r
Nosalty Logó

Túrós fánkkarikák

Katharosz
Túrós fánkkarikák
adag
Idő
p
Költség
olcsó
Nehézség
közepes

Hozzávalók

1046
Kalória
17.8g
Fehérje
82.3g
Szénhidrát
71g
Zsír
49.9g
Víz
93.8g
Koleszterin
2.7g
Élelmi rost
17.8g
Cukor
  • 8% Fehérje
  • 37% Szénhidrát
  • 32% Zsír
Összesen 1046 kcal
  • 8% Fehérje
  • 37% Szénhidrát
  • 32% Zsír
Összesen 6283 kcal
  • 8% Fehérje
  • 37% Szénhidrát
  • 32% Zsír
Összesen 410 kcal
  • 8% Fehérje
  • 37% Szénhidrát
  • 32% Zsír
  • 23% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Cink
  • Kálcium
  • Vas
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    17.8 g

Zsír

  • Összesen
    71 g
  • Telített zsírsav
    15 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    29 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    22 g
  • Koleszterin
    94 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    601.5 g
  • Cink
    110 mg
  • Szelén
    33 mg
  • Kálcium
    96 mg
  • Vas
    85 mg
  • Magnézium
    23 mg
  • Foszfor
    215 mg
  • Nátrium
    32 mg
  • Réz
    4 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    82.3 g
  • Cukor
    18 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

Víz

  • Összesen
    49.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    94 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    24 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    15 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    11 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    50 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    71 micro
  • Kolin:
    67 mg
  • Retinol - A vitamin:
    92 micro
  • α-karotin
    3 micro
  • β-karotin
    22 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    88 micro
Összesen 1046 kcal
  • 8% Fehérje
  • 37% Szénhidrát
  • 32% Zsír
  • 23% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Cink
  • Kálcium
  • Vas
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    107 g

Zsír

  • Összesen
    426.3 g
  • Telített zsírsav
    91 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    177 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    129 g
  • Koleszterin
    563 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3608.9 g
  • Cink
    657 mg
  • Szelén
    195 mg
  • Kálcium
    576 mg
  • Vas
    508 mg
  • Magnézium
    140 mg
  • Foszfor
    1292 mg
  • Nátrium
    191 mg
  • Réz
    26 mg
  • Mangán
    24 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    493.9 g
  • Cukor
    107 mg
  • Élelmi rost
    16 mg

Víz

  • Összesen
    299.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    563 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    142 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    87 micro
  • K vitamin:
    24 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    64 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    301 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    10 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    426 micro
  • Kolin:
    401 mg
  • Retinol - A vitamin:
    551 micro
  • α-karotin
    15 micro
  • β-karotin
    130 micro
  • β-crypt
    13 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    528 micro
Összesen 6283 kcal
  • 8% Fehérje
  • 37% Szénhidrát
  • 32% Zsír
  • 23% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Cink
  • Kálcium
  • Vas
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    7 g

Zsír

  • Összesen
    27.9 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    12 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    8 g
  • Koleszterin
    37 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    236.5 g
  • Cink
    43 mg
  • Szelén
    13 mg
  • Kálcium
    38 mg
  • Vas
    33 mg
  • Magnézium
    9 mg
  • Foszfor
    85 mg
  • Nátrium
    13 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    32.4 g
  • Cukor
    7 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    19.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    37 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    9 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    6 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    4 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    20 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    28 micro
  • Kolin:
    26 mg
  • Retinol - A vitamin:
    36 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    9 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    35 micro
Összesen 410 kcal

Elkészítés

  1. Fél dl tejjel, kevés kristálycukorral, és 2 ek liszttel az élesztőt futtassuk fel.
  2. Dolgozzuk krémesre a puha vajat a tojássárgákkal, a rummal, a túróval és a porcukorral.
  3. Adjuk hozzá a felfuttatott élesztőt, az átszitált sütőporral elkevert lisztet, a sót és a maradék langyos tejet - de csak fokozatosan, amennyit a liszt felvesz. Egy közepes lágy tésztát kell kapnunk.
  4. Dagasszuk ki és kelesszük meleg helyen kb. 40 percig.
  5. Gyúrjuk át a megkelt tésztát, majd nyújtsuk ki 1 cm vastagságúra.
  6. Szúrjunk ki belőle korongokat egy 8 cm-es pogácsaszaggatóval, a közepüket pedig egy 3 cm-es kiszúróval. Helyezzük a fánkokat sütőpapíros felületre. Takarjuk le konyharuhával és további 30 percig kelesztjük.
  7. Sütés: bő olajban, lassú tűzőn sütjük aranybarnára, tegyük papírtörlőre, majd forgassuk meg kristálycukorban vagy fahéjas kristálycukorban. Vigyázat, ne legyen forró az olaj, mert könnyen megég!!!

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 40 p
  • Sütés ideje: 30 p

Nagyon finom, érdemes kipróbálni.

További receptek

Vegán fánk

Farsang idején bevett étel a fánk, és hogy senki ne maradjon ki belőle, most hoztunk egy vegán verziót. Sokféle fánk létezik, ez most egy egyszerű típus, amibe szúrtunk egy lyukat és ...

Hankusz Sára

Címlapról ajánljuk

Egyáltalán nem mindegy, mikor vacsorázol télen – Az alvásod báhatja,...

Télen nemcsak a hőmérséklet és a napfény hiánya alakítja át a mindennapjainkat, hanem az is, hogyan reagál a szervezetünk az esti étkezésre. A kutatások szerint a vacsora időpontja ilyenkor sokkal nagyobb hatással van az anyagcserére, az alvásra és az energiaszintre, mint az év bármely más szakaszában. De mikor érdemes utoljára enni, hogy a testünk valóban jól működjön?

Top Receptek