r
Nosalty Logó

Túrós fánk

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Csóti Heni
Túrós fánk
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
  • 9% Fehérje
  • 16% Szénhidrát
  • 29% Zsír
Összesen 719 Kcal
  • 9% Fehérje
  • 16% Szénhidrát
  • 29% Zsír
Összesen 2880 Kcal
  • 9% Fehérje
  • 16% Szénhidrát
  • 29% Zsír
Összesen 359 Kcal
  • 9% Fehérje
  • 16% Szénhidrát
  • 29% Zsír
  • 46% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Cink
  • Vas
  • Kálcium
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    17.1 g

Zsír

  • Összesen
    58.2 g
  • Telített zsírsav
    13 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    23 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    17 g
  • Koleszterin
    176 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    739 g
  • Cink
    163 mg
  • Szelén
    21 mg
  • Kálcium
    112 mg
  • Vas
    126 mg
  • Magnézium
    16 mg
  • Foszfor
    244 mg
  • Nátrium
    46 mg
  • Réz
    6 mg
  • Mangán
    5 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    31.9 g
  • Cukor
    8 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    89.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    104 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    18 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    32 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    16 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    75 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    30 micro
  • Kolin:
    128 mg
  • Retinol - A vitamin:
    102 micro
  • α-karotin
    4 micro
  • β-karotin
    18 micro
  • β-crypt
    5 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    177 micro
Összesen 719 Kcal
  • 9% Fehérje
  • 16% Szénhidrát
  • 29% Zsír
  • 46% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Cink
  • Vas
  • Kálcium
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    68.5 g

Zsír

  • Összesen
    232.9 g
  • Telített zsírsav
    53 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    92 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    66 g
  • Koleszterin
    703 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2956.2 g
  • Cink
    653 mg
  • Szelén
    84 mg
  • Kálcium
    448 mg
  • Vas
    503 mg
  • Magnézium
    64 mg
  • Foszfor
    975 mg
  • Nátrium
    182 mg
  • Réz
    25 mg
  • Mangán
    21 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    127.8 g
  • Cukor
    33 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    359.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    416 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    72 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    127 micro
  • K vitamin:
    12 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    63 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    301 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    121 micro
  • Kolin:
    512 mg
  • Retinol - A vitamin:
    407 micro
  • α-karotin
    15 micro
  • β-karotin
    73 micro
  • β-crypt
    19 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    709 micro
Összesen 2880 Kcal
  • 9% Fehérje
  • 16% Szénhidrát
  • 29% Zsír
  • 46% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Cink
  • Vas
  • Kálcium
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    8.5 g

Zsír

  • Összesen
    28.9 g
  • Telített zsírsav
    7 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    11 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    8 g
  • Koleszterin
    87 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    367.2 g
  • Cink
    81 mg
  • Szelén
    10 mg
  • Kálcium
    56 mg
  • Vas
    63 mg
  • Magnézium
    8 mg
  • Foszfor
    121 mg
  • Nátrium
    23 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    15.9 g
  • Cukor
    4 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    44.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    52 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    9 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    16 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    8 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    37 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    15 micro
  • Kolin:
    64 mg
  • Retinol - A vitamin:
    51 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    9 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    88 micro
Összesen 359 Kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A túrót villával összetörjük, a hozzávalókkal elkeverjük, majd apránként adagoljuk bele lisztet, amennyit a tészta felvesz.
  2. Hagyjuk 10 percet állni. Közben felforrósítjuk az olajat, egyenletes közepes hőfok legyen, ne túl forró, ne túl langyos.
  3. Két kanál segítsévégel a fánkot beleszaggatjuk az olajba, és mindkét oldalát pár perc alatt aranybarnára sütjük.
  4. Tálaláskor porcukorral megszórjuk.
  • Sütés ideje: 6 perc
  • Elkészítettem: 8 alkalommal
  • Receptkönyvben: 0
  • Tegnapi nézettség: 36
  • 7 napos nézettség: 184
  • Össznézettség: 96930
  • Feltöltés dátuma: 2012. január 26.

Receptjellemzők

Receptkategóriák

Túrós fánk
Csóti Heni 61 recept

A gyerekek egyik kedvenc nasija, gyors és egyszerű. Kezdő háziasszonyoknak is ajánlom.

Hozzászólások

Jafar

Szia!Nagyon gusztusos,ma el is szeretném készíteni házi túróból.A kérdésem annyi lenne,hogy milyennek kell lennie a tészta állagának?

hosvari orsolya

szia! en is elkeszitenem az lenne a kerdesem eleszto vagy sutopor nm kell bele?

Csóti Heni

Sziasztok, sem éleszt?, sem süt?por nem kell bele. A tészta állagának nem híg, de nem is túl keménynek közepes keménység?. A kanállal kiszedek bel?le egy adagot, a másik kanál segítségével az olajba szaggatom és ott szépen megsütni mindkét oldalát aranyszín?re, a belseje is jól átsül, ha közepes forróságú egyenletes sütés, ha túl forró megéghet a külseje és a belseje nyers marad...

Törölt felhasználó

a képen látható fánk azért eléggé sületlennek t?nik középen.. :(

Csóti Heni

Igen, sajnos én is úgy jártam egy-egy darab fánkkal, hogy picit a közepe nem sült át rendesen....

Törölt felhasználó

én egyszer próbálkoztam egy hasonló recept szerint túrófánkot készíteni, hasonlóképpen jártam. kívülr?l már-már égett, belül pedig nyers volt:\ ha jól emlékszem abban a tésztában süt?por is volt, mégis így jártam. talán ha kisebb fánkokat szaggatnánk átsülne, más megoldás nem jut eszembe:( és kérlek ne vedd sértésnek az el?bbi megjegyzésem! nem a recepttel van probléma:)

strengzsoka

Sziasztok! Én már többször is készítettem, nálunk már dupla adagot kell készíteni:) Ha nem túl forró az olaj, akkor a közepével sincs gond.

Törölt felhasználó

Vica Én is elkészítettem,nem sült át a közepe,pedig szódabikarbónát is raktam bele . A közepes lángon való sütés fontos és kicsi fánkokat kell /vizes kézzel gombócokat lehet formálni/ készíteni,talán egy kicsi rum jobban felfújná.Nagy lángon sütöttem.A mikróban 2-esen 2 percig átsütöttem csak így tudtuk megenni.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

Ifjú magyar szakácstehetség aratott nagy sikert Párizsban

Óriási sikert aratott a magyar csapat a nívós nemzetközi gasztronómiai versenyen, a Párizsban megrendezett Chaine des Rotisseurs gasztronómiai világszervezet Ifjúsági Szakács Világbajnokságán. Szeptember 25-én a Novák Iván, Kovács Lázár (Lázár Chef) és Barka Áron vezette csapat lenyűgöző teljesítményt ért el a megmérettetésben.

Nosalty

További cikkek

Heti menü: melengető és sűrű ragulevesek hete

A ragulevesekben az a jó, hogy készülhet csirkével, borjúval, sertéssel, de akár a zöldségeknél is maradhatsz. Kerüljön bele tárkony, petrezselyem vagy kapor, esetleg mustár, tejföl, és persze a levesbetéttel is variálhatsz! Minden raguleves mellé ajánlunk egy-egy pompás főfogást, és a desszert sem marad el.