r
Nosalty Logó

Sütés nélküli epres túrótorta

Dávid
Sütés nélküli epres túrótorta
adag
Idő
p
Költség
megfizethető
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

alap

krém

tetejére

480
Kalória
15.5g
Fehérje
38.6g
Szénhidrát
29.2g
Zsír
123.9g
Víz
164g
Koleszterin
1.1g
Élelmi rost
28.2g
Cukor
  • 8% Fehérje
  • 19% Szénhidrát
  • 14% Zsír

alap

krém

tetejére

Összesen 480 kcal
  • 8% Fehérje
  • 19% Szénhidrát
  • 14% Zsír

alap

krém

tetejére

Összesen 5751 kcal
  • 8% Fehérje
  • 19% Szénhidrát
  • 14% Zsír

alap

krém

tetejére

Összesen 214 kcal
  • 8% Fehérje
  • 19% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 60% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Cink
  • Vas
  • Kálcium
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • C vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    15.5 g

Zsír

  • Összesen
    29.2 g
  • Telített zsírsav
    17 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    164 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    650.8 g
  • Cink
    163 mg
  • Szelén
    6 mg
  • Kálcium
    90 mg
  • Vas
    125 mg
  • Magnézium
    9 mg
  • Foszfor
    173 mg
  • Nátrium
    73 mg
  • Réz
    6 mg
  • Mangán
    5 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    38.6 g
  • Cukor
    28 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    123.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    215 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    18 mg
  • D vitamin:
    22 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    16 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    75 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    23 micro
  • Kolin:
    89 mg
  • Retinol - A vitamin:
    210 micro
  • α-karotin
    4 micro
  • β-karotin
    52 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    118 micro
Összesen 480 kcal
  • 8% Fehérje
  • 19% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 60% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Cink
  • Vas
  • Kálcium
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • C vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    186 g

Zsír

  • Összesen
    350.7 g
  • Telített zsírsav
    205 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    87 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    15 g
  • Koleszterin
    1969 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    7810.2 g
  • Cink
    1954 mg
  • Szelén
    73 mg
  • Kálcium
    1078 mg
  • Vas
    1505 mg
  • Magnézium
    111 mg
  • Foszfor
    2073 mg
  • Nátrium
    880 mg
  • Réz
    75 mg
  • Mangán
    62 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    462.6 g
  • Cukor
    338 mg
  • Élelmi rost
    13 mg

Víz

  • Összesen
    1486.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2581 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    11 mg
  • C vitamin:
    221 mg
  • D vitamin:
    262 micro
  • K vitamin:
    31 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    188 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    901 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    275 micro
  • Kolin:
    1064 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2525 micro
  • α-karotin
    46 micro
  • β-karotin
    622 micro
  • β-crypt
    40 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1411 micro
Összesen 5751 kcal
  • 8% Fehérje
  • 19% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 60% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Cink
  • Vas
  • Kálcium
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • C vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    6.9 g

Zsír

  • Összesen
    13 g
  • Telített zsírsav
    8 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    73 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    289.9 g
  • Cink
    73 mg
  • Szelén
    3 mg
  • Kálcium
    40 mg
  • Vas
    56 mg
  • Magnézium
    4 mg
  • Foszfor
    77 mg
  • Nátrium
    33 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    17.2 g
  • Cukor
    13 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

Víz

  • Összesen
    55.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    96 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    8 mg
  • D vitamin:
    10 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    7 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    33 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    10 micro
  • Kolin:
    39 mg
  • Retinol - A vitamin:
    94 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    23 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    52 micro
Összesen 214 kcal

Elkészítés

alap

  1. A kekszet morzsásra összetörjük, majd elkeverjük a vajjal, és kivajazott tortaformába nyomkodjuk. Hűtőbe tesszük legalább egy órára.
  2. Közben a puha vajat a cukorral és a vaníliarúd magjaival habosra keverjük, majd egyenként hozzáadjuk a tojássárgáját, és elkeverjük benne.
  3. Hozzáadjuk az áttört túrót, és eldolgozzuk.
  4. A forró tejhez hozzáadjuk a beáztatott és kinyomkodott zselatinlapokat, elkeverjük benne, és folyamatos keverés mellett, még forrón, a túrós keverékhez adjuk, majd eldolgozzuk.
  5. A kekszes alapra ráöntjük a túrós masszát, elsimítjuk rajta, és visszatesszük a hűtőbe 3-4 órára, amíg teljesen megszilárdul.
  6. A tortazselét összekeverjük a cukorral, felöntjük a vízzel, és felforraljuk. Forrás után további egy percig főzzük, majd félrehúzzuk, és hagyjuk 10-12 percet hűlni.
  7. A tortazselét az eprekre öntjük, a torta közepétől kifelé haladva, majd újabb egy órára visszatesszük a hűtőbe.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 20 p
  • Főzés ideje: 10 p
  • Tepsi mérete: 23 cm-es tortaforma

A kedvenc szülinapi tortám, amit legtöbbször alj nélkül, csak túróval készítek.

További receptek

Epres Royal Charlotte-torta

A lekváros piskótatekercs mindannyiunk gyermekkori kedvence. Képzeljétek el, hogy ehhez az eredetileg francia mesterszakács által, az angol IV. György udvarában készült sütihez most ...

Gréti

Címlapról ajánljuk

Egyáltalán nem mindegy, mikor vacsorázol télen – Az alvásod báhatja,...

Télen nemcsak a hőmérséklet és a napfény hiánya alakítja át a mindennapjainkat, hanem az is, hogyan reagál a szervezetünk az esti étkezésre. A kutatások szerint a vacsora időpontja ilyenkor sokkal nagyobb hatással van az anyagcserére, az alvásra és az energiaszintre, mint az év bármely más szakaszában. De mikor érdemes utoljára enni, hogy a testünk valóban jól működjön?

Top Receptek