, hogy a sütik attól még finomak, és ez különösen. Nem hiszem, hogy annyira fogyókúrára lenne szükséged. (Most pillantott ide a lányom, és azt kérdezte, hogy modell vagy?) Szóval csak süsd meg bátran, f?leg, ha szereted a túrós sütiket. Puszillak: Éva

Törölt felhasználó

Kedves Éva! Azt hiszem, félreértettél kissé, eszem ágában sem volt a fotót degradálni!!! Éppen, hogy nagyon tetszik ez a dizájn, és egyáltalán nem érz?dik rajta, h. az új fotóapparát még nem áll a kezedre. Hidd el, a stílusod nagyon is ugyanaz, különben nem ismertelek volna meg már a pici képr?l is! Modell??? :-DDD Na, attól aztán igen távol állok. Ez a kép még tavaly nyáron készült, de már akkor is hízókúrán voltam. Az utóbbi években (ha a versenysúlyomat veszem alapul) 10 kg-ot híztam, ami elkeserít?, mert korábban sosem hagytam magam eltunyulni. Amióta nem énekelek, nem is mozgok, és ez meglátszik. Nem tudom, mi lenne, ha igazán hajlamos lennék a hízásra, mert ez a sok kelt tészta azért így is megteszi a hatását. Még jó, h. sütit csak vasárnap sütök, és az rendszerint elfogy hétf?re, szóval nem marad nassolni való hétköznapra. Most viszont keményen elhatároztam, h. lefogyok, annál is inkább, mert jöv? hónapban színpadra kell állnom 2 dal erejéig. Aki nem ismer, az még így is normál súlyúnak lát, mert arányosan hízok, de az ismer?sök azért tudják, h. Gabika most elhagyta magát. :-))) No de, ezt a sütit meg fogom sütni valamikor, az biztos (legfeljebb nem eszem bel?le sokat), és beszámolok az eredményr?l. Puszi: Gabi

Fahéj

Aranyos Gabikám! Dehogyis értettelek félre, egyáltalán nem vettem a dolgot negatív kritikának! De ami pirosfehérkék, az pirosfehérkék, nincs mese.:DDD Különben a kritika sem zavarna, f?leg T?led nem. És hogy Te énekelsz is? Ez meg fantasztikus! Legyen szép napod! Puszi: Éva

Törölt felhasználó

Kedves Éva, most megnyugodtam, örülök, h. nem értettél félre! :-) A trikolor nálam nagyon bejön! A kritikával kapcsolatban egyébként egyetértek veled, én sem veszem rossz néven, ha valaki normális hangnemben megjegyzi, h. valamit nem jól csináltam. Azt viszont kifejezetten utálom, ha egyb?l támadólag lép fel valaki. Sajnos ilyet is látni itt a NoSaltyn, de az ilyen hsz-ekhez nem szívesen szólok hozzá, mert parttalan vita kerekedik ki bel?le, amib?l nekem nagyon elegem lett az évek alatt. Hülyékkel meg butaság vitába szállni. Egyébként nincs bajom a nem csak dícsér? jelleg? hosszászólásokkal, mert néha tanulni is lehet bel?le. Igen, énekes-színészn?ként dolgoztam, 11 éven át zenés meséket adtunk el? gyerekeknek egy zenész kollégámmal. 2008-ban kiszálltam, és szinte azóta elkerülöm a színpadot....egyel?re. Most egy zenekar megkért, h. énekeljek el velük 2 dalt, csakis ezért veszem kezembe megint a mikrofont. Egyel?re a konyha marad az én "játszóterem". :-))) Szép napot, puszillak: Gabi

Fahéj

A rosszindulatúak engem is nagyon bosszantanak. Írják, hogy ez egy közösségi oldal, hadd osszák már meg akkor a véleményüket. Ez eddig rendben is lenne, de egyáltalán nem mindegy, hogyan mondják el a nemtetszésüket. De ezt általában ?k nem értik meg, hogy a negatív vélemény és a leszólás közt hatalmas a különbség. Mondjuk a kultúra megléte vagy nem léte... S hogy Te énekes-színészn?? Igazán sokrét? vagy. Mint a m?vészemberek általában. :) További sok sikert hozzá! Puszi: Éva

Törölt felhasználó

fhuuuu most csucsul a sutoben...nagyon nagy az izgalom!!!!

Fahéj

És jó lett?

Törölt felhasználó

nagyon finom lett!!! koszonom a receptet. sajnos nem olvastam vegig a receptet figyelmesen es a tetejere is egy retegben raktam fel a tesztat,ettol kicsit sok lett a teszta. legkozelebb szaggatom ahogy a receptben van. 6 honapos terhesen az embernek nincs mindig turelme vegig varni ill.olvasni a dolgokat:)))

Fahéj

:))) Nem baj, az a lényeg, hogy finom lett! :)

Törölt felhasználó

ez egyszerü és nagyszerü és ráadásul finom is.

