Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Túrókrémben sült baracktorta

Túrókrémben sült baracktorta
Túrókrémben sült baracktorta
100 perc / előkészület: 20 perc sütés: 80 perc
receptkönyvben hozzászólások (8)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Szülinapi tortának készült. A lányomnak készült rá egy csokimáz. Nagy volt a sikere. :)

hozzávalók / 8 adag

A tésztához

A krémhez

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A tészta hozzávalóit összegyúrjuk. A torta formába nyomkodjuk, és 20-25 percig 150 fokos sütőben elősütjük.
  2. A krém hozzávalóit egy tálba tesszük. Én robotgéppel szoktam összekeverni.
  3. A kihűlt torta alapra az apróra vágott barackot beletesszük. A krémet ráöntjük. Megy a sütőbe.
  • sütési hőfok: 150°C
  • sütési mód: hőlégkeveréses
  • költség: 2000 Ft
  • elkészítettem: 5 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 6 578
elküldve: 6
receptkönyvben: 159
elkészítve: 6/17
Facebookon megjelent: -

szakács

Linocska

Mióta szakács: 2012.06.26.
5 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
alkalom: születésnap, vasárnapi ebéd
mikor: mindig, uzsonna
költség egy főre: olcsó receptek
szakács elkészítette: ritkán készített receptek
szezon: bármikor
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kategória: torta
kalória: magas
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: desszert
adag: 8 főre

egyéb elnevezések

túrós sajttorta, barackos túrótorta, túrókrémes gyümölcsös torta

Hozzászólások (8)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

PancsiCocó
PancsiCocó Fri, 2012-07-13 11:24

Szia!
A pudingot elkészíted és ügy kevered a krémbe vagy csak a port?
Előre is köszi a választ!
L.

Boszi13
Boszi / Boszi13 Tue, 2012-07-03 07:59

Szia! Tetszik, de kérlek írd meg milyen méretű formát javasolsz?
Üdv, Marcsi-Boszi

Linocska78
Linocska / Linocska78 Tue, 2012-07-03 17:01

Szia Marcsi!
Az én tortaformám 25 cm átmérőjű és 6 cm magas. Így a krémnek elég helye marad kb 1 cm marad ki a karima tetejétől.

Üdv:
Kriszti

Fahéj
Fahéj / Fahéj Mon, 2012-07-02 18:36

Kedves Linocska!
De a krémet ugye meg kell főzni? Vagy csak úgy nyersen használjuk? Picit részletezd, légy szíves! Mert érdekel, csak eltanácstalanodtam.
Előre is köszi: Fahéj

Linocska78
Linocska / Linocska78 Mon, 2012-07-02 20:15

Szia Fahéj!
A krém hozzávalóit nyersen összekeverem. A túrókat kicsit fellazítom addig villával kevergetem, törögetem. Utána jól kikeverem habverővel az egészet. Ezt a nyers masszát öntöm rá az elősütött és kihűtött tésztára, és így kerül a sütőben. Mivel elég vastag a krém réteg, alacsony fokozaton sütöm (150-160 fok). Így mikor a teteje szép színt kap, olyan aranybarna, akkor valóban megsült.

780
finomliszt 25 dkg
cukor 8 dkg
margarin 17 dkg
tojás 1 db
sütőpor 2 kk
1 csipet
tehéntúró 50 dkg
mascarpone 25 dkg
finomliszt 3 evőkanál
cukor 20 dkg
tojás 4 db
margarin 7 dkg
vaníliás pudingpor 1 csomag
citromhéj 1 citromból nyert
őszibarack 2 közepes db