Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Túrófánk ahogy Inom készíti

Túrófánk ahogy Inom készíti
Túrófánk ahogy Inom készíti
25 perc / előkészület: 15 perc sütés: 10 perc
receptkönyvben hozzászólások (2)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Egy baráti kerti party egyik nasija volt, természetesen lecsaptam a receptre.

hozzávalók / 4 adag

  • 25 dkg túró
  • 50 dkg liszt
  • 4 tojás
  • 5 dkg cukor
  • csipetnyi só
  • 1/2 cs sütőpor
  • 2 kicsi vagy 1 nagy doboz tejföl
  • cukor és fahéj

ajánlat

Bár forró olajba kell a tésztát szaggatni, de a sütés semmiképp ne történjen erős lángon, mert hamar megsül a külső rétege, de belül nyers maradhat!!!! Csak takarékon, óvatosan!

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A túrót villával áttörjük, majd összekeverjük a tejföllel, a cukorral, egyenként a tojásokkal, majd hozzádolgozzuk a sóval, sütőporral elkevert lisztet. 
  2. Egy erős galuska sűrűségű tésztamasszát kapunk.
  3. Bő, forró olajba evőkanál segítségével szaggatjuk a fánkokat, és mindkét oldalán aranyszínűre sütjük.
  4. Fahéjas porcukorral meghintjük, és bármilyen lekvárral fogyasztjuk.
  • elkészítettem: 10 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 3
össznézettség: 21 320
elküldve: 6
receptkönyvben: 150
elkészítve: 7/10
Facebookon megjelent: -

szakács

"Inom"

Mióta szakács: 2012.11.24.
70 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
mikor: mindig
költség egy főre: olcsó receptek
szezon: bármikor
alkalom: buli receptek
nehézség: közepes
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
elkészítési idő: 15-30 perc
szakács elkészítette: család kedvence receptek
kalória: magas
adag: 4 főre
fogás: desszert

receptkategóriák

egyéb elnevezések

túrófánk, túrós fánk, olajban sült túrófánk

Hozzászólások (2)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!