r
Nosalty Logó

Epres charlotte - Eperbomba 2.

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Epres charlotte - Eperbomba 2.
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 5% Fehérje
  • 22% Szénhidrát
  • 11% Zsír

A piskótához

A krémhez

Összesen 337 Kcal
  • 5% Fehérje
  • 22% Szénhidrát
  • 11% Zsír

A piskótához

A krémhez

Összesen 3366 Kcal
  • 5% Fehérje
  • 22% Szénhidrát
  • 11% Zsír

A piskótához

A krémhez

Összesen 194 Kcal
  • 5% Fehérje
  • 22% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 63% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    7.7 g

Zsír

  • Összesen
    18.5 g
  • Telített zsírsav
    11 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    164 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    423.9 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    13 mg
  • Kálcium
    108 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    16 mg
  • Foszfor
    172 mg
  • Nátrium
    113 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    36.1 g
  • Cukor
    24 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    103.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    186 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    30 mg
  • D vitamin:
    35 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    31 micro
  • Kolin:
    99 mg
  • Retinol - A vitamin:
    183 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    33 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    160 micro
Összesen 337 Kcal
  • 5% Fehérje
  • 22% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 63% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    77.1 g

Zsír

  • Összesen
    184.6 g
  • Telített zsírsav
    106 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    56 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    11 g
  • Koleszterin
    1635 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4239.2 g
  • Cink
    6 mg
  • Szelén
    129 mg
  • Kálcium
    1079 mg
  • Vas
    10 mg
  • Magnézium
    161 mg
  • Foszfor
    1723 mg
  • Nátrium
    1127 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    360.8 g
  • Cukor
    236 mg
  • Élelmi rost
    14 mg

VÍZ

  • Összesen
    1038 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1864 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    4 micro
  • E vitamin:
    9 mg
  • C vitamin:
    297 mg
  • D vitamin:
    353 micro
  • K vitamin:
    25 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    315 micro
  • Kolin:
    994 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1835 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    333 micro
  • β-crypt
    26 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1599 micro
Összesen 3366 Kcal
  • 5% Fehérje
  • 22% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 63% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    4.4 g

Zsír

  • Összesen
    10.6 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    94 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    242.8 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    7 mg
  • Kálcium
    62 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    9 mg
  • Foszfor
    99 mg
  • Nátrium
    65 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    20.7 g
  • Cukor
    14 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    59.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    107 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    17 mg
  • D vitamin:
    20 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    18 micro
  • Kolin:
    57 mg
  • Retinol - A vitamin:
    105 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    19 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    92 micro
Összesen 194 Kcal

Hozzávalók

A piskótához

A krémhez

Elkészítés

A piskótához

  1. A piskótához a tojásokat szétválasztjuk, a fehérjét egy csipet sóval keményre verjük, a sárgáját pedig a 6 ek cukorral verjük habosra.
  2. A cukros tojássárgáját beleforgatjuk óvatosan a felvert tojáshabba, majd hozzászitáljuk a sütőporral elkevert lisztet.
  3. A masszát gáztepsibe simítjuk, és készre sütjük.
  4. A megsült (még forró) piskótát egy konyhakendő segítségével szorosan feltekerjük, és hagyjuk így kihűlni.Ha a piskóta kihűlt, óvatosan kitekerjük, eperlekvárral megkenjük, feltekerjük és ujjnyi vastag szeletekre vágjuk.
  5. Amíg hűl a piskóta, elkészítjük a krémet.A tejszínt kemény habbá verjük, majd attól függően, milyen habot használunk, cukorral ízesítjük.
  6. A gyümölcs kb. 2/3 részét felkockázzuk, a maradékot villával összetörjük, nagy lyukú szűrőn átpasszírozzuk, majd a zselatint hozzáöntjük, elkeverjük, és lassú lángon felmelegítjük. (Vigyázzunk, hogy ne forrjon, mert a zselatin elveszti zselésítő képességét.)
  7. A tejszínbe beleforgatjuk a kihűlt eperzselét, majd a gyümölcsdarabokat is.
  8. Összeállítjuk a süteményt.Egy közepes méretű, félgömb alakú tálat folpack-kal kibélelünk, majd a piskótaszeletek szorosan egymás mellé rakosgatjuk. Amelyiket szükséges, kicsit lefaragjuk.
  9. Beleöntjük a krémet, tetejét elsimítjuk, és ha esetleg marad ki piskótaszelet, a krém tetejére rakosgatjuk.
  10. A tortát alufóliával letakarjuk, és pár órára vagy egy egész éjszakára hűtőbe tesszük.
  11. Másnap a tortát egy kerek tálcára borítjuk, a tálat és a folpack-ot levesszük róla.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés ideje: 15 perc
  • Receptkönyvben: 0
  • Tegnapi nézettség: 7
  • 7 napos nézettség: 100
  • Össznézettség: 108997
  • Feltöltés dátuma: 2011. április 07.

