Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Meggyes-túrós sütemény

Meggyes-túrós sütemény
Meggyes-túrós sütemény
80 perc / előkészület: 20 perc sütés: 60 perc
receptkönyvben hozzászólások (6)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Egy finom, mutatós sütemény. A töltelékhez keverhetünk kb. 60 g reszelt csokoládét is.

hozzávalók / 12 adag

A tésztához:

A töltelékhez:

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A tésztához a vajat, a cukorral és a tojással krémesre mixeljük. Hozzáadjuk a kakaóval és sütőporral elkavart lisztet, kézzel morzsásra dolgozzuk.
  2. Egy 26 cm átmérőjű tortaformát kevés vajjal kikenünk. Beleszórjuk a morzsa 2/3-át, kézzel lenyomkodjuk, és kb. egy 4 cm-es magas peremet alakítunk ki.
  3. A töltelékhez a kétféle cukrot, a sóval, tojással és a citromlével krémesre keverjük. Hozzákeverjük a pudingport, majd a túrót. A végén hozzákeverjük a leszűrt meggyet.
  4. A tölteléket a formába öntjük, megszórjuk a maradék morzsával. Betoljuk a 180 fokra előmelegített sütőbe, és kb. 50-60 perc alatt megsütjük.
  • sütési hőfok: 180°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • költség: 1000 Ft
  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 8
össznézettség: 24 698
elküldve: 12
receptkönyvben: 235
elkészítve: 2/2
Facebookon megjelent: 3

szakács

Glaser

Mióta szakács: 2009.07.31.
1909 recept

receptjellemzők

alkalom: születésnap, buli receptek
költség egy főre: nagyon olcsó receptek
szakács elkészítette: párszor készített receptek
szezon: bármikor
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kategória: torta
kalória: átlagos
mikor: ebéd, uzsonna
konyha: német
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: desszert
adag: 12 főre

egyéb elnevezések

meggytorta, morzsatorta

Hozzászólások (6)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

413
finomliszt 300 g
vaj 150 g
cukor 150 g
cukrozatlan kakaópor 35 g
tojás 1 db
sütőpor 1 tk
meggybefőtt 680 g
cukor 100 g
vaníliás cukor 2 csomag
tojás 3 db
citromlé 1 ek
vaníliás pudingpor 1 tasak
tehéntúró 500 g
1 csipet