Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Túrópogácsa 9. - burgonyás

Túrópogácsa 9. - burgonyás
Túrópogácsa 9. - burgonyás
55 perc / előkészület: 25 perc sütés: 30 perc
receptkönyvben hozzászólások (9)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Hajában sült burgonyát ír az eredeti recept, de ha nincs kemence vagy egy sparhet, akkor fölösleges. :(

hozzávalók / 6 adag

ajánlat

Ha vendégeket várunk, akkor előtte este begyúrható a tészta, és a készülődésnél hamar elkészül a frissen sült pogácsa.

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Hajába főtt burgonyát meghámozzuk, és túróval áttörjük.
  2. A vajat, a lisztet, 2 tojássárgáját hozzáadjuk, kevés sóval ízesítjük, és simára gyúrjuk.
  3. A tésztát egy éjszakán keresztül hűvös helyen pihentetjük.
  4. Ujjnyi vékonyra nyújtjuk, tetejét bevágjuk, majd pogácsaszaggatóval kiszúrjuk.
  5. Tetejüket tojássárgájával megkenjük, és előmelegített sütőben megsütjük.

  • sütési hőfok: 180°C

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 21 281
elküldve: 7
receptkönyvben: 384
elkészítve: 6/13
Facebookon megjelent: -

szakács

Dlizzy

Mióta szakács: 2010.04.05.
31 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
mikor: mindig
szezon: bármikor
alkalom: buli receptek
diéta: cukormentes
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kategória: pogácsa
kalória: átlagos
elkészítési idő: 30-60 perc
adag: 6 főre
fogás: desszert

egyéb elnevezések

burgonyás túrópogácsa, krumplis-túrós pogácsa

Hozzászólások (9)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Norbi06
Norbi06 / Norbi06 Wed, 2012-12-05 15:14

beraktam a sütőbe és kiengedte a zsírt, most ott bugyog a vajban. Mi lehet az oka ennek?

chris.bruder
chris.bruder Mon, 2011-09-19 13:35

Hétvégén elkészítettem. 4 éves kislányom azt mondta, hogy szétolvad a szájában, olyan finom és ilyen jó pogit még nem evett. Ő segített a tészta gyúrásában is és már akkor is kóstolgatott, hogy elég sós-e a tészta. Nagyon hálás vagyok a receptért, mert ritka a JÓ pogi.
Köszönöm

pittta
pittta Wed, 2011-08-24 15:30

sziasztok, lenne egy kérdésem, bár lehet hogy hülyeség, a burgonyát főzés előtt vagy után kell mérni?? előrre is köszi a választ

dlizzy
Dlizzy / dlizzy Wed, 2011-04-13 13:20

Nem kell bele élesztő. Hihetetlen, de igaz! Van olyan pogácsa amibe sütőpor kell, de ebbe még az sem. Próbáld ki! Várom a fejleményeket! :)

poirot
poirot Sun, 2011-02-20 08:41

  Nagy sikerem volt vele, most készítem el másodszor. Én apróra vágortt bacon szalonnát is raktam bele. Köszi a receptet.

:)

579
burgonya 30 dkg
tehéntúró 15 dkg
vaj 25 dkg
finomliszt 30 dkg
tojássárgája 3 db
0 ízlés szerint