Ajánló

Én Hulalával készítettem, tudom, sokan nagy ellenségnek tekintik a növényi tejszínt, de úgy gondolom, negyedévente megenni 1-2 szelet ilyen krémmel készült tortát nem probléma... Ebben a tortában egyáltalán nincs "műanyag" íze, és tuti, hogy megtartja az alakját.

Receptjellemzők

Receptkategóriák

Nagyon finom torta. Az elkészítése nem nehéz, de kicsit macerás. Ha vendégségbe visszük, tökéletes megoldás, hiszen a tálban szállítható, és elég a helyszínen kifordítani.:)

Hozzászólások

Törölt felhasználó

Epres charlotte! Nagyon, de nagyon csábító! Gratulálok!

Törölt felhasználó

Köszönöm:)

Törölt felhasználó

Elkészítettem húsvétra. Nagyon finom volt, pont ilyent kerestem. Köszönöm szépen!

Terike2006

A hétvégén elkészítetem, isteni finom volt!

Törölt felhasználó

Elkészítettem a tortát, Anyu 55. szülinapjára. Isteni finom lett. Gratulálok a recepthez. :))

Törölt felhasználó

A piskótát meddig kell sütni? Ez a piskóta sütés nálam visszatartó tényez? általában... :) el?re is köszi :)

Törölt felhasználó

Tegnap este megsütöttem a tortát. Nagyon finom lett. Én nagyon édes szájú vagyon. Szerintem a Hulala esetén kevés a 2 ek cukor. Az állaga tökéletes lett. Szépen kijött a formából.

Törölt felhasználó

Kedves Angi! Nem tudnál valami irányt adni, hogy kb mekkora tálba csináljam? csak hogy ne legyen se kicsi, se túl nagy a kiszemelt... :D El?re is köszönöm! Kriszta

Törölt felhasználó

Szia! H?ha, hát ez egy igen jó kérdés... :D A tál szájának átmér?je kb 24 cm volt. Remélem tudtam segíteni, éppen nem tartózkodom azon a helyen ahol anno a torta készült Angi

Törölt felhasználó

Köszi:-) végül megcsináltam. Ugyan nem eperrel, hanem ilyen tecsós erdeigyümölcs kavarccsal, de jónak t?nt. Illetve olyan szempontból mégsem, hogy annyira lágy lett a krém, hogy a tetejébe belesüllyed a piskóta :-S úgyhogy oda végül nem került. Remélem nem az volt a gond, hogy lapzselatint használtam, ami végülis csak 10 gr, de 5-600 ml folyadékhoz írta. Nagyon remélem, hogy összekapja magát reggelig a h?t?ben, mert Anyukám szülinapjára készült, holnapra..

Törölt felhasználó

Párom névnapjára elkészítettem, és isteni finom lett.Az egész családnak ízlett és nagyon hamar elfogyott. Szuper recepet! :)

Törölt felhasználó

Azt szeretném kérdezni,hogy az itt leírt piskótához való mennyire elég?:D

Törölt felhasználó

Szia Angi! Anyukám szülinapjára elkészítettem a tortádat. Kicsit féltem a Charlotte készítést?l, ez volt az els?, de megérte a vesz?dést (és amúgy els? olvasásra nehezebbnek t?nt az elkészítése, mint amilyen valójában volt), mert isteni finom lett, mindenkinek nagyon ízlett. Én egyáltalán nem tettem plusz cukrot hozzá, de így is tökéletes volt az íze. Üdv, Roberta

Sonce

Már régebben elkészítettem,de csak most jutott az eszembe,hogy megosztom a véleményemet :-) Egyszer?en -nagyszer?!!!!Nagyon finom,nem túl édes könny? desszert. Ebb?l a sütib?l két szeletet is megettem egyszerre :-) Köszönet érte! Üdv.Adri

Erui

Jó kis recept ^^

Törölt felhasználó

Nagyon klassz lett, most csináltam el?ször! Nekem kevés lett a piskóta, sütöttem még egy 3 tojásosat az aljára és így elég lett! Köszi a receptet!!! :)

Törölt felhasználó

Holnap ez lesz a napi program! :)

Adroca

Nagyon szépen köszönöm a receptet!!!! Szuper lett! Gyors, egyszer?, finom! Kezd?knek is bátran ajánlott! :)

Hozzávalók

A piskótához

A krémhez

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Egy meglepő eszköz kell az igazán omlós linzerhez

Biztos sokan ismerjük azt a klasszikus túrós-kakaós linzert, aminek különlegessége a tészta reszelésében rejlik. Ez a fantasztikus technika adja a sütemény utánozhatatlan állagát, amit kóstolva felmerülhet bennünk a kérdés: miért nem használjuk ezt többször?