r
Nosalty Logó

Túrós batyu Edit konyhájából

VnéEdit
Túrós batyu Edit konyhájából
adag
Idő
p
Költség
olcsó
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

A tésztához:

A töltelék hozzávalói:

A batyuk lekenéséhez:

987
Kalória
38.7g
Fehérje
139.1g
Szénhidrát
28.7g
Zsír
134.7g
Víz
280g
Koleszterin
4.8g
Élelmi rost
40.6g
Cukor
  • 11% Fehérje
  • 41% Szénhidrát
  • 8% Zsír

A tésztához:

A töltelék hozzávalói:

A batyuk lekenéséhez:

Összesen 987 kcal
  • 11% Fehérje
  • 41% Szénhidrát
  • 8% Zsír

A tésztához:

A töltelék hozzávalói:

A batyuk lekenéséhez:

Összesen 4926 kcal
  • 11% Fehérje
  • 41% Szénhidrát
  • 8% Zsír

A tésztához:

A töltelék hozzávalói:

A batyuk lekenéséhez:

Összesen 241 kcal
  • 11% Fehérje
  • 41% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 39% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Cink
  • Kálcium
  • Vas

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    38.7 g

Zsír

  • Összesen
    28.7 g
  • Telített zsírsav
    15 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    280 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1707.7 g
  • Cink
    262 mg
  • Szelén
    60 mg
  • Kálcium
    215 mg
  • Vas
    203 mg
  • Magnézium
    47 mg
  • Foszfor
    472 mg
  • Nátrium
    429 mg
  • Réz
    10 mg
  • Mangán
    9 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    139.1 g
  • Cukor
    41 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

Víz

  • Összesen
    134.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    201 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    51 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    25 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    120 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    132 micro
  • Kolin:
    208 mg
  • Retinol - A vitamin:
    198 micro
  • α-karotin
    6 micro
  • β-karotin
    40 micro
  • β-crypt
    8 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    294 micro
Összesen 987 kcal
  • 11% Fehérje
  • 41% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 39% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Cink
  • Kálcium
  • Vas

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    193.5 g

Zsír

  • Összesen
    143.5 g
  • Telített zsírsav
    75 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    33 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    10 g
  • Koleszterin
    1400 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    8538.5 g
  • Cink
    1312 mg
  • Szelén
    299 mg
  • Kálcium
    1075 mg
  • Vas
    1014 mg
  • Magnézium
    235 mg
  • Foszfor
    2360 mg
  • Nátrium
    2147 mg
  • Réz
    51 mg
  • Mangán
    45 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    695.3 g
  • Cukor
    203 mg
  • Élelmi rost
    24 mg

Víz

  • Összesen
    673.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1007 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    17 mg
  • D vitamin:
    254 micro
  • K vitamin:
    10 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    127 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    602 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    14 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    659 micro
  • Kolin:
    1038 mg
  • Retinol - A vitamin:
    988 micro
  • α-karotin
    31 micro
  • β-karotin
    198 micro
  • β-crypt
    41 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1472 micro
Összesen 4926 kcal
  • 11% Fehérje
  • 41% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 39% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Cink
  • Kálcium
  • Vas

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    9.6 g

Zsír

  • Összesen
    7.1 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    69 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    422.7 g
  • Cink
    65 mg
  • Szelén
    15 mg
  • Kálcium
    53 mg
  • Vas
    50 mg
  • Magnézium
    12 mg
  • Foszfor
    117 mg
  • Nátrium
    106 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    34.4 g
  • Cukor
    10 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    33.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    50 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    13 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    6 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    30 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    33 micro
  • Kolin:
    51 mg
  • Retinol - A vitamin:
    49 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    10 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    73 micro
Összesen 241 kcal

Elkészítés

A tésztához:

  1. Az élesztőt futtassuk fel egy kevés tejjel és cukorral.
  2. A többi hozzávalót a tej kivételével tegyük egy tálba. Ha az élesztő felfutott, adjuk a többi hozzávalóhoz. A tejet fokozatosan adjuk hozzá, és gyúrjunk egy lágy kelt tésztát. Fontos, hogy a tejet fokozatosan adjuk hozzá, mert nem tudhatjuk, hogy pontosan mennyit fog a liszt felvenni.
  3. Meleg helyen, kelesztőtálba téve, fedelével lezárva duplájára kelesszük.
  4. Közben készítsük el a tölteléket: a túrót keverjük ki a többi hozzávalóval, a végén a keményre vert tojásfehérje habot lazán keverjük hozzá.
  5. Ha a tészta megkelt, nyújtsuk kb. 3 mm vastagságúra, és vágjuk kb. 8×8 cm-es négyzetekre.
  6. A közepükre tegyünk egy jó evőkanálnyi tölteléket, a négy sarkát középen fogjuk össze, és egy kicsit tekerjük meg.
  7. Hagyjuk őket még kelni kb. 20 percet, majd kenjük le a tetejüket tojással.
  8. Előmelegített sütőben, 180 fokon kb. 20-25 perc alatt süssük készre.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 20 p
  • Sütés ideje: 25 p
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 30×40

Több alkalomkor kerül az asztalunkra. Szeretjük a kelt tésztákat.

Nosalty stories

További receptek

Pihe-puha kelt túrós batyu

Túrós batyuból nemcsak egyféle létezik: vannak leveles és kelt tésztás, mazsolás és anélküli változatok is. A most bemutatott recept épp olyan, amilyet a nagymama is készített volna: ...

Lakos Benedek

Csokis babka

Izraeli kalács, más néven babka: ez a márványosan hipnotikus, gazdag csokikrémmel csavart kalács nem hiányozhat a húsvéti asztalról. Manapság divatos mindenféle izgalmasan újító ...

Lakos Benedek

Címlapról ajánljuk

Top Receptek