Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Epres túrótorta a The Cake Factory-tól

Epres túrótorta a The Cake Factory-tól
Epres túrótorta a The Cake Factory-tól
50 perc / előkészület: 20 perc sütés: 30 perc
receptkönyvben hozzászólások (2)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Nagyon finom túrótorta recept, próbáljátok ki! További receptjeimért kattintsanak a blogomra!

hozzávalók / 12 adag

A piskóta

A krém

A díszítés

Szólj hozzá!

elkészítés

A piskóta

  1. A tojásokat válasszuk szét, a sárgáját keverjük a cukor felével fehéredésig. A fehérjét verjük fel közepesen keményre a cukor másik felével (akkor jó, ha kis csúcsokat tudunk húzni a robotgéppel).
  2. A sárgájához keverjünk egy kis fehérjét, majd az egész sárgájás részt keverjük a fehérjéhez, óvatosan forgassuk bele, amíg márványos nem lesz.
  3. Szitáljuk össze a lisztet a sütőporral, majd ezt is forgassuk a tojásos masszához.
  4. Szedjük egy 22 cm átmérőjű tortaformába, és süssük 30 percig, vagy addig, ameddig a belebökött hurkapálca tisztán nem jön ki. Fontos, hogy 20 percig egyáltalán ne nyitogassuk a sütőajtót.
  5. Fordítsuk le a piskótát egy lisztezett sütőpapírra, és hagyjuk így kihűlni.

A krém

  1. A túrót a citrom levével és héjával keverjük össze robotgéppel, ezzel össze is törjük a nagyobb darabokat.
  2. Egy másik tálban verjük fel a habtejszínt a zselatinfixszel és a porcukorral.
  3. Óvatosan keverjük a túrós részhez a habtejszínt, majd keverjük bele az apróra vágott epret is.

Összeállítás

  1. Vágjuk három felé a piskótát, a túrós krémet osszuk el 2 felé, és kenjük meg a tortát. A külsejét kenjük meg felvert növényi tejszínnel, és díszítsük ízlés szerint.
  • sütési hőfok: 180°C
  • sütési mód: hőlégkeveréses
  • tepsi mérete: 22 cm

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 1 327
elküldve: 0
receptkönyvben: 17
elkészítve: 2/2
Facebookon megjelent: -

szakács

eszti_thecakefactory

Mióta szakács: 2015.08.11.
9 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
alkalom: születésnap, buli receptek
mikor: mindig
költség egy főre: olcsó receptek
nehézség: könnyű
receptverseny: Nádudvari túrós finomságok receptverseny
szezon: tavasz
kategória: torta
kalória: átlagos
elkészítési idő: 30-60 perc
fogás: desszert
adag: 12 főre

egyéb elnevezések

túrótorta epresen, epres túrós torta, túrós epertorta

Hozzászólások (2)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Anonberry
Anonberry / Anonberry Wed, 2016-04-27 15:33

Kedves Eszti!
Múlt hétvégén elkészítettem a tortádat a párom születésnapjára (menthetetlenül eperfüggő...), és hatalmas sikert aratott. Mivel tudtam, hogy nálunk egy ekkora torta nem fogy el, és a formám is csak 18 cm-s, feleztem az adagot, de így is egy egészséges, szép méretű sütemény lett. Eperügyben eszközöltem csak változtatást (nagyjából a teljes adaghoz írt eper ment a fél adagba - fele pürésítve, fele kockázva), de nem szólt bele a töltelék állagába. Hihetetlenül finom lett, köszönöm! :)
(Nem mellesleg életem legtökéletesebb, leggyönyörűbb piskótáját sütöttem meg hozzá!)

367
tojás 6 db
finomliszt 120 g
cukor 120 g
sütőpor 1 teáskanál
tehéntúró 400 g
habtejszín 300 ml
porcukor 190 g
citromlé 1 citromból nyert
citromhéj 1 citromból nyert
eper 250 g
zselatinfix 2 csomag
növényi tejszín 300 ml