r
Nosalty Logó

A legegyszerűbb túrófánk

Chrissyke
A legegyszerűbb túrófánk
adag
Idő
p
Költség
megfizethető
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

1660
Kalória
30.7g
Fehérje
68.4g
Szénhidrát
141.3g
Zsír
131g
Víz
180g
Koleszterin
1.2g
Élelmi rost
34g
Cukor
  • 8% Fehérje
  • 18% Szénhidrát
  • 38% Zsír
Összesen 1660 kcal
  • 8% Fehérje
  • 18% Szénhidrát
  • 38% Zsír
Összesen 3320 kcal
  • 8% Fehérje
  • 18% Szénhidrát
  • 38% Zsír
Összesen 434 kcal
  • 8% Fehérje
  • 18% Szénhidrát
  • 38% Zsír
  • 35% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Cink
  • Vas
  • Kálcium
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    30.7 g

Zsír

  • Összesen
    141.3 g
  • Telített zsírsav
    23 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    61 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    48 g
  • Koleszterin
    180 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1264.8 g
  • Cink
    326 mg
  • Szelén
    30 mg
  • Kálcium
    134 mg
  • Vas
    251 mg
  • Magnézium
    23 mg
  • Foszfor
    384 mg
  • Nátrium
    92 mg
  • Réz
    13 mg
  • Mangán
    10 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    68.4 g
  • Cukor
    34 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    131 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    77 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    53 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    40 micro
  • K vitamin:
    7 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    31 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    150 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    34 micro
  • Kolin:
    147 mg
  • Retinol - A vitamin:
    77 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    0 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    252 micro
Összesen 1660 kcal
  • 8% Fehérje
  • 18% Szénhidrát
  • 38% Zsír
  • 35% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Cink
  • Vas
  • Kálcium
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    61.5 g

Zsír

  • Összesen
    282.6 g
  • Telített zsírsav
    46 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    121 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    95 g
  • Koleszterin
    360 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2529.5 g
  • Cink
    652 mg
  • Szelén
    61 mg
  • Kálcium
    268 mg
  • Vas
    503 mg
  • Magnézium
    46 mg
  • Foszfor
    769 mg
  • Nátrium
    185 mg
  • Réz
    25 mg
  • Mangán
    21 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    136.9 g
  • Cukor
    68 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

Víz

  • Összesen
    262 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    155 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    106 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    79 micro
  • K vitamin:
    14 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    63 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    300 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    69 micro
  • Kolin:
    294 mg
  • Retinol - A vitamin:
    155 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    0 micro
  • β-crypt
    9 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    503 micro
Összesen 3320 kcal
  • 8% Fehérje
  • 18% Szénhidrát
  • 38% Zsír
  • 35% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Cink
  • Vas
  • Kálcium
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    8 g

Zsír

  • Összesen
    36.9 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    16 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    12 g
  • Koleszterin
    47 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    330.7 g
  • Cink
    85 mg
  • Szelén
    8 mg
  • Kálcium
    35 mg
  • Vas
    66 mg
  • Magnézium
    6 mg
  • Foszfor
    101 mg
  • Nátrium
    24 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    17.9 g
  • Cukor
    9 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

Víz

  • Összesen
    34.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    20 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    14 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    10 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    8 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    39 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    9 micro
  • Kolin:
    38 mg
  • Retinol - A vitamin:
    20 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    0 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    66 micro
Összesen 434 kcal

Elkészítés

  1. A túrót a cukorral, a csipet sóval és a tojássárgájával eldolgozzuk.
  2. A tojásfehérjét felverjük kemény habbá, majd óvatosan a túrós masszához keverjük.
  3. Ezután hozzáadagoljuk a lisztet (1 kanál = 3 dkg liszt), ezt is óvatosan összekeverjük (nem kell megijedni, hogy laza a tészta, mert így lesz könnyű és puha, mikor kisül).
  4. Forró olajba kanállal "szaggatjuk" bele a fánkocskákat (a kanalat előtte megmártom az olajba, így könnyebben lejön róla a tészta). Vigyázzunk, legyen elegendő hely a serpenyőben, mert megdagadnak sütéskor! Nos, ez a forró olaj annyit takar, hogy közepes lángon (ne égjen meg benne a fánk, mert akkor a közepe nyers marad, de ne is szívja fel magát olajjal).
  5. Amikor megsül a fánk alja, villával alányúlunk, és biztos mozdulattal megfordítjuk a másik oldalára.
  6. Fahéjas porcukorral tálaljuk.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 10 p
  • Sütés ideje: 2 p

Évek óta készítem ezt a receptet. Én egy "kicsit" egyszerűsítettem, kihagytam belőle a zsemlemorzsát és a "bepanírozást". Szerintem Ő az igazi túrófánk! (A kerek-pereces egy nagy csalódás, miután ezt megkóstolja az ember.) Jó étvágyat hozzá!

További receptek

Olasz rózsafánk - haraszt

Ezek a kis „virágok” nagyon egyszerű és gyors tésztával készülnek, melynek a pikantériáját a citromhéj adja. Gyors olajban sütés után porcukorral meghintve, mézzel vagy meleg ...

Gréti

Címlapról ajánljuk

Ezért sárgulhatnak a bukszusaid télen

Télen sok kertbarát meglepődve tapasztalja, hogy a korábban egészséges, zöld bukszusok hirtelen sárgulni kezdenek. A jelenség gyakori, és többnyire ártalmatlan, de fontos érteni, milyen környezeti hatások állhatnak mögötte, hogy tavasszal ismét egészségesek legyenek a növényeid.

Top Receptek