r
Nosalty Logó

Sütés nélküli epres túrótorta

Dávid
Sütés nélküli epres túrótorta
adag
Idő
p
Költség
megfizethető
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

alap

krém

tetejére

480
Kalória
15.5g
Fehérje
38.6g
Szénhidrát
29.2g
Zsír
123.9g
Víz
164g
Koleszterin
1.1g
Élelmi rost
28.2g
Cukor
  • 8% Fehérje
  • 19% Szénhidrát
  • 14% Zsír

alap

krém

tetejére

Összesen 480 kcal
  • 8% Fehérje
  • 19% Szénhidrát
  • 14% Zsír

alap

krém

tetejére

Összesen 5751 kcal
  • 8% Fehérje
  • 19% Szénhidrát
  • 14% Zsír

alap

krém

tetejére

Összesen 214 kcal
  • 8% Fehérje
  • 19% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 60% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Cink
  • Vas
  • Kálcium
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • C vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    15.5 g

Zsír

  • Összesen
    29.2 g
  • Telített zsírsav
    17 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    164 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    650.8 g
  • Cink
    163 mg
  • Szelén
    6 mg
  • Kálcium
    90 mg
  • Vas
    125 mg
  • Magnézium
    9 mg
  • Foszfor
    173 mg
  • Nátrium
    73 mg
  • Réz
    6 mg
  • Mangán
    5 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    38.6 g
  • Cukor
    28 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    123.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    215 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    18 mg
  • D vitamin:
    22 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    16 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    75 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    23 micro
  • Kolin:
    89 mg
  • Retinol - A vitamin:
    210 micro
  • α-karotin
    4 micro
  • β-karotin
    52 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    118 micro
Összesen 480 kcal
  • 8% Fehérje
  • 19% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 60% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Cink
  • Vas
  • Kálcium
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • C vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    186 g

Zsír

  • Összesen
    350.7 g
  • Telített zsírsav
    205 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    87 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    15 g
  • Koleszterin
    1969 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    7810.2 g
  • Cink
    1954 mg
  • Szelén
    73 mg
  • Kálcium
    1078 mg
  • Vas
    1505 mg
  • Magnézium
    111 mg
  • Foszfor
    2073 mg
  • Nátrium
    880 mg
  • Réz
    75 mg
  • Mangán
    62 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    462.6 g
  • Cukor
    338 mg
  • Élelmi rost
    13 mg

Víz

  • Összesen
    1486.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2581 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    11 mg
  • C vitamin:
    221 mg
  • D vitamin:
    262 micro
  • K vitamin:
    31 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    188 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    901 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    275 micro
  • Kolin:
    1064 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2525 micro
  • α-karotin
    46 micro
  • β-karotin
    622 micro
  • β-crypt
    40 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1411 micro
Összesen 5751 kcal
  • 8% Fehérje
  • 19% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 60% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Cink
  • Vas
  • Kálcium
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • C vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    6.9 g

Zsír

  • Összesen
    13 g
  • Telített zsírsav
    8 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    73 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    289.9 g
  • Cink
    73 mg
  • Szelén
    3 mg
  • Kálcium
    40 mg
  • Vas
    56 mg
  • Magnézium
    4 mg
  • Foszfor
    77 mg
  • Nátrium
    33 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    17.2 g
  • Cukor
    13 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

Víz

  • Összesen
    55.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    96 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    8 mg
  • D vitamin:
    10 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    7 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    33 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    10 micro
  • Kolin:
    39 mg
  • Retinol - A vitamin:
    94 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    23 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    52 micro
Összesen 214 kcal

Elkészítés

alap

  1. A kekszet morzsásra összetörjük, majd elkeverjük a vajjal, és kivajazott tortaformába nyomkodjuk. Hűtőbe tesszük legalább egy órára.
  2. Közben a puha vajat a cukorral és a vaníliarúd magjaival habosra keverjük, majd egyenként hozzáadjuk a tojássárgáját, és elkeverjük benne.
  3. Hozzáadjuk az áttört túrót, és eldolgozzuk.
  4. A forró tejhez hozzáadjuk a beáztatott és kinyomkodott zselatinlapokat, elkeverjük benne, és folyamatos keverés mellett, még forrón, a túrós keverékhez adjuk, majd eldolgozzuk.
  5. A kekszes alapra ráöntjük a túrós masszát, elsimítjuk rajta, és visszatesszük a hűtőbe 3-4 órára, amíg teljesen megszilárdul.
  6. A tortazselét összekeverjük a cukorral, felöntjük a vízzel, és felforraljuk. Forrás után további egy percig főzzük, majd félrehúzzuk, és hagyjuk 10-12 percet hűlni.
  7. A tortazselét az eprekre öntjük, a torta közepétől kifelé haladva, majd újabb egy órára visszatesszük a hűtőbe.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 20 p
  • Főzés ideje: 10 p
  • Tepsi mérete: 23 cm-es tortaforma

A kedvenc szülinapi tortám, amit legtöbbször alj nélkül, csak túróval készítek.

További receptek

Legegyszerűbb epertorta

Három gyönyörűen rózsaszín réteg, végtelen mennyiségű eper, retró hangulat: az alábbi torta mindezeket nyújtja az őt elkészítőknek. Süssük meg az eperszezon csúcsán, amikor a ...

Lakos Benedek

Fordított epertorta

Nincs csodásabb alapanyag az epernél, ami az egyik legjobb dolog a késő tavaszban. Mi imádjuk, mindenféle formában: most egy egy fordított epertortát készítettünk, ami a legnagyszerűbb ...

Gerzsenyi Flóra

Címlapról ajánljuk

Ezért sárgulhatnak a bukszusaid télen

Télen sok kertbarát meglepődve tapasztalja, hogy a korábban egészséges, zöld bukszusok hirtelen sárgulni kezdenek. A jelenség gyakori, és többnyire ártalmatlan, de fontos érteni, milyen környezeti hatások állhatnak mögötte, hogy tavasszal ismét egészségesek legyenek a növényeid.

Top Receptek