r
Nosalty Logó

Trüffel krémes torta ganache bevonattal

NS
Trüffel krémes torta ganache bevonattal
adag
Idő
p
Költség
megfizethető
Nehézség
nehéz

Hozzávalók

Piskótához

Trüffel krémhez

Ganache krémhez

879
Kalória
15g
Fehérje
72.5g
Szénhidrát
56.3g
Zsír
107.4g
Víz
320.4g
Koleszterin
6.9g
Élelmi rost
51.6g
Cukor
  • 6% Fehérje
  • 29% Szénhidrát
  • 22% Zsír

Piskótához

Trüffel krémhez

Ganache krémhez

Összesen 879 kcal
  • 6% Fehérje
  • 29% Szénhidrát
  • 22% Zsír

Piskótához

Trüffel krémhez

Ganache krémhez

Összesen 7025 kcal
  • 6% Fehérje
  • 29% Szénhidrát
  • 22% Zsír

Piskótához

Trüffel krémhez

Ganache krémhez

Összesen 329 kcal
  • 6% Fehérje
  • 29% Szénhidrát
  • 22% Zsír
  • 43% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    15 g

Zsír

  • Összesen
    56.3 g
  • Telített zsírsav
    33 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    17 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    320 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    825.6 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    26 mg
  • Kálcium
    140 mg
  • Vas
    8 mg
  • Magnézium
    146 mg
  • Foszfor
    367 mg
  • Nátrium
    134 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    72.5 g
  • Cukor
    52 mg
  • Élelmi rost
    7 mg

Víz

  • Összesen
    107.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    322 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    68 micro
  • K vitamin:
    9 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    35 micro
  • Kolin:
    193 mg
  • Retinol - A vitamin:
    316 micro
  • α-karotin
    6 micro
  • β-karotin
    69 micro
  • β-crypt
    6 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    332 micro
Összesen 879 kcal
  • 6% Fehérje
  • 29% Szénhidrát
  • 22% Zsír
  • 43% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    119.6 g

Zsír

  • Összesen
    450.8 g
  • Telített zsírsav
    261 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    139 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    22 g
  • Koleszterin
    2563 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    6605.1 g
  • Cink
    23 mg
  • Szelén
    205 mg
  • Kálcium
    1117 mg
  • Vas
    65 mg
  • Magnézium
    1171 mg
  • Foszfor
    2937 mg
  • Nátrium
    1069 mg
  • Réz
    8 mg
  • Mangán
    11 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    580.3 g
  • Cukor
    413 mg
  • Élelmi rost
    55 mg

Víz

  • Összesen
    859.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2573 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    7 micro
  • E vitamin:
    14 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    544 micro
  • K vitamin:
    72 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    7 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    283 micro
  • Kolin:
    1541 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2528 micro
  • α-karotin
    46 micro
  • β-karotin
    553 micro
  • β-crypt
    50 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    2660 micro
Összesen 7025 kcal
  • 6% Fehérje
  • 29% Szénhidrát
  • 22% Zsír
  • 43% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    5.6 g

Zsír

  • Összesen
    21.2 g
  • Telített zsírsav
    12 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    120 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    310.1 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    10 mg
  • Kálcium
    52 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    55 mg
  • Foszfor
    138 mg
  • Nátrium
    50 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    27.2 g
  • Cukor
    19 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

Víz

  • Összesen
    40.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    121 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    26 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    13 micro
  • Kolin:
    72 mg
  • Retinol - A vitamin:
    119 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    26 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    125 micro
Összesen 329 kcal

Elkészítés

Piskótához

  1. Először a trüffel krémet készítjük el. A 6 dl tejszínt felmelegítjük, majd levesszük a tűzről. Hozzátördeljük a 40 dkg csokoládét, és a rumot hozzáöntjük, majd félretesszük hűlni.
  2. Eközben elkészítjük a tortalapokat. A két lapot külön készítjük el. A tortalaphoz a 4 tojásfehérjét felverjük, majd hozzáadjuk a 4 kanál cukrot, a 4 tojássárgáját, majd 3 ek lisztet és 1 ek kakaóport.
  3. A 24 cm-es tortaformát kikenjünk vastagon vajjal, és kb. 20 perc alatt készre sütjük. Ha kihűlt langyosra, akkor a tortaformából kivesszük, és félbevágjuk.
  4. Ugyanígy elkészítjük a másik lapot is.
  5. A felolvasztott (25 dkg) csokoládét hozzáöntjük a felmelegített tejszínhez, folyamatos keverés mellett. Ez a Ganache krém.
  6. A trüffel krémhez hozzáütünk 2 tojást, és krémessé verjük. Ha teljesen kihűlt, a tortalapok közé töltjük, majd a Ganache krémmel bevonjuk.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 20 p
  • Főzés ideje: 15 p
  • Sütés ideje: 20 p
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés

Barátnőm születésnapjára készítettem. A tortának nagyon örült, szinte azonnal megkóstolta. Valami különlegeset és csokisat szerettem volna neki, így ezt a receptet választottam. A piskótareceptet és a krémek receptjét is külön-külön válogattam össze.

További receptek

Trikolor répatorta

A húsvéti kedvencben, a répatortában általában csak az „alap” a narancssárga répát használjuk, megfeledkezve arról, hogy a zöldségnek van ám lila és sárgásfehér színű ...

Lakos Benedek

Címlapról ajánljuk

Top Receptek