Túrós batyu Edit konyhájából
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
VnéEdit
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
- 11% Fehérje
- 41% Szénhidrát
- 8% Zsír
A tésztához:
-
8 kcal
-
16g cukor62 kcal
-
60g tej34 kcal
-
120g finomliszt437 kcal
-
16g vaj115 kcal
-
8g tojássárgája26 kcal
-
8 kcal
-
1g só0 kcal
-
1g citromhéj1 kcal
A töltelék hozzávalói:
-
100g tehéntúró147 kcal
-
8g tojássárgája26 kcal
-
8 kcal
-
8g cukor31 kcal
-
5g búzadara17 kcal
-
1g citromhéj1 kcal
-
16g tojásfehérje8 kcal
-
10g mazsola30 kcal
A batyuk lekenéséhez:
-
22g tojás28 kcal
Összesen
987
kcal
- 11% Fehérje
- 41% Szénhidrát
- 8% Zsír
A tésztához:
-
40g friss élesztő42 kcal
-
80g cukor310 kcal
-
300g tej168 kcal
-
600g finomliszt2184 kcal
-
80g vaj574 kcal
-
40g tojássárgája129 kcal
-
10g vaníliás cukor39 kcal
-
4g só0 kcal
-
6g citromhéj3 kcal
A töltelék hozzávalói:
-
500g tehéntúró735 kcal
-
40g tojássárgája129 kcal
-
10g vaníliás cukor39 kcal
-
40g cukor155 kcal
-
24g búzadara86 kcal
-
6g citromhéj3 kcal
-
80g tojásfehérje42 kcal
-
50g mazsola150 kcal
A batyuk lekenéséhez:
-
110g tojás138 kcal
Összesen
4926
kcal
- 11% Fehérje
- 41% Szénhidrát
- 8% Zsír
A tésztához:
-
2 kcal
-
4g cukor15 kcal
-
14.9g tej8 kcal
-
29.7g finomliszt108 kcal
-
4g vaj28 kcal
-
2g tojássárgája6 kcal
-
0.5g vaníliás cukor2 kcal
-
0.2g só0 kcal
-
0.3g citromhéj0 kcal
A töltelék hozzávalói:
-
24.8g tehéntúró36 kcal
-
2g tojássárgája6 kcal
-
0.5g vaníliás cukor2 kcal
-
2g cukor8 kcal
-
1.2g búzadara4 kcal
-
0.3g citromhéj0 kcal
-
4g tojásfehérje2 kcal
-
2.5g mazsola7 kcal
A batyuk lekenéséhez:
-
5.4g tojás7 kcal
Összesen
241
kcal
- 11% Fehérje
- 41% Szénhidrát
- 8% Zsír
- 39% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Cink
-
Kálcium
-
Vas
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 38.7 g
Zsír
-
Összesen 28.7 g
-
Telített zsírsav 15 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 7 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 2 g
-
Koleszterin 280 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1707.7 g
-
Cink 262 mg
-
Szelén 60 mg
-
Kálcium 215 mg
-
Vas 203 mg
-
Magnézium 47 mg
-
Foszfor 472 mg
-
Nátrium 429 mg
-
Réz 10 mg
-
Mangán 9 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 139.1 g
-
Cukor 41 mg
-
Élelmi rost 5 mg
VÍZ
-
Összesen 134.7 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 201 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 3 mg
-
D vitamin: 51 micro
-
K vitamin: 2 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 25 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 120 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 3 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 132 micro
-
Kolin: 208 mg
-
Retinol - A vitamin: 198 micro
-
α-karotin 6 micro
-
β-karotin 40 micro
-
β-crypt 8 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 294 micro
Összesen
987
kcal
- 11% Fehérje
- 41% Szénhidrát
- 8% Zsír
- 39% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Cink
-
Kálcium
-
Vas
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 193.5 g
Zsír
-
Összesen 143.5 g
-
Telített zsírsav 75 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 33 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 10 g
-
Koleszterin 1400 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 8538.5 g
-
Cink 1312 mg
-
Szelén 299 mg
-
Kálcium 1075 mg
-
Vas 1014 mg
-
Magnézium 235 mg
-
Foszfor 2360 mg
-
Nátrium 2147 mg
-
Réz 51 mg
-
Mangán 45 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 695.3 g
-
Cukor 203 mg
-
Élelmi rost 24 mg
VÍZ
-
