r
Nosalty Logó

Mascarponés túrótorta

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Mascarponés túrótorta
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
170 °C
  • 9% Fehérje
  • 27% Szénhidrát
  • 29% Zsír

A tésztához

A krémhez

A díszítéshez

Összesen 794 kcal
  • 9% Fehérje
  • 27% Szénhidrát
  • 29% Zsír

A tésztához

A krémhez

A díszítéshez

Összesen 9525 kcal
  • 9% Fehérje
  • 27% Szénhidrát
  • 29% Zsír

A tésztához

A krémhez

A díszítéshez

Összesen 349 kcal
  • 9% Fehérje
  • 27% Szénhidrát
  • 29% Zsír
  • 35% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Cink
  • Vas
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Kolin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    16.8 g

Zsír

  • Összesen
    56.9 g
  • Telített zsírsav
    19 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    12 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    65 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    571.8 g
  • Cink
    108 mg
  • Szelén
    0 mg
  • Kálcium
    74 mg
  • Vas
    83 mg
  • Magnézium
    7 mg
  • Foszfor
    116 mg
  • Nátrium
    174 mg
  • Réz
    4 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    53 g
  • Cukor
    31 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    69.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    299 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    13 micro
  • K vitamin:
    17 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    10 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    50 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    3 micro
  • Kolin:
    12 mg
  • Retinol - A vitamin:
    288 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    137 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    0 micro
Összesen 794 kcal
  • 9% Fehérje
  • 27% Szénhidrát
  • 29% Zsír
  • 35% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Cink
  • Vas
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Kolin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    202.1 g

Zsír

  • Összesen
    682.3 g
  • Telített zsírsav
    223 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    141 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    55 g
  • Koleszterin
    777 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    6861.3 g
  • Cink
    1302 mg
  • Szelén
    4 mg
  • Kálcium
    890 mg
  • Vas
    1000 mg
  • Magnézium
    85 mg
  • Foszfor
    1397 mg
  • Nátrium
    2093 mg
  • Réz
    50 mg
  • Mangán
    40 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    636.1 g
  • Cukor
    373 mg
  • Élelmi rost
    21 mg

VÍZ

  • Összesen
    832.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    3591 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    24 mg
  • C vitamin:
    5 mg
  • D vitamin:
    161 micro
  • K vitamin:
    205 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    125 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    601 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    30 micro
  • Kolin:
    142 mg
  • Retinol - A vitamin:
    3454 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    1640 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    0 micro
Összesen 9525 kcal
  • 9% Fehérje
  • 27% Szénhidrát
  • 29% Zsír
  • 35% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Cink
  • Vas
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Kolin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    7.4 g

Zsír

  • Összesen
    25.1 g
  • Telített zsírsav
    8 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    29 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    252.3 g
  • Cink
    48 mg
  • Szelén
    0 mg
  • Kálcium
    33 mg
  • Vas
    37 mg
  • Magnézium
    3 mg
  • Foszfor
    51 mg
  • Nátrium
    77 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    23.4 g
  • Cukor
    14 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    30.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    132 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    6 micro
  • K vitamin:
    8 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    5 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    22 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    1 micro
  • Kolin:
    5 mg
  • Retinol - A vitamin:
    127 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    60 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    0 micro
Összesen 349 kcal

Hozzávalók

A tésztához

A krémhez

A díszítéshez

Elkészítés

A tésztához

  1. A kekszet apró morzsára törjük, majd amegolvasztott margarinnal összedolgozzuk.
  2. Sütőpapírral kibélelt 28 cm átmérőjűtortaformában egyenletesen ellapogatjuk, majd előre melegített sütőben 170°C-on kb 15-20 perc alatt megsütjük, majd a formában hagyjuk kihűlni.
  3. A túrót botmixerrel átdolgozzuk, hogy krémes legyen, majd hozzákeverjük a mascarponét, a cukrot és a kemény habbá vert habtejszínt. Végül a zselatint a csomagolásán leírtak szerint elkészítjük, majd amikor már langyos, a túrókrémhez adjuk.
  4. A kekszes tortalapot tortatálra tesszük, majd visszahelyezzük rá a tortaforma oldalát,és így rásimítjuk a túrókrémet. Néhány órát pihentetjük a hűtőben, hogy jól megszilárduljon a túró. (Én egy éjszakára hagytam a hűtőben.)
  5. Atorta méretének megfelelőre szabjuk a babapiskótákatúgy, hogy kissé túl érjen a krém tetején, kb 1-2 cm-rel. Ezután a formát levéve a tortáról az oldalára ragasztgatjuk a babapiskótát. Ha nem maradnak a helyükön a piskóták, akkor érdemes a torta felőli oldalukat (talpukat) kávélikőrbe/kávéba/tejbe vagy bármilyen ízben harmonizáló folyadékba mártani, így biztosan odatapadnak.
  6. A 2 dl habtejszínt felverjük, éshabzsák segítségévelkis rózsákkal borítjuk a torta tetejét, majd gumicukorral díszítjük. Végül egy széles szalaggal átkötjük. :)
  • Sütés hőfoka: 170 °C
  • Sütés ideje: 20 perc
  • Elkészítettem: 3 alkalommal
  • Receptkönyvben: 150
  • Tegnapi nézettség: 4
  • 7 napos nézettség: 15
  • Össznézettség: 24209
  • Feltöltés dátuma: 2013. március 17.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Könnyű és nagyon finom torta, gyorsan elkészíthető, kezdőknek is ajánlom! :)

Hozzávalók

A tésztához

A krémhez

A díszítéshez

Címlapról ajánljuk

A retró sajtos tallér titkai: így lesz a legropogósabb és...

A sajtos tallér a magyar konyha egyik kedvelt ropogtatnivalója, amely generációkon át örökített hagyományokon alapul. Ez az egyszerű, mégis rendkívül ízletes snack szinte minden alkalomra illik: legyen szó családi összejövetelről, baráti találkozóról vagy egy egyszerű esti filmezésről. De hogyan vált ez a finomság a magyar háztartások alapvető elemévé, és miért olyan népszerű ma is?

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...