r
Nosalty Logó

Túrókrémes - mascarponés sakktábla

NS
Túrókrémes - mascarponés sakktábla
adag
Idő
p
Költség
megfizethető
Nehézség
közepes

Hozzávalók

A kakaós piskótához

A krémhez

1286
Kalória
33.2g
Fehérje
135.2g
Szénhidrát
70.6g
Zsír
185.5g
Víz
399.1g
Koleszterin
4.5g
Élelmi rost
98.1g
Cukor
  • 8% Fehérje
  • 32% Szénhidrát
  • 17% Zsír

A kakaós piskótához

A krémhez

Összesen 1286 kcal
  • 8% Fehérje
  • 32% Szénhidrát
  • 17% Zsír

A kakaós piskótához

A krémhez

Összesen 6429 kcal
  • 8% Fehérje
  • 32% Szénhidrát
  • 17% Zsír

A kakaós piskótához

A krémhez

Összesen 256 kcal
  • 8% Fehérje
  • 32% Szénhidrát
  • 17% Zsír
  • 44% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Cink
  • Vas

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    33.2 g

Zsír

  • Összesen
    70.6 g
  • Telített zsírsav
    27 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    15 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    399 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1739.1 g
  • Cink
    132 mg
  • Szelén
    40 mg
  • Kálcium
    374 mg
  • Vas
    103 mg
  • Magnézium
    70 mg
  • Foszfor
    653 mg
  • Nátrium
    356 mg
  • Réz
    5 mg
  • Mangán
    5 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    135.2 g
  • Cukor
    98 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

Víz

  • Összesen
    185.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    403 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    10 mg
  • D vitamin:
    87 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    13 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    61 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    55 micro
  • Kolin:
    250 mg
  • Retinol - A vitamin:
    398 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    61 micro
  • β-crypt
    11 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    402 micro
Összesen 1286 kcal
  • 8% Fehérje
  • 32% Szénhidrát
  • 17% Zsír
  • 44% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Cink
  • Vas

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    166.1 g

Zsír

  • Összesen
    353.1 g
  • Telített zsírsav
    135 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    76 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    25 g
  • Koleszterin
    1995 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    8695.6 g
  • Cink
    660 mg
  • Szelén
    198 mg
  • Kálcium
    1870 mg
  • Vas
    517 mg
  • Magnézium
    352 mg
  • Foszfor
    3266 mg
  • Nátrium
    1782 mg
  • Réz
    27 mg
  • Mangán
    23 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    676.1 g
  • Cukor
    490 mg
  • Élelmi rost
    23 mg

Víz

  • Összesen
    927.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2015 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    4 micro
  • E vitamin:
    22 mg
  • C vitamin:
    51 mg
  • D vitamin:
    433 micro
  • K vitamin:
    18 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    63 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    303 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    277 micro
  • Kolin:
    1252 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1990 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    303 micro
  • β-crypt
    53 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    2009 micro
Összesen 6429 kcal
  • 8% Fehérje
  • 32% Szénhidrát
  • 17% Zsír
  • 44% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Cink
  • Vas

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    6.6 g

Zsír

  • Összesen
    14.1 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    80 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    347 g
  • Cink
    26 mg
  • Szelén
    8 mg
  • Kálcium
    75 mg
  • Vas
    21 mg
  • Magnézium
    14 mg
  • Foszfor
    130 mg
  • Nátrium
    71 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    27 g
  • Cukor
    20 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    37 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    80 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    17 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    3 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    12 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    11 micro
  • Kolin:
    50 mg
  • Retinol - A vitamin:
    79 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    12 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    80 micro
Összesen 256 kcal

Elkészítés

A kakaós piskótához

  1. Először a piskótát készítjük el. A tojások fehérjét kemény habbá verjük, hozzáadjuk a vége felé a cukor 1/3-ad részét. A tojások sárgáját a maradék cukorral fehéredésig verjük a robotgép segítségével. Ehhez egyenként adjuk a többi hozzávalót, legvégén a fehérjehabot.
  2. Egy kapcsos tortaforma alját sütőpapírral kibélelünk, majd beleöntjük a piskóta tésztát és előmelegített sütőben megsütjük.(Tűpróbával ellenőrizzük. Ha nagyon pirulna a teteje, akkor alufóliával fedjük le.)
  3. A tortát 3 lapra szeljük. Két lapot egymásra helyezve, kívülről befelé haladva, karikákra vágjuk éles késsel a tésztát, 4 különböző méretű tányér (vagy más forma) segítségével (20-16-12-8 cm átmérőjű). Középen egy 4 cm-es pogácsaszaggatót használunk. Így 2x5 db, 2 cm széles tésztagyűrűt kapunk.
  4. A krémhez a zselatint 1 dl hideg vízbe áztatjuk. A túrót áttörjük, hozzáadjuk a tejet, és finomra turmixoljuk.
  5. A mascarponét habosra keverjük a cukorral, a vaníliás cukorral, s apránként beledolgozzuk a túrókrémet, a citrom levét, és reszelt héját.
  6. A zselatint lassú tűzön felolvasztjuk, simára dolgozzuk először egy kisebb adag túrókrémmel, majd a teljes mennyiséghez adjuk, jól lehűtjük. Amikor sűrűsödni, dermedni kezd, óvatosan beleforgatjuk a tejszín keményre vert habját, s egy nagyobb méretű, sima csőrös habzsákba töltjük.
  7. Kívülről befelé haladva, az egészben maradt tortalapra helyezzük az egyik felszabott lap első, a harmadik, és az ötödik gyűrűjét, s a gyűrűk közötti üres hézagba töltjük a krémet. Ezután a következő sorba a második, és a negyedik gyűrű kerül, s a középső tésztakorong, amit a pogácsaszaggatóval vágtunk ki. Ekkor a torta szélén lesz tejszíncsík, és a korongok közötti hézagokban. Ezt a műveletet megismételjük a harmadik sorban is a maradék korongokkal, a sorrendet követve. Ettől lesz szeleteléskor sakktábla-mintázatú a torta.
  8. A maradék krémmel bevonjuk a tortát, jó pár órán át dermesztjük hűtőben.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 35 p
  • Sütés ideje: 30 p
  • Sütés hőfoka: 170 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 26

Kijelenthetem, hogy most ez lett a KEDVENC sütim!!! Jó kis kalóriabomba, de isteni finom!!!!! Nagyon krémesnek tűnhet, de egyáltalán nem az az émelygő fajtából való.

További receptek

Címlapról ajánljuk

Top Receptek

Hagyományos lencsefőzelék

Amikor Turós Emil kopott szakácskönyvéből főztem, mindig rácsodálkoztam, hogy évtizedekkel ezelőtt milyen ízletes ételek készülhettek. Ma már nem csodálkozom, és ha egy klasszikus ...

Az eredeti korhelyleves

A klasszikus korhelyleves valójában inkább egy kiadós főétel, mint egy leves: a savanyú káposztából főzött kolbászos fogás a magyar konyhaművészet egyik ismert és népszerű étele. ...