r
Nosalty Logó

Túrós-epres fonott koszorú

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Túrós-epres fonott koszorú
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 10% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 8% Zsír

A tésztához

A tetejére

A töltelékhez

Összesen 449 Kcal
  • 10% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 8% Zsír

A tésztához

A tetejére

A töltelékhez

Összesen 1789 Kcal
  • 10% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 8% Zsír

A tésztához

A tetejére

A töltelékhez

Összesen 202 Kcal
  • 10% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 52% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Cink
  • Vas
  • Kálcium
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    19.3 g

Zsír

  • Összesen
    14.8 g
  • Telített zsírsav
    7 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    116 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    778.4 g
  • Cink
    164 mg
  • Szelén
    25 mg
  • Kálcium
    120 mg
  • Vas
    126 mg
  • Magnézium
    24 mg
  • Foszfor
    256 mg
  • Nátrium
    52 mg
  • Réz
    6 mg
  • Mangán
    5 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    57.4 g
  • Cukor
    17 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    99.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    81 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    14 mg
  • D vitamin:
    21 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    16 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    75 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    82 micro
  • Kolin:
    89 mg
  • Retinol - A vitamin:
    80 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    15 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    131 micro
Összesen 449 Kcal
  • 10% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 52% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Cink
  • Vas
  • Kálcium
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    77.2 g

Zsír

  • Összesen
    59.1 g
  • Telített zsírsav
    28 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    12 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    463 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3113.7 g
  • Cink
    655 mg
  • Szelén
    99 mg
  • Kálcium
    481 mg
  • Vas
    505 mg
  • Magnézium
    94 mg
  • Foszfor
    1025 mg
  • Nátrium
    206 mg
  • Réz
    25 mg
  • Mangán
    22 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    229.7 g
  • Cukor
    69 mg
  • Élelmi rost
    9 mg

VÍZ

  • Összesen
    397.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    325 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    56 mg
  • D vitamin:
    83 micro
  • K vitamin:
    5 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    63 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    301 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    6 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    327 micro
  • Kolin:
    355 mg
  • Retinol - A vitamin:
    318 micro
  • α-karotin
    8 micro
  • β-karotin
    61 micro
  • β-crypt
    12 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    525 micro
Összesen 1789 Kcal
  • 10% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 52% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Cink
  • Vas
  • Kálcium
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    8.8 g

Zsír

  • Összesen
    6.7 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    53 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    354.6 g
  • Cink
    75 mg
  • Szelén
    11 mg
  • Kálcium
    55 mg
  • Vas
    58 mg
  • Magnézium
    11 mg
  • Foszfor
    117 mg
  • Nátrium
    24 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    26.2 g
  • Cukor
    8 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    45.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    37 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    6 mg
  • D vitamin:
    9 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    7 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    34 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    37 micro
  • Kolin:
    40 mg
  • Retinol - A vitamin:
    36 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    7 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    60 micro
Összesen 202 Kcal

Hozzávalók

A tésztához

A tetejére

A töltelékhez

Elkészítés

A tésztához

  1. 0,5 dl langyos tejbe teszünk egy kevés cukrot, és az élesztőt, meleg helyen duplájára kelesztjük.
  2. A liszthez adjuk az 1 tojást, 1 kanál cukrot, 1 kanál vajat, csipet sót, fél élesztőt, a maradék tejet és alaposan összedolgozzuk. Meleg helyen duplájára kelesztjük.
  3. Lisztezett deszkák kinyújtjuk, 3 felé elvágjuk, befonjuk, majd kört alkotunk belőle.
  4. Olajozott, lisztezett tepsibe rakjuk, bekenjük 1 tojássárgájával és olajjal a tetejét, hogy fényes legyen.
  5. Előmelegített sütőben megsütjük.
  6. Teljesen kihűtjük, majd középen kettévágjuk. Az alsó részből teljesen kikaparjuk a belsejét.
  7. A túróhoz adjuk a maradék cukrot, tejfölt, vaníliás cukrot, a kikapart sütemény belsejét, és összekeverjük.
  8. Megtöltjük a süteményt a túróval, az apróra vágott epret rárakjuk, és visszarakjuk a tetejét.
  9. Ízlés szerint díszíthetjük még.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 30 perc
  • Elkészítettem: 5 alkalommal
  • Receptkönyvben: 2
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 583
  • Feltöltés dátuma: 2013. április 01.

Ajánló

Tavaszra várva, és akár eperszezonra is.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Akár süteményből, akár ételből egy kis újragondolással, átvariálással teljesen új ételt hozhatunk létre. Nem kell mindig a hagyományosra törekedni. Ez a süti a túrós batyu újragondolásából jött létre. Mindjárt jobban fogyott itthon.

Hozzávalók

A tésztához

A tetejére

A töltelékhez

Címlapról ajánljuk

Sajttól roskadó húsvéti sós sütik

Megadjuk a módját a húsvéti vendégvárásnak: sajtos sós sütiket sütünk, de nem sima pogácsát vagy sajtos rudat: stanglit dupla sajttal, csigát fokhagymásan-sajtosan, mini kiflit libazsírosan, krumplisan, és persze sajtosan.

Nosalty

További cikkek