Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Túrós gúla

Túrós gúla
Túrós gúla
70 perc / előkészület: 40 perc sütés: 30 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Egyszerű, finom, kiadós süti. Családom egyik kedvence:)

hozzávalók / 5 adag

A tésztához

A krémhez

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A tojások fehérjét felverjük, hozzáadjuk a cukrot, majd a tojássárgáját és a sütőporral elkevert lisztet beleszitáljuk. Óvatosan összekeverjük, és egy közepes tepsit sütőpapírral kibélelünk, és 30 percig 180 fokon megsütjük.
  2. Amikor megsült, egy vizes ruhára borítjuk, feltekerjük. Majd amikor teljesen kihűlt, megkenjük lekvárral és ismét feltekerjük. Felszeleteljük és egy folpackkal kibélelt kerek tálat kirakunk vele.
  3. A krémhez a túrót villával összetörjük és összekeverjük a cukorral és a tejszínnel.
  4. A tejet meglangyosítjuk, csomómentesen elkeverjük benne a zselatint és a túróhoz keverjük, majd hozzáadjuk a megpucolt, felkockázott narancsot.
  5. A formába beleöntjük a krémet, és 5 perces dermedés után befedjük a megmaradt tekerccsel.
  6. Hűtőben dermesztjük fél napig. Fogyasztás előtt egy tálcára borítjuk, majd eltávolítjuk róla a fóliát.
     

  • sütési hőfok: 180°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • elkészítettem: 10 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 5
össznézettség: 11 205
elküldve: 8
receptkönyvben: 77
elkészítve: 2/5
Facebookon megjelent: -

szakács

Salamon Csilla

Mióta szakács: 2011.06.01.
1094 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
alkalom: születésnap, buli receptek
mikor: mindig
költség egy főre: olcsó receptek
szezon: bármikor
nehézség: közepes
kategória: torta
szakács elkészítette: család kedvence receptek
kalória: magas
elkészítési idő: 60-120 perc
adag: 5 főre
fogás: desszert

receptkategóriák

egyéb elnevezések

túrókrémes charlotte, narancsos-túrós charlotte, ízes piskótatekercs túrókrémmel

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

944
tojás 6 db
porcukor 12 dkg
finomliszt 12 dkg
sütőpor 1 csomag
lekvár/ dzsem 12 ek
tehéntúró 50 dkg
habtejszín 3 dl
porcukor 20 dkg
tej 1.5 dl
zselatin 25 g
narancs 2 db