Nosalty Logó

Túrófelfújt Márti konyhájából

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Marti48
Túrófelfújt Márti konyhájából
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 12% Fehérje
  • 25% Szénhidrát
  • 7% Zsír
Összesen 319 Kcal
  • 12% Fehérje
  • 25% Szénhidrát
  • 7% Zsír
Összesen 1905 Kcal
  • 12% Fehérje
  • 25% Szénhidrát
  • 7% Zsír
Összesen 203 Kcal
  • 12% Fehérje
  • 25% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 56% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Cink
  • Foszfor
  • Vas
  • Kálcium
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Kolin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    17.2 g

Zsír

  • Összesen
    10.5 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    95 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    791.5 g
  • Cink
    217 mg
  • Szelén
    8 mg
  • Kálcium
    86 mg
  • Vas
    167 mg
  • Magnézium
    10 mg
  • Foszfor
    215 mg
  • Nátrium
    74 mg
  • Réz
    8 mg
  • Mangán
    7 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    37.3 g
  • Cukor
    24 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    83.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    55 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    20 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    21 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    100 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    13 micro
  • Kolin:
    73 mg
  • Retinol - A vitamin:
    54 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    4 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    122 micro
Összesen 319 Kcal
  • 12% Fehérje
  • 25% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 56% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Cink
  • Foszfor
  • Vas
  • Kálcium
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Kolin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    103.1 g

Zsír

  • Összesen
    62.7 g
  • Telített zsírsav
    33 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    9 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    570 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4748.8 g
  • Cink
    1302 mg
  • Szelén
    47 mg
  • Kálcium
    517 mg
  • Vas
    1003 mg
  • Magnézium
    60 mg
  • Foszfor
    1287 mg
  • Nátrium
    442 mg
  • Réz
    50 mg
  • Mangán
    40 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    223.6 g
  • Cukor
    145 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    499.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    328 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    15 mg
  • D vitamin:
    119 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    125 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    601 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    77 micro
  • Kolin:
    437 mg
  • Retinol - A vitamin:
    326 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    23 micro
  • β-crypt
    16 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    733 micro
Összesen 1905 Kcal
  • 12% Fehérje
  • 25% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 56% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Cink
  • Foszfor
  • Vas
  • Kálcium
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Kolin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    11.1 g

Zsír

  • Összesen
    6.8 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    61 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    511.7 g
  • Cink
    140 mg
  • Szelén
    5 mg
  • Kálcium
    56 mg
  • Vas
    108 mg
  • Magnézium
    6 mg
  • Foszfor
    139 mg
  • Nátrium
    48 mg
  • Réz
    5 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    24.1 g
  • Cukor
    16 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    53.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    35 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    13 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    13 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    65 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    8 micro
  • Kolin:
    47 mg
  • Retinol - A vitamin:
    35 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    2 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    79 micro
Összesen 203 Kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Lereszeljük a citrom héját. Elektromos habverővel krémesre kidolgozzuk a tojások sárgáját a vanília- és kristálycukorral. (Legalább 10 percen keresztül, 3. fokon.) Hozzáadjuk a túrót, a citromhéjat, levet, a mazsolát és a pudingport.
  2. A tojások fehérjét pici sóval egy másik tálban kemény habbá verjük. Óvatosan egy kanállal forgatva hozzáadjuk a fenti masszához.
  3. A kekszet pl. egy fagyasztós zacskóban nyújtófával durvára összemorzsoljuk. Egy alkalmas sütőtálat vastagon kikenünk vajjal, erre rászórjuk a kekszmorzsát, és lenyomkodjuk a vajra (egy pohár aljával pl.).
  4. Előmelegítjük a sütőt, a túrós masszát ráöntjük a kekszalapra, szépen elsimítjuk. Amikor már majdnem készre sült a felfújt, megkenjük a baracklekvárral, és kb. 15 percre visszatoljuk a sütőbe.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 30x20x6
  • Sütés ideje: 60 perc
  • Elkészítettem: 2 alkalommal
  • Receptkönyvben: 0
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 3
  • Össznézettség: 7904
  • Feltöltés dátuma: 2015. február 28.

Ajánló

Itt (sajnos!) nincs morzsás túró, ezért javaslom, hogy ha szükséges, a hazai túróból készülő masszát lazítsuk fel egy kis tejföl hozzáadásával. Mazsola helyett tehetünk bele pl. aprított aszalt sárgabarackot, v. amit én legközelebb ki szeretnék próbálni, mert kaptam ajándékba: rumos meggyel...

Receptjellemzők

Receptkategóriák

Marti48 317 recept

A saját receptem javított változata. Az én sütőm már elég régi, így feltétlenül ajánlom, hogy a saját sütőkapacitást vegyük alapul. Nálam 180 fokon 60 perc volt az elkészülési idő.

Hozzászólások

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

4 jel, hogy ideje lenne kevesebb vörös húst enned –...

Valóban káros lenne a vörös hús fogyasztása, vagy ez is csak egy széles körben elterjedt mítosz, amelynek nincsen alapja? Mint minden állati eredetű élelmiszer, a vörös hús fogyasztása is egészséges lehet bizonyos mértékig, azonban ha túl sokat eszünk belőle, kellemetlen mellékhatásokat tapasztalhatunk, amellyel testünk azt jelzi: ideje lenne kicsit leállni.

Masszi- Rigó Csilla

További cikkek