Összesen 673.3 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 1007 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 3 micro
-
E vitamin: 5 mg
-
C vitamin: 17 mg
-
D vitamin: 254 micro
-
K vitamin: 10 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 127 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 602 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 14 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 659 micro
-
Kolin: 1038 mg
-
Retinol - A vitamin: 988 micro
-
α-karotin 31 micro
-
β-karotin 198 micro
-
β-crypt 41 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 1472 micro
Összesen
4926
kcal
- 11% Fehérje
- 41% Szénhidrát
- 8% Zsír
- 39% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Cink
-
Kálcium
-
Vas
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 9.6 g
Zsír
-
Összesen 7.1 g
-
Telített zsírsav 4 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 2 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 69 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 422.7 g
-
Cink 65 mg
-
Szelén 15 mg
-
Kálcium 53 mg
-
Vas 50 mg
-
Magnézium 12 mg
-
Foszfor 117 mg
-
Nátrium 106 mg
-
Réz 3 mg
-
Mangán 2 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 34.4 g
-
Cukor 10 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 33.3 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 50 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 1 mg
-
D vitamin: 13 micro
-
K vitamin: 0 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 6 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 30 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 33 micro
-
Kolin: 51 mg
-
Retinol - A vitamin: 49 micro
-
α-karotin 2 micro
-
β-karotin 10 micro
-
β-crypt 2 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 73 micro
Összesen
241
kcal
Hozzávalók
A tésztához:
-
4 dkg friss élesztő
-
8 dkg cukor
-
3 dl tej
-
60 dkg finomliszt
-
2 db tojássárgája
-
1 csomag vaníliás cukor
-
1 kk só
-
1 citromból nyert citromhéj
A töltelék hozzávalói:
-
50 dkg tehéntúró
-
2 db tojássárgája
-
1 csomag vaníliás cukor
-
4 csapott ek cukor
-
3 csapott ek búzadara
-
1 citromból nyert citromhéj
-
2 db tojásfehérje
-
5 dkg mazsola
A batyuk lekenéséhez:
-
2 db tojás
Elkészítés
A tésztához:
- Az élesztőt futtassuk fel egy kevés tejjel és cukorral.
- A többi hozzávalót a tej kivételével tegyük egy tálba. Ha az élesztő felfutott, adjuk a többi hozzávalóhoz. A tejet fokozatosan adjuk hozzá, és gyúrjunk egy lágy kelt tésztát. Fontos, hogy a tejet fokozatosan adjuk hozzá, mert nem tudhatjuk, hogy pontosan mennyit fog a liszt felvenni.
- Meleg helyen, kelesztőtálba téve, fedelével lezárva duplájára kelesszük.
- Közben készítsük el a tölteléket: a túrót keverjük ki a többi hozzávalóval, a végén a keményre vert tojásfehérje habot lazán keverjük hozzá.
- Ha a tészta megkelt, nyújtsuk kb. 3 mm vastagságúra, és vágjuk kb. 8×8 cm-es négyzetekre.
- A közepükre tegyünk egy jó evőkanálnyi tölteléket, a négy sarkát középen fogjuk össze, és egy kicsit tekerjük meg.
- Hagyjuk őket még kelni kb. 20 percet, majd kenjük le a tetejüket tojással.
- Előmelegített sütőben, 180 fokon kb. 20-25 perc alatt süssük készre.
- Sütés hőfoka: 180 °C
- Sütés módja: alul-felül sütés
- Tepsi mérete: 30×40
- Sütés ideje: 25 perc
- Elkészítettem: 30 alkalommal
- Receptkönyvben: 299
- Tegnapi nézettség: 330
- 7 napos nézettség: 1915
- Össznézettség: 271379
- Feltöltés dátuma: 2015. január 15.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- vegetáriánus:
VnéEdit
295 recept
Több alkalomkor kerül az asztalunkra. Szeretjük a kelt tésztákat.