Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Túrós batyu Edit konyhájából

Túrós batyu Edit konyhájából
Túrós batyu Edit konyhájából
45 perc / előkészület: 20 perc sütés: 25 perc
receptkönyvben hozzászólások (5)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Több alkalomkor kerül az asztalunkra. Szeretjük a kelt tésztákat.

hozzávalók / 5 adag

A tésztához:

A töltelék hozzávalói:

A batyuk lekenéséhez:

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Az élesztőt futtassuk fel egy kevés tejjel és cukorral.
  2. A többi hozzávalót a tej kivételével tegyük egy tálba. Ha az élesztő felfutott, adjuk a többi hozzávalóhoz. A tejet fokozatosan adjuk hozzá, és gyúrjunk egy lágy kelt tésztát. Fontos, hogy a tejet fokozatosan adjuk hozzá, mert nem tudhatjuk, hogy pontosan mennyit fog a liszt felvenni.
  3. Meleg helyen, kelesztőtálba téve, fedelével lezárva duplájára kelesszük.
  4. Közben készítsük el a tölteléket: a túrót keverjük ki a többi hozzávalóval, a végén a keményre vert tojásfehérje habot lazán keverjük hozzá.
  5. Ha a tészta megkelt, nyújtsuk kb. 3 mm vastagságúra, és vágjuk kb. 8×8 cm-es négyzetekre.
  6. A közepükre tegyünk egy jó evőkanálnyi tölteléket, a négy sarkát középen fogjuk össze, és egy kicsit tekerjük meg.
  7. Hagyjuk őket még kelni kb. 20 percet, majd kenjük le a tetejüket tojással.
  8. Előmelegített sütőben, 180 fokon kb. 20-25 perc alatt süssük készre.
  • sütési hőfok: 180°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • tepsi mérete: 30×40 cm
  • elkészítettem: 30 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 14
össznézettség: 26 730
elküldve: 3
receptkönyvben: 201
elkészítve: 20/20
Facebookon megjelent: -

szakács

VnéEdit

Mióta szakács: 2013.04.03.
295 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
mikor: mindig
konyhatitkok: nagyi receptjei
költség egy főre: olcsó receptek
szezon: bármikor
kategória: kelt tészta
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
szakács elkészítette: család kedvence receptek
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
adag: 5 főre
fogás: desszert

egyéb elnevezések

túrós táska, kelt túrós batyu, túrós batyu

Hozzászólások (5)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

evibus
evibus Mon, 2018-04-30 22:07

Azért választottam ezt a receptet, mert olyan fincsinek néz ki a képen. No hát olyan fincsi is lett. Köszönöm a receptet!

mentőbot
mentőbot Fri, 2017-05-05 16:37

Csatlakozom a többiekhez!Nagyon finom,másnap is puha marad a tésztája!Ajánlom mindenkinek!!

bmbe
Bejja / bmbe Thu, 2015-04-30 22:14

Nagyon finom, könnyű a tésztája. Köszönöm szépen a receptet!

987
friss élesztő 4 dkg
cukor 8 dkg
tej 3 dl
finomliszt 60 dkg
vaj 8 dkg
tojássárgája 2 db
vaníliás cukor 1 csomag
1 kk
citromhéj 1 citromból nyert
tehéntúró 50 dkg
tojássárgája 2 db
vaníliás cukor 1 csomag
cukor 4 csapott ek
búzadara 3 csapott ek
citromhéj 1 citromból nyert
tojásfehérje 2 db
mazsola 5 dkg
tojás 2 db