Fahéj

Szerintem is. :)

Törölt felhasználó

Így is nagyon finom, de én az alsó felét is belereszelem a tepsibe, egyszer?bb és gyorsabb is így elkészíteni. A végeredmény, pedig ugyanolyan finom.

mariann33

Köszi a receptet!Nagyon-Nagyon finom harmadszorra gyártom!!! :-)

Fahéj

Szívesen! Kedves egészségetekre! :)

Lina0226

Szia Fahéj! Én régóta keresek a "Borzaska" receptjét és ez a süti nagyon hasonlít rá, nem tudod véletlenül, hogy ezt hívják e más helyeken így? (Pl. Tesco-k mellett lév? kis fa sütis bódékban lehet kapni.) Köszi el?re is!

Fahéj

Szia! Nálunk nem hívják borzaskának. Inkább reszelt túrós a másik neve. Borzaska az egyfajta bundás hús, aminek a bundája nem hagyományos, hanem rusztikusabb az átlagnál, ha jól tudom, a bele durvára reszelt krumpli miatt. Üdv: fahéj

juhjud

Remekül sikerült, szép és ízletes is lett ez a sütemény. A húsvéti ünnepi asztal disze lesz, ez tuti! A tészta reszelésével meggy?lt a bajom, az a rövid id? a mélyh?t?ben meg sem kottyant neki. Puha maradt, és ragacsos. Nem jöttem zavarba, csipetkeszer?en kézzel szaggattam a tésztát, így is tökletes lett, mert a tészta sütés közben szétterült a süti tetjén. Legközelebb talán el?z? nap elkészítem az alapot, s legalább egy éjszakán át érlelelem a mélyh?t?ben. Ha már túrós, legközelebb mazsolát is teszek bele, mert imádom. Köszönöm a receptet és kellemes húsvéti ünnepeket kívánok!

Fahéj

Kedves Juhjud! Ez tényleg finom süti, és szép is. Ha megnézed a képen, az enyémnek is összen?tt a teteje sülés közben. Valóban nem egyszer? a tészta reszelése, de a nagylyukú reszel?n mindig átnyomorgatom valahogy. :)) Tényleg nem ártana több h?tés neki, de akkor el?re kell gondolkodni, ami nálam sütikkel kapcsolatban nehezen megy. Mert én olyan "sütit, de azonnal" típus vagyok. :))) Én is kellemes ünnepet kívánok neked: Fahéj

villers

Szia! Olyan túrós sütit keresek, ami másnap is tökéletes, nem szárad ki. Ez olyan? Köszi

Fahéj

Szerintem olyan. Én azt szoktam másnapra eltenni, hogy letakarom folpackkal vagy alumíniumfóliával. De az is segít, ha a kih?lt süt?ben tároljuk. Akkor nem szoktam lefedni, csak rácsukom az ajtót.

Törölt felhasználó

Nagyon jol sikerult a sutemeny!bar en a turot keveslem belole,pedig hasonlo meretu tepsibe tettem.De ez mar izlesek kerdese.:)Megint nem csalodtam a receptedben!Koszonom:D

Fahéj

Nagyon szívesen! :) És természetes, hogy minél több a túró, annál finomabb. Amit én írtam, az a minimum, amit bele kell tenni. :)

Hajjjaj

Imádom ezt a receptet. Tökéletes.

Fahéj

Ezt jó "hallani"! :)

Törölt felhasználó

Mamám egyik specialitása! Mi az alsó réteget is reszelni szoktuk illetve a túrós töltelékbe rakunk mazsolát, úgy is nagyon finom! :)

Fahéj

Ó, azt én is nagyon szeretném. De sajna, a családból csak én szeretem a mazsolát, így rendszerint nem kerül a sütikbe. :(

villers

Nekem kicsit száraz volt, legközelebb teszek bele valamilyen gyümölcsöt, szerintem egy kis sárgabarack vagy meggy jót tenne neki. Lehet, hogy azért, mert a tésztába tettem még egy kis lisztet, lévén a tészta anélkül inkább csokikrém volt :)

Fahéj

A tészta keménysége egyrészt lisztfügg?, de ennél az is számít, mekkora tojást teszünk bele, és hogy mekkora a kanalunk, amivel a tejfölt mérjük. Ha a zsiradék h?t?hideg és jó gyorsan dolgozunk vele, akkor is kevésbé lesz lágy a tésztánk. Sajnálom, hogy nem váltotta be a hozzá f?zött reményeket. :( Üdv: Fahéj

villers

Persze, tudom, hogy sok mindent?l függ, és azért elfogyott :) Amúgy az is lehet, hogy kicsit túlsütöttem, vagy talán kicsit állni kellett volna hagyni, hogy megpuhuljon... Rossznak közel sem nevezném, és még adok neki egy esélyt, hogy tökéletes legyen :)

Fahéj

Szerintem is megérdemel még egy esélyt. Ha nem is a jöv? héten, de majd valamikor. Üdvözlettel: Fahéj

Hozzávalók

A tésztához

A töltelékhez

Címlapról ajánljuk

További cikkek